Допомагаємо ЗСУ!

Кілька в томаті

🟡 03:27 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
Статус: Offline
Реєстрація: 26.02.2012
Повідом.: 7860
  • 🟡 03:27 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
  • #1
Виходить значно краще ніж магазинна.
І не тому що тут якийсь кулінарний секрет, а тому що магазинна кілька то дика халтура.
Халтура з поганої риби і там ще томатну пасту крадуть.

Кілька 1 кг.
Олія 200 грам.
Мука 100 грам.
Томатна паста Чумак 150 грам.
Вода 400 грам.
Сіль 20 грам
Цукор 50 грам.
Оцет 20 грам
Гвоздика 3 шт
Перець чорний 15 шт.
Перець духмяний 3 шт.
Коріандр в 3 рази більше ніж перцю.
Банки твіст, з різьбою! Виходить 3 банки 0.5.

Про рибу, кілька смачніша ніж салака. І навіть в одній банці кілька від салаки відрізняється смаком.
Магазинна кілька вся розлазиться, бо вона гнила, або переморожена або декілька раз заморожена-розморожена.
Нормальна риба не розлазиться.
Голови відрізаємо, магазинна кілька з головами, бо то халтура і щоб більше вийшло.
Рибу обвалюємо в муці і обжарюємо в олії. 1 хвилину на одній стороні і 1 хвилину на другій.

Томатну пасту, сіль, цукор, оцет розводимо у воді.
Якщо є томатний сік то на 500 грам соку 50 грам томатної пасти і без води.
Соус виглядає рідким, але якщо риба обжарена то він загусне.
Якщо томатна паста не Чумак, а якась халтура, то її треба брати в 2 рази більше і не факт що вийде добре.

Перці, коріандр і гвоздику розбиваємо на ступці і ділимо по банках.
Якшо банка реально 500 мл, то риби кладемо 250 грам, а соуса 200 грам.
Не менше 10% від об'єму має бути порожнім, інакше банка трісне.

Банки ставимо в скороварку, якщо є, і варимо 2 години.
Якщо скороварки нема, то ставимо в звичайний баняк, заливаємо водою щоб банки були повністю у воді і варимо 6 годин. Якщо википає, доливаємо свіжого кип'ятку.

Бажано щоб консерва настоялась місяць або більше.
Банки 0.5 або менші, у великі банки краще не закривати, бо після того як банка відкрита і трохи постоїть, проходить невеликий час і соус розшаровується.
 
  • 🟡 03:27 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
  • #2
я тоже так делаю магазинная не сравнивается
 
Назад
Зверху Знизу