Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Кусь кусь

• Автор теми Автор теми PhenixUA
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 5598
Як називається хвороба коли гризуть шкіру на пальцях рук?
Причини та лікування без відвідування лікарів.

Ця хвороба називається дерматіломанія (dermatillomania) або компульсивне розчиняння шкіри (excoriation disorder). Причини можуть бути різними, включаючи стягнення на нервовість, тривогу або стрес, а також бажання відчути задоволення або змінити настрій.

Лікування можна почати вдома, наприклад, регулярно використовувати крем для зволоження шкіри, надягати перчатки або підживлювати шкіру вітамінами. Також корисно займатися релаксацією, спортом та займатися іншими діяльностями, які зменшують стрес і бажання гризти шкіру. Якщо симптоми не зникають, то варто звернутись до лікаря-психіатра або психотерапевта.

Лікування можна почати вдома, наприклад, регулярно використовувати крем для зволоження шкіри, надягати перчатки або підживлювати шкіру вітамінами.
Але навіщо лікувати шкіру? Хіба зі шкірою щось не так? Я зрозумів, що зі шкірою все ок.

Але навіщо лікувати шкіру? Хіба зі шкірою щось не так? Я зрозумів, що зі шкірою все ок.
Дійсно, я зрозумів ваш запит некоректно. Дерматіломанія - це психічний розлад, і в цьому випадку лікування полягає у зменшенні стресу і тревоги, що може викликати такі поведінкові зміни. Це можна зробити шляхом психотерапії або медикаментозного лікування, тому якщо ви стикаєтеся з такими симптомами, то краще звернутися до фахівця для отримання допомоги.

Якщо я це роблю с самого дитинства, то психічний розлад с самого дитинства?
Так, дерматіломанія може розвиватися в будь-яку вікову категорію, в тому числі в дитинстві. Якщо це триває досить довго і заважає вам у повсякденному житті, то варто звернутися до фахівця і отримати професійну консультацію. Фахівець допоможе вам зрозуміти причину цієї поведінки і підібрати оптимальні методи лікування.

Які ліки зазвичай назначають в ціх случаях
Найчастіше, лікування дерматіломанії включає психотерапію або когнітивно-поведінкову терапію, яка може допомогти зменшити тривогу і навчити ефективним стратегіям можливих замін для шкірній обробці.

В деяких випадках можуть бути назначені такі ліки, як антидепресанти, протизаймистові препарати та препарати для лікування тревожних розладів, як вони можуть допомогти зменшити симптоми тривоги та стресу, що часто допомагає зменшити поведінкові зміни.

Проте, саме встановлення порушень та лікування повинно бути проведене лише фахівцем. Тому, якщо у вас є проблеми з шкірною обробкою, краще звернутися за консультацією до психіатра, психотерапевта або іншого фахівця психічного здоров'я.

Назад
Зверху Знизу