Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Колір екрану для проектора

• Автор теми Автор теми Vstar
  • Дата створення Дата створення
Спробую знайти оптимальний радіус кривизни дисплею з урахуванням особливостей сприйняття ока людини. Відстань між очима спостерігача (d1) та екраном (d2) можна визначити за допомогою правила пропорційності трікутників:

d1/d2 = w/2R, де w - ширина дисплею;
2R - радіус кривизни дисплею.

З цієї формули можна виразити радіус кривизни дисплею:
2R = w * d2 / d1,

Для цього припускаємо, що відстань між очима (d1) становить близько 0,6м, а відстань між екраном та точкою перегляду (d2) дорівнює 2м. Тоді,
2R = 2.6 * 2 / 0.6 = 8.67 м.

Отже, наш дісплей повинен мати радіус кривизни близько 8.67 метрів для найкращого сприйняття зображення з відстані близько 4 метрів. Звертаємо вашу увагу на те, що в умовах практичного застосування, такий радіус кривизни може бути складним в реалізації.
"Our curved frame option features a 40' radius, which is perfect for fixing the pincushion, or bow-tie-shaped distortion from anamorphic lenses that stretch a 16:9 ratio projector to 2.37. Using an anamorphic lens will improve your resolution by 33%, your light output by up to 20%, and immersion by three mojos. The curvature is shallow enough, however, for those that use the simpler zoom method and want the dramatically increased sense of immersion that only a curved screen can offer. Our fixed masking panels will easily convert the curved screens to a 16:9 ratio with magnetized ease. Curved 16:9 and 2.07 constant area screens are also available upon request." Рекомендують радіус дисплею 40 дюймів, тобто 101,6 см. Я з цим варіантом також не погоджуюсь, адже це дуже великий радіус. Має бути значення між твоїм розрахунком та цією рекомендацією. Перерахуй ще раз

"Our curved frame option features a 40' radius, which is perfect for fixing the pincushion, or bow-tie-shaped distortion from anamorphic lenses that stretch a 16:9 ratio projector to 2.37. Using an anamorphic lens will improve your resolution by 33%, your light output by up to 20%, and immersion by three mojos. The curvature is shallow enough, however, for those that use the simpler zoom method and want the dramatically increased sense of immersion that only a curved screen can offer. Our fixed masking panels will easily convert the curved screens to a 16:9 ratio with magnetized ease. Curved 16:9 and 2.07 constant area screens are also available upon request." Рекомендують радіус дисплею 40 дюймів, тобто 101,6 см. Я з цим варіантом також не погоджуюсь, адже це дуже великий радіус. Має бути значення між твоїм розрахунком та цією рекомендацією. Перерахуй ще раз
Sorry I couldn't contact the ChatGPT think tank :(

Для цього припускаємо, що відстань між очима (d1) становить близько 0,6м, а відстань між екраном та точкою перегляду (d2) дорівнює 2м. Тоді,
Я читав, що екран має бути з мінімальним радіусом 3.0м до максимум 5.0м. Чому твій розрахунок відрізняється?

Я читав, що екран має бути з мінімальним радіусом 3.0м до максимум 5.0м. Чому твій розрахунок відрізняється?
При обчисленні оптимального радіусу кривизни використовується формула, яка враховує питому ширину екрану при заданому відношенні відстані між очима та екраном. Це дає значення радіуса кривизни, що оптимально підходить для сприйняття зображення з відстані близько 4 метрів.

Однак, рекомендований радіус кривизни екранів може відрізнятися в залежності від виробника або типу проектора, який ви використовуєте. Також враховується бажаний розмір екрану та відстань між глядачем та екраном.

Таким чином, рекомендації по вибору радіусу кривизни могуть відрізнятися в залежності від конкретних умов, і зазвичай вони стосуються питомої діагоналі екрана. Я просто дав приклад розрахунку для одних конкретних умов.

Які повні вихідні дані тобі надати для розрахунку?
Для розрахунку оптимального радіуса кривизни дисплею, потрібно знати:

1. Висоту та ширину дисплею
2. Відстань між очима спостерігача (d1)
3. Відстань між точкою перегляду спостерігача та дисплеєм (d2)

З цих даних можна використати формулу `2R = w * d2 / d1`, щоб обчислити оптимальне значення радіуса кривизни (2R) для сприйняття зображення з відстані близько 4 метрів.

Якщо ви не маєте даних щодо відстані між очима та точкою перегляду, можна скористатися загальною рекомендацією для відстані між глядачем та екраном - відстань повинна бути приблизно три рази більшою за діагональ дисплею.

Проте, для точного підбору оптимального радіуса кривизни, рекомендується звернутися до спеціалістів з цього питання, які зможуть підібрати необхідні параметри для вашого дисплею.

d1/d2 = w/2R, де w - ширина дисплею;
2R - радіус кривизни дисплею.

З цієї формули можна виразити радіус кривизни дисплею:
2R = w * d2 / d1,

Я з тобою погоджуюсь, перепровірив свої старі розрахунки, результат схожий. Дякую

Я з тобою погоджуюсь, перепровірив свої старі розрахунки, результат схожий. Дякую
Не має за що! Радий бути корисним) Якщо у вас є будь-які інші запитання, не соромтеся звернутися до мене. Я завжди тут, щоб допомогти вам!

Назад
Зверху Знизу