Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Какая категория прав для езды на мото сколяской?

• Автор теми Автор теми Romr
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 140
Какая категория прав для езды на мото сколяской?

Подскажите, плиз. Для того, чтобы себя чувствовать уверенно, если я еду на мото с коляской то какая категория прав болжна быть у меня открыта - "В" или "В с А".

мда... вообще-то нужна E как на автопоезд:D а если серьезно то А

Это Ваши догадки или как?
Мне на курсах говорили, что нужна категория "В". НО вот одна или с категорией "А"?

По нашему общению понял, что многие или не знают или не хотят сказать, кто имеет право управлять транспортными стредствами пришлось порыться в интернете и нашел "ПОСТАНОВУ 4КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ від 8 травня 1993 р. N 340" и ее редакцию.
Для информации даю выписку

"ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 8 травня 1993 р. N 340
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 20 травня 2009 р. N 511 ( 511-2009-п )
ПОЛОЖЕННЯ
про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами

Загальні положення
1. Це Положення є обов'язковим для всіх підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та громадян України, іноземних громадян та осіб без громадянства.
2. Особи допускаються до керування транспортними засобами за наявності у них національного посвідчення водія відповідної категорії (далі - посвідчення водія).
3. Транспортні засоби, керування якими дозволяється за наявності посвідчення водія, залежно від їх типів і призначення поділяються на категорії:
А1 - мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об'ємом до 50 куб. сантиметрів або електродвигун потужністю до 4 кВт;
А - мотоцикли та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об'ємом 50 куб. сантиметрів і більше або електродвигун потужністю 4 кВт і більше;
В1 - квадро- і трицикли, мотоцикли з боковим причепом, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) мототранспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів;
В - автомобілі, дозволена максимальна маса яких не перевищує 3500 кілограмів (7700 фунтів), а кількість сидячих місць, крім сидіння водія, - восьми;
С1 - призначені для перевезення вантажів автомобілі, дозволена максимальна маса яких становить від 3500 до 7500 кілограмів (від 7700 до 16500 фунтів);
С - призначені для перевезення вантажів автомобілі, дозволена максимальна маса яких перевищує 7500 кілограмів (16500 фунтів);
D1 - призначені для перевезення пасажирів автобуси, в яких кількість місць для сидіння, крім сидіння водія, не перевищує 16;
D - призначені для перевезення пасажирів автобуси, в яких кількість місць для сидіння, крім сидіння водія, більше 16;
ВЕ, С1Е, СЕ, D1E, DE - состави транспортних засобів з тягачем категорії В, С1, С, D1 або D, яким водій має право керувати, але який не належить до зазначених категорій составів транспортних засобів;
Т - трамваї та тролейбуси.
5. Водіям транспортних засобів категорій В, С1, С, D1 і D дозволяється керувати такими засобами також з причепом, повна маса якого не перевищує 750 кілограмів.

27. Обмін посвідчення водія, не придатного для користування (зіпсованого, записи в якому не читаються тощо), проводиться згідно з пунктами 25 і 26 цього Положення.
Обмін посвідчення водія у зв'язку із зміною особистих даних власника (прізвище, ім'я та по батькові) проводиться на підставі документа, що підтверджує таку зміну, згідно з пунктами 25 і 26 цього Положення.
Посвідчення водія, видане до набрання чинності Законом України від 24 вересня 2008 р. N 586-VI ( 586-17 ) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху", може бути обміняне на нове згідно з пунктами 25 і 26 цього Положення. При цьому в новому посвідченні водія зазначаються категорії:
А1, А - відповідає категорії А;
В1, В - відповідає категорії В;
С1, С - відповідає категорії С;
D1, D - відповідає категорії D;
BЕ - відповідає категоріям В і Е;
C1E, СЕ - відповідає категоріям C і Е;
D1E, DЕ - відповідає категоріям D і Е;
Т - відповідає категорії Трамвай, Тролейбус.

{ Положення в редакції Постанови КМ N 511 ( 511-2009-п ) від
20.05.2009 } "

я езду на моце с люлькой с открытой "а"
гайцы проверяли неоднократно доки,
ни люлька ни категория нареканий не вызывали

Да я знаю, что можно ездить с "А", гайцы ничего пока неговорят.
Просто у меня возник вопрос. У одного человека открыта "В", он купил себе мото с коляской. И возникает вопрос он имеет право водить мот или нет.
Если верить постанове - то имеет право, а как оно в жизни получится.

***,я уже писал,*В* попадает под все категории с пометкой *в*,квадрики и с коляской.
Но мусора НЕ запрещают ездить и с *а*,проходить ТО и т.д.
Если все в куче,то нема проблем,хоть с коляской,хоть с снятой коляской,хотя раньше было запрещено снимать боковой прицеп с МТ.
Только одно НО,должны быть поворотники с права и с лева.Заводом не предусмотрены поворотники с права,их нужно поставить самому:D

Останнє редагування:
ну с новыми приколами не поспоришь.. раньше на любом моцике только А категория.. а квадрики вообще не предназначены для дорог общего пользования

Кто ездит на моте с категорией "в" (без "a") есть ли проблемы и какие?

всмысле проблемы с мелицией ;)

Говорю достоверную инфу: Для езды на мотоцикле с коляской нужна категория "А", знаю на 100 процентов, ибо сам иногда цепляю люльку и не однократно утачнял этот вопрос у знакомых работающих в ДПС, причом не у тупых сержантиков, а у офицера работающего в МРЭВ

Во - первых:
У меня в правах написано
"Категория A - МОТОЦИКЛЫ"
"Категория Б - Автомибили, разрешённая максимальная масса которых не превышает 3500 кг (7700 фунтов) и количество сидячих мест которых, кроме сиденья водителя, не превышает восьми"

А во-вторых, если рассуждать логически, то у меня открыта только категория "Б". На мотоцткле я ни разу в жизни не ездил. Т.е. если меня посадить на мотоцикл с коляской, то я вряд ли смогу тронуться. Что уж тут говорить о нормальной езде.

Я же вопрос задавал не о том, что написано в правах.
Недавно лазил в официальный сайт нашего ГАИ и там представлены документы в которых написано что у которого есть категория "В" имеет право водить мото с коляской.
ПРосто меня интересовал вопрос о практическом сталкивании людей с ГАИ при определенном виде транспорта и открытых категорий прав.

Назад
Зверху Знизу