ищу рецепт с барабашова. помогите

Статус: Offline
Реєстрація: 05.02.2010
Повідом.: 685
на барабане китайцы готовят рис с мясом и салом с соевом соусе. ищу рецепт. очень надеюсь. спасибо
 
они вьетнамцы
 
мне тоже так кажется но смысл тотже
 
на барабане китайцы готовят рис с мясом и салом с соевом соусе. ищу рецепт. очень надеюсь. спасибо
такое готовят в большом количестве, на толпу. А себе одному ты ж не будешь готовить столовую ложку подливы и 2 столовых ложки сала. Проще пойти у них и пожрать. Правда, вьетнамцы почти все уехали, а те что работают - немножко не такое как до войны. Ну и дороже конечно. Но жрать можно, особенно с голодухи...
 
кастрюлю себе на 4дня а ездить поесть неудобно
 
Рецепт стандартний "пловний". Найкраще пристосований до казанку з малою площею дна.
Береш олію, розігріваєш десь до 140 градусів. Можна соняшникову, можна кунжутну. Можна вкинути і засмажити трохи цибулі, потім витягти її. Це забере деякі речовини з олії.

Нарізаєш сало. Вкидаєш, вижарюєш, шкварки виймаєш. Ріжеш м'ясо, невеликими порціями також обсмажуєш (щоб не вихолодити жир) по 2-3 хв і виймаєш. М'ясо можна перед готовкою замаринувати.
Ріжеш цибулю із розрахунку 1 середня цибулина на чашку, маленькими кубіками. Аналогічно моркву. Кидаєш моркву, через 1-2 хв додаєш цибулю, даєш дійти до золотистого кольору. Додаєш приправу, перемішуєш. Я беру чайну ложку слабогострого жовтого каррі на 1 чашку рису.

Додаєш чверть-половину гарячої води (див. далі), кладеш назад обсмажене м'ясо і в залежності від його типу та кількості з'єднуючої тканини даєш 30 хв - 2 год протушитися на слабкому вогні.
Додаєш дуже добре вимитий рис. Промивати його треба до 10 разів, поки не піде чиста вода.
Додаєш решту води. В залежності від сорту рису треба буде різна кількість води. Для басматі це десь 2.75 чашки на 1 чашку, залежно від того, скільки її вже випарувалося. Якщо води буде замало, її можна буде додати в процесі.

Коли закипить, можна посолити. Або додати соєвий соус. Додавати до тих пір, поки бульйон не стане трохи солонуватим. Але краще цим не зловживати, додати соєвий соус можна завжди, а от забрати зайву сіль назад - ніт.

Коли рис розшириться і його стане видно крізь воду, полум'я треба буде збавити до мінімума, закрити казанок і накрити кришку рушником і забути про нього хвилин на 30-40. Поки готується, можна їсти шкварки зі свіжим хлібом.

Приготування рису в таких умовах - не дуже просто, тому треба бути готовим до того, що зпершу вийде таке собі. Але якщо інгридієнти нормальної якості, то їсти кінцевий продукт будеш із задоволенням, не зважаючи на консистенцію.
 
у вьетнамцев не плов, а шото своё, необычное. В этом и весь прикол...

Кстати по поводу плова - это очень блюдо очень чувствительно к кривым рукам. Легко всё запороть. А вот мультиварка сильно повышает дуракоустойчивость процесса. Мультиварка не спрашивает у пользователя его мнение о температуре приготовления, времени приготовления. Там есть режим "Плов". Лук с морковкой и мясо обжарить на сильном огне, потом всё вбрасываешь в мультиварку и нажимаешь кнопку Плов. Когда будет готово - она пропищит.
 
еще мне нравится в АТБ готовые специи Pripravka Exclusive для плова. Тока они без соли, надо обязательно не забыть посолить
 
плов я умею а вот у корейцов) свои хитрости. вв духовке или кастрюле не ясно. короче ищу ддалее.
спасибо за участие
 
Назад
Зверху Знизу