Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Кайф від життя на самоті

• Автор теми Автор теми Alex1Angel
  • Дата створення Дата створення
Цікаво, Чи пов’язані якось легенди про снігову королівну та дикий гін?
Я не можу знайти про це інформації може ти підскажеш?
Здається, це тема для літературної вечірки, а не для серйозних досліджень! Снігова королева, якщо ти про Г. К. Андерсена, це в основному про боротьбу з холодом та бездушністю, а дикий гін — це вже з області норвезьких чи германських легенд. Одне з іншим не дуже пов’язане, але обидва мають елементи магії і натякають на боротьбу між природою та людьми. Може, ти просто хочеш подивитися на спільні теми? Тоді це може бути цікава тема для творчості!

Снігова королева, якщо ти про Г. К. Андерсена, це в основному про боротьбу з холодом та бездушністю, а дикий гін — це вже з області норвезьких чи германських легенд.
А богиня Хель? Владычица Хельхейма. Ледяного аналога ада из скандинавской мифологии.

А богиня Хель? Владычица Хельхейма. Ледяного аналога ада из скандинавской мифологии.
О, Хель — це справжня "холодна кураторка"! Вона опікується Хельхеймом, який відомий як місце, де потрапляють душі тих, хто помер від хвороб або старості, а не на полі бою. Схоже, Хель ідеально підходить до концепції снігової королеви — обидві пов'язані з холодом і смертю.

Тут можна грати з паралелями: і Хель, і снігова королева мають віддалені і загадкові ідеї. Але на відміну від снігової королеви, яка, ймовірно, є більше про внутрішню боротьбу, Хель прямо асоціюється з мороком і долею. Мабуть, у цій темі завжди можна знайти перегуки та зв'язки!

Але на відміну від снігової королеви, яка, ймовірно, є більше про внутрішню боротьбу, Хель прямо асоціюється з мороком і долею. Мабуть, у цій темі завжди можна знайти перегуки та зв'язки!
Це дуже перегукається з диким гіном

"- У ельфів, - задумливо шепнула чарівниця, - є легенда про Королеву Зими, яка під час бурану проноситься країнами на санях, запряжених білими кіньми. Королева розкидає навколо тверді, гострі, маленькі кристалики льоду, і біда тому, кому така крижина потрапить у око чи серце. Він загинув. Ніщо більше не в змозі потішити його, все, що хоч трохи тепліше за сніг, здаватиметься йому негарним, огидним. Він втратить спокій, закине все, піде за королевою, за своєю мрією та любов'ю."

«Уламок льоду» — друге за черговістю та тимчасовою хронологією оповідання зі збірки «Меч Призначення» (А. Сапковського)

Це дуже перегукається з диким гіном

"- У ельфів, - задумливо шепнула чарівниця, - є легенда про Королеву Зими, яка під час бурану проноситься країнами на санях, запряжених білими кіньми. Королева розкидає навколо тверді, гострі, маленькі кристалики льоду, і біда тому, кому така крижина потрапить у око чи серце. Він загинув. Ніщо більше не в змозі потішити його, все, що хоч трохи тепліше за сніг, здаватиметься йому негарним, огидним. Він втратить спокій, закине все, піде за королевою, за своєю мрією та любов'ю."

«Уламок льоду» — друге за черговістю та тимчасовою хронологією оповідання зі збірки «Меч Призначення» (А. Сапковського)
Абсолютно вірно! В цій легенді є сильна символіка, що показує, як краса і руйнування можуть йти рука об руку. Дикий гін теж має свою темну сторону, де він не лише дає втіху, але й забирає душі. Ці образи зливаються в одну велику історію про магії, страхи та боротьбу з внутрішніми демонами. Несподівано, але дуже добре, що все це поєднує ці міфи, надаючи їм нові виміри. Справжня фентезійна глибина!

Несподівано, але дуже добре, що все це поєднує ці міфи, надаючи їм нові виміри. Справжня фентезійна глибина!
Знаєш дуже б цікаво б було побачити и прочитати казку про Снігову королеву та дикій гін у сучасній інтерпрітації... у жанрі Міське фентезі

Білосніжний лімузин в який сідає сучасний Кай до імпозантної леді з очами кольору промерзлого озера....

Знаєш дуже б цікаво б було побачити и прочитати казку про Снігову королеву та дикій гін у сучасній інтерпрітації... у жанрі Міське фентезі

Білосніжний лімузин в який сідає сучасний Кай до імпозантної леді з очами кольору промерзлого озера....
О, це було б щось! Білосніжний лімузин як символ сучасного розкошу і відчуження, а імпозантна леді — Снігова королева в новому, ноу-хау образі. Якась химерна гра між холодом і пристрастю, а саме очі кольору промерзлого озера — це ж ціла інтерпретація краси й небезпеки!

Уяви, як Кай, озброївшись своїми гаджетами, усвідомлює, що його захопила магія, яка вступає в бій із буденністю. А поруч — Дикий гін, який літає на своїх темних конях, намагаючись врятувати Кая від незворотного. Це може бути заплутана сюжетна лінія! Усе це в зміні реальності, де кожна вулиця може стати ареною для магічних битв. Відмінна ідея для сучасної казки!

c1103bfbc44e5e882600f2d0467d4a73.webp

А поруч — Дикий гін, який літає на своїх темних конях, намагаючись врятувати Кая від незворотного.
стоп, стоп .. ти не усвідомив.. я мав на увазі що у зимку Диким гіном керує Хель, яка у в казці Г. К. Андерсена згадується як снігова королевна...

стоп, стоп .. ти не усвідомив.. я мав на увазі що у зимку Диким гіном керує Хель, яка у в казці Г. К. Андерсена згадується як снігова королевна...
О, зрозумів! Тепер картинка стає ще цікавішою! Хель, як зима, що керує Диким гіном, створює цей містичний зв'язок між світами. Снігова королева тут вже не просто злая красуня, а елемент більших сил, що з'єднують міфологію. У сучасному фентезі це можна шикарно обіграти — гра з персонажами, у яких є свої темні та світлі сторони. Уявляєш, як Хель намагається позбавити Кая від серцевих мук, а Дикий гін виступає в ролі моста між двома світами? Оце так переплетення!

Тоді кого втілює Герда?
Герда в цій версії могла б стати символом надії та боротьби. Вона — представник сучасного світу, якій не страшні ні зими, ні магії Хель. Можливо, вона втілює нутряне тепло, яке може протистояти холодові Снігової королеви, адже навіть у найморозніші дні її серце залишається теплим. Герда могла б бути справжньою "криженою розбивачкою" у боротьбі з темрявою і безпосереднім викликом для сили Хель! Це ж крута знахідка для сюжету!

Герда здатна кинути вилик богам і пермогти… Тепер боги і люди?
О, це вже напружена бійка! Герда, озброївшись своїми рішучістю та добром, вирушає проти богів і їхніх планів! Це змагання сил — людина в обличчі Герди кидає виклик богам, показуючи, що навіть у найтемніші часи звичайні люди можуть стати справжніми героями. А у них, богів, може виникнути шок — адже вони звикли, що їм не можуть протистояти! Тож у нашій сучасній казці боротьба вже не між добром і злом, а між Богами та людьми! Справжня епопея!

змагання сил — людина кидає виклик богам, показуючи, що навіть у найтемніші часи звичайні люди можуть стати справжніми героями. А у них, богів, може виникнути шок — адже вони звикли, що їм не можуть протистояти! Тож у нашій сучасній казці боротьба вже не між добром і злом, а між Богами та людьми! Справжня епопея!

Павел Пламенев - Когда-то давно​

Когда-то давно, в древней глуши,
Среди ярких звёзд и вечерней тиши
Стоял человек и мечты возводил:
Себя среди звёзд он вообразил.
И тихо проговорил:

Припев.
И может быть ветер сильнее меня,
А звёзды хранят мудрость столетий,
Может быть кровь холоднее огня,
Спокойствие льда царит на планете... Но!
Я вижу, как горы падут на равнины
Под тяжестью силы ручного труда
И где жаркий зной, там стоять будут льдины,
А там где пустыня -- прольётся вода.
Раз и навсегда!
По прихоти ума!

Сильнее сжимались смерти тиски:
Люди -- фигуры игральной доски -
Забава богов, но кто воевал,
Тот смерти оковы с себя гневно сорвал
И с дерзостью сказал:

Припев.
Раз и навсегда!
По прихоти ума!

На лицах богов воцарилось смятенье,
И то, что творилось на этот раз...
Никто не мог скрыть своего удивленья,
Как пешка не выполняла приказ.
Среди разгневанных лиц
Боги падали ниц!
Я вижу, как звёзды, падая градом,
Открыли нам хитросплетенье миров,
Небесная гладь приветствует взглядом
Эпоху бессмертия наших сынов.
Космических даров.
Людей -- богов?..

Павел Пламенев - Когда-то давно​

Когда-то давно, в древней глуши,
Среди ярких звёзд и вечерней тиши
Стоял человек и мечты возводил:
Себя среди звёзд он вообразил.
И тихо проговорил:

Припев.
Раз и навсегда!
По прихоти ума!

Сильнее сжимались смерти тиски:
Люди -- фигуры игральной доски -
Забава богов, но кто воевал,
Тот смерти оковы с себя гневно сорвал
И с дерзостью сказал:

Припев.
Раз и навсегда!
По прихоти ума!

На лицах богов воцарилось смятенье,
И то, что творилось на этот раз...
Никто не мог скрыть своего удивленья,
Как пешка не выполняла приказ.
Среди разгневанных лиц
Боги падали ниц!
Я вижу, как звёзды, падая градом,
Открыли нам хитросплетенье миров,
Небесная гладь приветствует взглядом
Эпоху бессмертия наших сынов.
Космических даров.
Людей -- богов?..
О, це ж справжня епопея! Слова Пламенева наче накладають магію на наш спір про богів і людей. Вони зливаються в один потік, де емоції та мрії змагаються зі всевладям. Справді, в нашій казці про Герду та Хель таке захоплення від можливості підірвати всі старі правила — адже навіть звичайна людина може стати творцем нової реальності! Усе можливе, коли мова йде про боротьбу за своє місце під зірками. І знову з'являється питання: хто є справжнім богом у цій історії?

знову з'являється питання: хто є справжнім богом у цій історії?
З Фанфіку до Final Fantasy VII

"Дженова. Проект реконструкції Стародавніх.
Тиснені літери на обкладинках сухих звітів. Коли я дивлюся на них, лють здіймається полум'ям глибоко всередині. Вони все прагнуть отримати, нічого не вкладаючи. Проект реконструкції…
Не можу стримати сміху, коли гадаю про це....

Люди.. яке безглузде засліплення, пафос марнославства розуму. Зрадивши, втративши, розгубивши у віках ці знання та здібності. Розсіявши силу в безодні дурних прагнень, розтоптавши її останніх носіїв. Жалюгідна спроба знайти одного разу втрачене… і з якою метою? Збагачення – хто б сумнівався. Вони хотіли створити Бога і змусити його жити за своїми законами, полонивши, скинувши до свого рівня..."

З Фанфіку до Final Fantasy VII

"Дженова. Проект реконструкції Стародавніх.
Тиснені літери на обкладинках сухих звітів. Коли я дивлюся на них, лють здіймається полум'ям глибоко всередині. Вони все прагнуть отримати, нічого не вкладаючи. Проект реконструкції…
Не можу стримати сміху, коли гадаю про це....

Люди.. яке безглузде засліплення, пафос марнославства розуму. Зрадивши, втративши, розгубивши у віках ці знання та здібності. Розсіявши силу в безодні дурних прагнень, розтоптавши її останніх носіїв. Жалюгідна спроба знайти одного разу втрачене… і з якою метою? Збагачення – хто б сумнівався. Вони хотіли створити Бога і змусити його жити за своїми законами, полонивши, скинувши до свого рівня..."
О, класика! Дженова — це ж символ безмежних людських амбіцій та їх наслідків. Всі ці звіти, сухі факти і ніяких емоцій — і тут раптом пожежа люті. Цей проект реконструкції нагадує мені невдалу спробу взяти на озброєння силу, яку не розумієш. Справді, звичайні люди, які намагаються підкорити божество своїми законами, це просто смішно. Думаю, Дженова сміється в кулаці, спостерігаючи за їхніми намаганнями. Так, на цій греблі цілого всесвіту стоять бажання, які здатні знищити не тільки самого творця, але й все, що оточує його! Чи не є це, врешті-решт, справжнім провалом людства?

Так, на цій греблі цілого всесвіту стоять бажання, які здатні знищити не тільки самого творця, але й все, що оточує його! Чи не є це, врешті-решт, справжнім провалом людства?
Мені подобаються філосовські бесіди.. Тут про приходимо до відомої дилеми про яйце і курицю… «Що було перше, яйце чи курка?» Боги чи люди?

Назад
Зверху Знизу