4000 грн на місяць

Какие словоупотребления вас бесят?

• Автор теми Автор теми Саныч
  • Дата створення Дата створення
...зараз велика міграція людей з різних регіонів країни, таких слів ми будемо чути ще більше
Нема питань/нема проблем, все ОК.

АЛЕ : не слід знущатись з бідної сови та тягнути її знов на глобуса
Місцеві говірки та діалектизми не є загальновживаною нормою, так само як невиправдано "щільне" вживання архаїзмів

Нема питань/нема проблем, все ОК.

АЛЕ : не слід знущатись з бідної сови та тягнути її знов на глобуса
Місцеві говірки та діалектизми не є загальновживаною нормою, так само як невиправдано "щільне" вживання архаїзмів
...ви забороните розмовляти хлопцям,які живуть тут поряд з нами?🤦‍♂️

Еще один. :рл:

Выдыхайте и не приписывайте моим постам свои смыслы.
...пані,не кіпешуйте неможливо одночасно всіх заставити розмовляти літературною мовою,треба починати хоча б з чиновників і держслужбовців

:рл: Это к чему ??
Я не против чтобы вы вообще на старославянский перешли, полностью.
Но говорить, что это норма - не надо, потому что это не так.
Где я сказала/написала, что єто норма?
В мове одних горизонтов с полдесятка. Мне нравятся все.

Класика жанру :)

Я - якою мовою будемо спілкуватись?
У відповідь - за законом ми ЗОБОВ'ЯЗАНІ спілкуватись державною
На побутову рівні - закон не зобов'язує.
У нас живуть вірмени, між собою говорять на своїй, ніхто ї́х на вулиці не штрафує.
У ПФ, та касі АТБ - так, зобов'язані звертатися на державній.
Була у Абанку, спеціаліст питала керівника, я обзванюю клієнтів, деякі прохають пояснювати на російській.
Керівник відповів їй, а я почула - ти зобов'язана звертатися на державній, але на прохання клієнта спілкуватися з ним на російській, бо він плутається, пояснюй на російській. Тільки по проханню. Це дозволено. Ну, і на англійську можна переходити теж.

Якби поляки довше трахали львів'ян, то вони не тільки б говорили, а і писали би слово "п'єц" латиною ;)
Так нас же відтрахали московіти за 300 років - аж до наруги над власною мовою.
Чи ЄТОДРУГОЕ?

Так нас же відтрахали московіти за 300 років - аж до наруги над власною мовою.
Чи ЄТОДРУГОЕ?
Ось дивіться що пише Серж:

...у мене суржик,але я стараюсь менше вживати русизмів
Він намагається вживати менше русизмів, а львівці не намагаються вживати менше полянизмів.

Вспомнился 2004 год.
Ющенко, очередная попытка национального возрождения.
Что-вроде мовного флешмоба в метро, кажись, на Конституции.
И слова одной пассажирки из ХО - Нас уже оттрахали однажды, когда начали закрывать украинские школы и насильно переводить на русский.
А теперь вы тут, только в обратном направлении. Оставьте нас в покое!

Видимо, имелась в виду окончательная русификация при Брежневе.

Слово п'єц давнього походження, загальнослов'янського.
Давньослов'янське - це "пещ".
"П'єц" - це чисто польське, і, як абсолютно точно написали вище, наслідки польської окупації Львовської області і значне заміщення поляками місцевих жителів.
Ще раз прошу - не треба домотканої задорновщини. Вам подобається читати книжки, написані діалектами західного походження - читайте із задоволенням! Але не тягніть сюди замість Шевченка й Коцюбинського якихось гуцулів як мовну норму, тут не люблять фаріонш.
Так, мова змінюється з часом, будь-яка мова. Як приклад: в англійській мові слово "gay" з часів Шекспіра і приблизно до 60 років ХХ сторіччя означало "веселий, радісний". І тільки із підйомом нетрадиційної культури та її визнанням у суспільстві це слово потроху стало набувати сучасного значення. Тому у П.Г Вудхауза або тата Хема "gay" - це все ще весела людина. А ось у часи, скажімо, керівництва Еда Коча це слово почало сприйматися зовсім не так, як у книжках Р.Л. Стівенсона. Що, доречі, також відображено у світовому кінематографі, у картинах Пола Масланскі.

Назад
Зверху Знизу