Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Хабар Дімоксу на хостінг ХФ за ...

1764415248293.webp

как сказать, как сказать
Мені про Степ(ф)ана Бандеру не цікаво, а про Байду Вишневецького цікаво. І про Івана Сірко мені цікаво.

Мені про Степ(ф)ана Бандеру не цікаво, а про Байду Вишневецького цікаво. І про Івана Сірко мені цікаво.
мені зараз цікаво те, що *****ам поперек глотки встає, і коли вони в молодому Бандері, ***ла свого бачать)))

мені зараз цікаво те, що *****ам поперек глотки встає, і коли вони в молодому Бандері, ***ла свого бачать)))
Воно то абсолютно зрозуміло, але цікавитись тим що комусь поперек горла якось не дуже... Всеж це наше життя.

Якось забагато уваги калюжопердянщіні. Воно того не варте. Є більш цікаві і важливі історичні події - Паліївщіна, Коліївщина, Гайдамацький рух, Максим Залізняк, Іван Гонта...
Тобто те, що більш на кіно схоже, а не намагання створити свою країну у 20-му сторіччі і вирватись з обіймів.
А УНР як тобі? Чи тільки по Булгакову або Паустовському?

Ось трагічний період історії, вартий уваги. Була там якось, тільки не знала що шукати. Та й ніхто б не розповів. Це не по феншую було тоді. :(

Кам'янець-Подільський був столицею Директорії Української Народної Республіки (УНР) з березня 1919 року по листопад 1920 року. У цей період місто стало центром, де розмістилися уряд Директорії, Державний секретаріат ЗУНР, а також штаб Дієвої армії УНР

Або таке. Це взагалі суцільна зрада. :)

Акт Злуки або Велика Злука — урочисте оголошення універсалу про об'єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну, День соборності України. Проведене 22 січня 1919 р. на Софійському майдані в Києві.

Або таке. Це взагалі суцільна зрада. :)

Акт Злуки або Велика Злука — урочисте оголошення універсалу про об'єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну, День соборності України. Проведене 22 січня 1919 р. на Софійському майдані в Києві.

І?

Вам би цікаво було на екскурсії в Жовкві. Я в цьому році була.
В цьому замку була резиденція і поляцького короля Яна ІІІ Собеського, і литовських Радзівіллів, і українських гетьманів -Хмельницького, Мазепи. Прекрасний музей, картини, старовинні меблі і таке інше..але вразив мене старовинний храм поруч. Оце справжній український храм! Там в розписі хто б ви думали - Ярослав Мудрий, під ним тризуб. Навпроти нього - Княгиня Ольга, під її зображенням теж тризуб. Там був в розписі зображення Акт злуки, серед обличь видно Грушевського і інших українських діячів. Коли в місто прийшли комуняки, так місцеві жителі заштукатурили весь розпис на горі, щоб врятувати його від російських варварів. І тільки після отримання Незалежності в 1991 отреставрували. Цю історію я знала...Звісно хотілося побачити цей розпис...
Але темніє рано, ми зайшли вже ввечорі, внутрі було вимкнене світло, але одразу до нас вийшов святий отець, ввімкнув освітлення... з ним потрібно було якось привітатись, але ми ж ні разу не освічені в релігіях), ну що робити - я просто поклонилася йому низько, а треба було сказати чи слава Ісусу чи щось таке.
Та нічого, написала в Книзі відгуків добрі слова про рестовраторів і тих, хто дбає за цю історичну перлину.
Приїхавши в Харків прочитала багато про Жовкву - історично дуже цікаве місто, просто історична пам'ятка, а не місто.

Останнє редагування:
Вдогонку

... а вообще, конечно, желание "некоторых"

разбираться, насколько высокоморальны врачи/учителя/"люди",

вломившиеся в ваш дом вместе с убийцей - впечатляет. :рл:

Такой себе новый вариант #невсетакоднозначно

Останнє редагування:
Ота історія і наостанок Карпатська Україна з Августином Волошиним - неоране поле для роботи над помилками.
Але це не наш шлях. Наш - граблі чи грабки.
Ось і зараз країну на шматки рвуть зсередини.

Це все так дрібно. Ви ще Зелений клин згадайте.
Крутіше чекати, поки вони зайдуть.
Якби було дрібно, то совіти не нищили би пам'яток про ті події.
Як раз про Гонту та інших народних месників скільки завгодно було інформації, хіба що під ідеологічно виваженим кутом.
Вони ж боролись проти поміщиків. Ще проти поляків можна було боротись. Тарас. Бульба, наприклад, не заборонявся.
Чи Устим Кармелюк, прикутий кайданами у Кам'янець- Подільській фортеці. Була, бачила цю пам'ятку.

Крутіше чекати, поки вони зайдуть.
Якби було дрібно, то совіти не нищили би пам'яток про ті події.
Як раз про Гонту та інших народних месників скільки завгодно було інформації, хіба що під ідеологічно виваженим кутом.
Вони ж боролись проти поміщиків. Ще проти поляків можна було боротись. Тарас. Бульба, наприклад, не заборонявся.
Чи Устим Кармелюк, прикутий кайданами у Кам'янець- Подільській фортеці. Була, бачила цю пам'ятку.
Але все це частини нашої історії.
Зараз ворог зі сходу.
А раніше був із заходу.
І дуже шкода тих, хто це забуває....

P70825-120351.webp

Але все це частини нашої історії.
Зараз ворог зі сходу.
А раніше був із заходу.
І дуже шкода тих, хто це забуває....
Дуже шкода тих, хто не робить висновкіа.
З намагань 20-го сторіччя вибудувати незалежну державу.
Саме з очільників цих намагать *******тська ідеологія робила монстрів.
Ще Мазепу забула. З іншого часу.

Ворог зі сходу був завжди.

Дуже шкода тих, хто не робить висновкіа.
З намагань 20-го сторіччя вибудувати незалежну державу.
Саме з очільників цих намагать *******тська ідеологія робила монстрів.
Ще Мазепу забула. З іншого часу.

Ворог зі сходу був завжди.
А ви читали Генрика Сенкевича "Ogniem i Mieczem"?
Там цікавий є епізод. Коли гонець заганяє одного за іншим коня і спішить падаючи на коліна перед королем Речі Посполитої з фразою "Нема більше Речі Посполитої - Хмельницький в Чигирині."

А ви читали Генрика Сенкевича "Ogniem i Mieczem"?
Там цікавий є епізод. Коли гонець заганяє одного за іншим коня і спішить падаючи на коліна перед королем Речі Посполитої з фразою "Нема більше Речі Посполитої - Хмельницький в Чигирині."
Зсраз нам потрібно інше читати, ближче у часі.

Назад
Зверху Знизу