Статус:
Повідом.: 702
Повідом.: 702
- 🟢 16:25 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Такс... Українці з росіянами? Навскидку назвете керівників українських частин у ЧА? До речі, вони воювали не проти, а воювали за. За Україну. До речі, Вас не дивує, що у більшості їх пісень-маршів згадується та сама Україна? До речі, про що тоді співали бійці ЧА? Просто для порівняння.Именно об этом весь спор и идет. Когда украинцы вместе с русскими в 1-ю мировую воевали против Германии и Австровенгрии, галичане воевали против росиии, и против свих же братьев-украинцев, причем,воевали добровольно. Какой-такой призрак коммунизма в 1914г. заставлял их воевать на стороне извечных врагов славян?
Не в курсі. Буду шукати і читатиА в то же время власти австровенгрии православному населению ЗУ устраивали форменный геноцид - про лагеря типа Талергофа вы то-же не в курсе?

А якщо подивитися на це з такої точки зору: українці, які воювали на стороні ЧА - воювали проти своїх же братів-українців з Галичини? Я Вас прошу не говорити про те, що Гітлер першим напав. Тут люди визнали, що до війни у СРСР готувалися, а отже знали проти кого будуть воювати.Затем 2-я мировая, и опять война на стороные Германии против своих же братьев-украинцев, воевавших в Красной армии.
В Галичині вони давно мають такий статус. Неофіційно правда, але за цим ніхто не женеться. Тим паче вони. З іншої сторони, у нас зараз у ветеранах бойових дій ходять люди, які воювали після завершення 2-ї світової. Так би мовити до середини 1950-х. Може зрівняємо і їх. Заберемо статус. Як думаєте?Максимум, на что они тянут, это Герои Галичины. Если уж так сильно зудит дать им какой-то статус. На всеукраинских героев, которые кто добровольно, а некоторых и втемную, использовали сначала Австрия а потом и Германия они не тянут.
Ви цілком праві. Вільям Уолес не може служити еталоном для Шотландії, Жанна д'Арк не може служити еталоном для Франції, і для українців не можуть бути еталоном ті, хто боролися за незалежність України.Галичина это не вся Украина! Не может меньша часть служть эталоном для большей, причем заведомо худшим эталоном.