Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Милиционеры проверяют на улице наличие жетонов у домашних собак.

• Автор теми Автор теми ursula
  • Дата створення Дата створення
Ссылку можно?
Откуда такая сумма?
Лиана, а сколько???;) давай ссыль

я вот знаю что
доставка найденной потеряшки к ним - "за ваш счет" или они окажут услугу по доставке 100 грн.:confused:
А это не их прямая обязанность забрать с улицы собаку???

Короче я посмеялась...
Ну гуляю я с 3-мя овчаркими.....
Ну подходит ко мне мент и начинает втирать про жетоны... Я скажу что собаки у меня клейменные, и попрощаюсь с ним..
Посмотрю я каким образом он меня задерживать будет...
Или в отделение заберет с 3-мя собаками??? Смешно ей Богу....

Ссылку можно?
Откуда такая сумма?

этой теме кто то постил сколько выделено на отлов собак и сколько можно отловить... почитай рание страницы этой темы...

Лиана, а сколько???;) давай ссыль

я вот знаю что
доставка найденной потеряшки к ним - "за ваш счет" или они окажут услугу по доставке 100 грн.:confused:
А это не их прямая обязанность забрать с улицы собаку???

гепины кп за просто так ничего не делают...у частников часто и то дешевле!

Ось -
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Да Лиана права, не 400, а 470 .

Так это ж еще в прошлом году было. Инфяция. Сейчас по ходу еще дороже.

Ось -

Да Лиана права, не 400, а 470 .

и за что спрашивается?

да и судя по количеству бродячих собак - их ловят и отпускают чтоб словить еще!:(

Продолжение истории:D
Выхожу утром из подъезда, "стоим примус починяем" подходят к нам дамы и улыбаясь угрожают участковым, если мы не зарегистрируемся. Поговорили, я перевела разговор в интересное русло для меня, чем они кроме регистрации принудительной занимаются.
Отвечают на мои вопросы:
1. У них льготные дресс, но где и кто фиг его знает(10-8 занятий 250 грн.).
2. Строят на Гагарина 300 что-то там пункт передержки(это наверно где-то возле Эпицентра).
3. Дают льготное направление на чипирование(скидка 50%, не 300 грн., а 150).
4. Если на мою собаку напала другая собака, то я пишут заявление им и участковому и они разбираются.
5. Обещают отловить абсолютно всех бездомных животных, после отлова пристраивают или куда-то девают(дама не уточнила), но на улицу не будут снова выпускать.
6. Какую полездность для меня несут, если регистрирую собу не понятно.

По законам Украины я ничего не нарушаю, если у них не зарегистрирована. У меня не сельхоз животное, которое при торговле им в каким либо виде подлежит регистрации(доишь корову для себя не регистрируешь, для продажи регистрируешь), там четко описаны животные которые подлежат регистрации, собак и кошек там нет.
"З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про ідентифікацію та реєстрацію тварин

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2009, N 42, ст.635 )
...
Стаття 4. Об'єкти ідентифікації та реєстрації тварин

Об'єктом ідентифікації та реєстрації є сільськогосподарські
тварини - велика рогата худоба, коні, свині, вівці, кози."

"Кодекс Украины об административных правонарушениях

Статья 154. Нарушение правил содержания собак и котов

Содержание собак и котов в местах, где это запрещено соответствующими правилами, или сверх установленного количества, или незарегистрированных собак, привод в общественные места, а так же выгула собак без поводка и намордника (кроме собак, с регистрационными свидетельствами, в которых сделана специальная отметка), или в не отведенных для этого местах - влечет за собой предупреждение или наложение штрафа, на граждан от одного до трех не облагаемых минимумов доходов граждан и предупреждение, или наложение штрафа на должностных лиц - от трех до пяти не облагаемых минимумов доходов граждан.

Те же действия, повлекшие причинение вреда здоровью людей или их имуществу, а так же повторное в течение года совершение нарушения из числа предусмотренных частью первой этой статьи - влекут за собой наложение штрафа на граждан от трех до пяти не облагаемых минимумов доходов граждан с конфискацией животных и на должностных лиц - от четырех до семи не облагаемых минимумов доходов граждан."

Где собака должна быть зарегистрировано не указано. Так что если собака зарегистрирована в КСУ или ККУ или еще где она ведь зарегистрирована.

Дальше...

Страхование:

"З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про страхування

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, N 18, ст. 78 )
...
Стаття 2. Страховики

Страховиками визнаються фінансові установи, які створені у
формі акціонерних, повних, командитних товариств або товариств з
додатковою відповідальністю згідно з Законом України
"Про господарські товариства" ( 1576-12 ) з урахуванням
особливостей, передбачених цим Законом, а також одержали у
встановленому порядку ліцензію на здійснення страхової діяльності."

Нигде не говорится, что я должна именно у них страховать свою собаку.

Это на уровне страны. Совершенно по иному обстоят дела на уровне местного самоуправления. Где говорится:

"УКРАЇНА
ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
14 сесія 5 скликання

РІШЕННЯ

Від 04.07.2007 р. № 164/07
м. Харків
Про затвердження Правил утримання домашніх тварин у м. Харкові
З метою удосконалення нормативно-правової бази з питань утримання домашніх та інших тварин у м. Харкові, на підставі ст.9 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», керуючись ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

4. Обов'язки та права власників тварин
4.1. Особи, які утримують домашніх тварин, зобов'язані:
дотримуватись вимог цих Правил, правил громадського порядку, норм співіснування, ветеринарних норм, не допускати порушень прав і законних інтересів інших фізичних і юридичних осіб, не створювати загрози безпеці людей;
реєструвати (перереєструвати) домашніх тварин віком від двох місяців і старше. При первинній реєстрації тварин їхнім власникам видаються реєстраційні посвідчення і правила тримання, а на собак, крім того, і номерні знаки. Номерний знак собаки прикріплюється до його нашийника;
незалежно від реєстрації породних собак та котів у кінологічних і фелінологічних спілках, які мають міжнародний статус (сертифікат), зареєструвати тварин у загальній електронній базі даних домашніх тварин м. Харкова;
новопридбаних домашніх тварин зареєструвати протягом одного місяця від дати придбання;
тримати сторожових собак на прив'язі і спускати їх з прив'язі лише в закритих дворах з висотою огорожі, що виключає можливість втечі; про наявність таких собак застерігати написом при вході та по периметру об'єкта або території;
виводити собак на сходи, у двори, інші місця загального користування лише на повідку з прикріпленим до на нашийника особистим номерним знаком, а собак з підвищеною агресивністю обов'язково на короткому повідку (не більше 1,2 м) і в наморднику, крім собак дрібних порід, на яких у реєстраційних посвідченнях зроблено відповідну відмітку;
не допускати забруднення екскрементами тварин приміщень, сходових площадок та інших місць загального користування в будинках, дворах і на вулицях;
прибирати екскременти за своїми тваринами в під'їздах багатоквартирних будинків, сходах, ліфтах та інших місцях загального користування. Ця вимога не поширюється на власників собак-поводирів;
у разі неможливості подальшого тримання тварини передати її у власність іншої особи або здати до підприємства, уповноваженого у сфері поводження з домашніми тваринами у м. Харкові або притулків для тварин;
у випадках падежу тварини негайно повідомляти державну ветеринарну установу за місцем проживання, здавати трупи тварин до підприємства, уповноваженого у сфері поводження з домашніми тваринами у м. Харкові, реєстраційні посвідчення, а на собак - і номерні знаки - до установи, яка їх видала;
негайно повідомляти заклади охорони здоров'я і ветеринарної служби про випадки укусу або травмування твариною людини або іншої тварини, а також доставляти у ветеринарну установу тварин, які покусали людей чи інших тварин або заподіяли їм травми, для огляду і карантинування протягом 10 днів, а покусаних тварин - для огляду і лікування.
У разі, коли неможливо доставити вказаних тварин, що покусали, повідомити про них підприємство, уповноважене у сфері поводження з домашніми тваринами у м. Харкові з метою вилову і доставки їх до установи ветеринарної медицини;

надавати тварин для огляду, діагностичних досліджень, профілактичних щеплень та обробок, на вимогу посадових осіб державних органів ветеринарної медицини та житлово-комунальних організацій незалежно від форм власності та підпорядкування;
забезпечувати своєчасне щеплення проти сказу собак, котів та інших тварин;
негайно ізолювати тварину і звернутися до ветеринарної установи у разі виникнення підозри на наявність у тварини захворювання;
у разі смерті тварини письмово повідомити організацію, яка видала реєстраційне посвідчення та номерний знак для внесення змін до загальної електронної бази даних домашніх непродуктивних тварин і відміни сплати за тримання тварини;
надавати тварин для тимчасової ізоляції у разі, коли на те є відповідне рішення органів санітарно-епідеміологічної служби чи установи державної ветеринарної медицини, а також тих, що завдали тілесних ушкоджень людині або іншій тварині. Тимчасова ізоляція тварин може проводитись у встановленому порядку, якщо ця тварина є небезпечною для оточуючих;
здійснювати перевезення домашніх тварин усіма видами громадського транспорту з додержанням правил, чинних на даному виді транспорту, при обов'язковому забезпеченні безпеки людей;
регулювати приплід власних тварин, у тому числі шляхом стерилізації.
4.2. Власники домашніх тварин мають право:
4.2.1. утримувати домашніх тварин:
у квартирах, де проживає кілька сімей, лише за письмовою згодою всіх мешканців квартири. Не дозволяється утримувати собак, котів та інших тварин у місцях загального користування;
кількість тварин, що утримується, залежить від розміру та стану житлової площі помешкання, відповідно до ветеринарно-зоогігієнічних вимог;
у «зоокутках» дитячих, освітніх, наукових, санаторно-курортних і оздоровчих закладів - з дозволу відповідного органу за погодженням з органами державної санітарно-епідеміологічної служби та ветеринарної медицини, за умов забезпечення постійного догляду за тваринами відповідно до вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження»;
на території присадибної земельної ділянки, за умови якщо огорожа цієї ділянки забезпечує ізоляцію тварини на цій території;
собак без повідків і намордників під час оперативного використання правоохоронними органами, собак спеціального призначення, а також собак під час муштри, на полюванні, на навчально-дресирувальних майданчиках;
собак з метою охорони об'єктів будівництва, територій підприємств, установ, організацій, за умов наявності обладнаних приміщень або на прив'язі;
юридичні особи за умови наявності погодження з державною службою ветеринарної медицини та наявності відмітки про щорічне щеплення проти сказу:
для охорони - в обладнаних приміщеннях або на прив'язі;
для дослідної мети - у вольєрах, біологічних клініках (віваріях)
або в розплідниках;
4.2.2. Навчати собак без повідків і намордників на майданчиках для дресирування за визнаними навчальними програмами.
4.2.3. Вигулювати собак на пустирях, у місцях та зонах для вигулу у разі їхнього створення.
4.3. У випадку порушення ветеринарно-санітарних вимог, відповідними службами складається акт про порушення, на підставі якого обмежується кількість тварин, тримання яких дозволено у пункті 4.2.1 цих Правил у відповідності до вимог законодавства України.
4.4. Особа, яка супроводжує домашню тварину, зобов'язана забезпечити:
безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди супроводжуваною твариною;
безпеку супроводжуваної домашньої тварини;(если к вам с собакой кто-то хочет подойти, гоните его, это разрешается:D Пусть обходят стороной, а то мало ли кинется вдруг на вашу собачку, людям то не делают прививки от бешенства)
безпеку дорожнього руху шляхом безпосереднього контролю за її
поведінкою.
4.5. При супроводженні домашніх тварин не допускається залишати їх без нагляду.
4.6. Власникам домашніх тварин забороняється:
утримувати собак незареєстрованими;
продавати тварин у невизначених спеціально для цього місцях;
у стані алкогольного сп'яніння вигулювати тварин;
вигулювати собак без повідка і намордника у невизначених спеціально для цього місцях;
приводити тварин (крім тварин супроводу - собак-поводирів) у приміщення магазинів і кафе (крім спеціалізованих магазинів для тварин), об'єктів громадського харчування, освіти та культури, на територію дитячих майданчиків, інші місця загального користування, тощо;
доручати вигул собак особам, яким не виповнилося 14 років, психічно хворим, визнаним недієздатними або фізично неспроможними керувати твариною;
купувати, продавати або дарувати тварин, транспортувати їх, брати участь в виставках, спортивних змаганнях та інших заходах тощо без відповідного ветеринарного документа встановленого зразка;
розводити тварин з ****женими патологіями, генетично та фізіологічно несумісних тварин;(интересный пункт, они бы объяснили как они это будут проверять, хотя я "ЗА", если они облегчат разведение здоровых собак)
жорстоко поводитись з тваринами, залишати бездоглядними або знищувати їх;(во многих странах запрещено одевать на собак намордника и расценивается как жестокое обращение с животными. У нас даже на уровне правительства поддерживают жестокое обращение, что уж об обывателях говорить)
наносити тваринам побої, травми з метою примушування тварин до виконання будь-яких вимог;
проводити собачі бої та інші заходи, які допускають жорстокість по відношенню до тварини;
вирощувати собак та котів з метою отримання з них м'яса і шкірок;
викидати трупи собак та котів в контейнери для збору сміття, захоронювати їх у не відведених для цього місцях;
навчати собак атакувати людину в життєво важливі органи.
5. Реєстрація домашніх тварин
5.1.Реєстрація домашніх тварин здійснюється у загальній електронній базі даних домашніх тварин м. Харкова.
5.2. Породні собаки, які належать фізичній або юридичній особі - члену кінологічної організації, підлягають обов'язковій реєстрації у загальній електронній базі даних домашніх тварин м. Харкова незалежно від реєстрації у організації.
5.3. Реєстрація котів здійснюється за бажанням власника з видачею реєстраційного посвідчення встановленого зразка.
5.4. Підприємство, уповноважене у сфері поводження з домашніми тваринами у м. Харкові, повинно у десятиденний термін зареєструвати тварину та видати власнику реєстраційне посвідчення, особистий номерний знак (жетон), а також ознайомити власника тварини з ветеринарно-санітарними вимогами щодо її тримання.
5.5. Для проведення реєстрації власник тварини повинен надати паспорт та відповідний документ, що підтверджує наявність у нього пільг щодо сплати збору з власників собак.
5.6. Перереєстрація тварини проводиться у разі зміни місця проживання чи реєстрації власника або зміни власника.
5.7. Тварини, власники яких не здійснили перереєстрацію, вважаються зареєстрованими неналежним чином.
5.8. Для проведення перереєстрації власнику тварини необхідно надати паспорт, відповідний документ, що підтверджує наявність у нього пільг щодо сплати збору з власників собак і реєстраційне посвідчення на тварину встановленого зразка. При перереєстрації видається нове посвідчення про реєстрацію без зміни реєстраційного номеру, крім випадків, коли реєстрація була проведена в іншому населеному пункті."

Да уж, недолго КП притворялось благими целями... Я с самого начала понял, что оно создано чтобы ходить и штрафовать всех владельцев собак, просто за всё подряд. А законы написаны так, что вышел на улицу с собакой - уже виноват. Площадки для выгула не создаются, лелеются мечты об упрощённой (чтобы не через суд) конфискации всего, что на 4 лапах:) И законы чем безумнее тем лучше для КП, тем больше возможностей содрать денег и доказать властям свою преданность и готовность издеваться над собаками и их владельцами.
Порядок они наводят:D Просто власть нашла ещё одну кормушку для себя! В Киеве тот же беспредел, я думаю скоро такие "доильни" владельцев животных откроются во всех городах Украины.:(

Ну на КП можно сразу подавать в суд как только они по такой жаре о наморднике заикнутся. Я это еще на первой странице предлагала.

так не просто намордники, а намордники на всех собак! А наш список потенциально опасных пород?:D это ж "курам насмех", туда даже лабрадора включили! В России и то список намного гуманнее, всего 6 пород ( а может там вообще отменят такой список), а у нас разгулялись! Я уж про Белоруссию молчу
там просто безумие.

Останнє редагування:
Потенциально опасен и лабрадор и работник КП. Но кто-то занесен в список, а кто-то нет:) Интересно, каким образом и из каких соображений составлялся список? Выбор пород не всегда понятен.

И так тоска, у тут это КП опять всплыло и не тонет же.

И так тоска, у тут это КП опять всплыло и не тонет же.
тюююю
как раз можно поразвлекаться ;)
ща я работку доделаю срочную и присоединюсь

а мне даже что-то писать лень, хоть для развлечения, хоть поумничать

А я не хочу себе аппетит КП портить. Мы с младшеньким фруктами балуемся, на фиг оно нам надо.

А Вы не могли бы дать ссылку на харьковский список потенциально опасных собак ?

То Олег перегрелся :D
Список пород есть всеукраинский.
Он идет приложением к Закону о страховании ответственности.

А список харьковских опасных собак может возглавить боксер, которого Олег выгуливает.
Так швырялся вчера, что все присутствующие думали о том, что лучше ему носить намордник, как положено, на морде, а не на шее :rolleyes:

А Вы не могли бы дать ссылку на харьковский список потенциально опасных собак ?

А причем тут Харьков, он же пишет "наш" сравнивая с Россией и Беларусией, а не с другими городами Украины.
Т.е. "наш" - это украинский.

А наш список потенциально опасных пород?:D это ж "курам насмех", туда даже лабрадора включили! В России и то список намного гуманнее, всего 6 пород ( а может там вообще отменят такой список), а у нас разгулялись! Я уж про Белоруссию молчу
там просто безумие.

Назад
Зверху Знизу