Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Готуємося до блекаутів. Досвід та поради.

Все относительно бюджетне станции которые мне попадались и отличались от дорогих, типа экофолу, именно скоростью заряжания.
Скорость зарядки, в основном, зависит от типа аккумов. Просто литий - дольше заряжаются, обычно. Железофосфатные - током до 1 С с режимом буста (40 минут зарядка) ...

Після блекауту в моїй квартирі в мережі було 160 вольт. Холодильник я підключав через свою саморобну зарядну станцію. Фотки я колись тут виставляв. У станції є зарядний пристрій 12 В 20 А, акумулятор 12 В 105 А*год з БМС та інвертор на 1 кВт.
Зарядний пристрій спокійно харчується від 160 вольт, видає 12 В та 16 ампер. З цієї напруги інвертор робить чисту синусоїду та чесні 220 В для холодильника. Зайва енергія йшла на зарядку акумулятора.

Взагалі, питання "чим освітити квартиру?" при блекауті фактично вирішене (повербанки, акумуляторні ліхтарики, зарядна станція). Питання "Чим заживити необхідні електроприлади (холодильник та ПК)?" практично вирішене (зарядна станція та генератор).
Питання "на чому приготувати їжу?" у квартирі з електроплитою вирішене туристичною газовою плиткою з "дихлофосними" балончиками.
Тепер питання "де взяти воду на помитися?", бо воду на попити та приготувати суп я якось знайду.
Поки що ідея полягає у "дядку, давайте машиною привеземо багато води з джерела".

А також більш серйозне питання "як зігрітися?", бо відсутність електрики означає "мінус водопостачання" та "мінус опалення".
Поки що ідея стосовно "зігрітися" полягає у "вдягну три теплі куртки дві пари штанів", "буду грітися газовою плиткою" та "електропростирадло плюс зарядна станція".
Ну і ще проблема у тому, що без опалення у будинку померзнуть труби, і їх порве. І це буде повна срака.

Тепер питання "де взяти воду на помитися?", бо воду на попити та приготувати суп я якось знайду.
Поки що ідея полягає у "дядку, давайте машиною привеземо багато води з джерела".

А також більш серйозне питання "як зігрітися?", бо відсутність електрики означає "мінус водопостачання" та "мінус опалення".
Поки що ідея стосовно "зігрітися" полягає у "вдягну три теплі куртки дві пари штанів", "буду грітися газовою плиткою" та "електропростирадло плюс зарядна станція".
Ну і ще проблема у тому, що без опалення у будинку померзнуть труби, і їх порве. І це буде повна срака.
Вода економиться в рази - портативний умивальник + біотуалет.
Опалення - каталітичний обігрівач + 2 балони з газом на 24 л.
От труби - тут труба. Треба, щоб дистилят був чи спеціальна суміш, як в теплій підлозі. Не знаю ((

Вкладення

• Screenshot_20251112_005650_Chrome.webp
    Screenshot_20251112_005650_Chrome.webp
    328.9 КБ · Перегляди: 2
  • d20fbc22142f18ec1cd45a6b52b5ffa3.webp
    d20fbc22142f18ec1cd45a6b52b5ffa3.webp
    119.4 КБ · Перегляди: 2
Опалення - каталітичний обігрівач + 2 балони з газом на 24 л.
Нажаль ні. Вчадиш. Дуже кисень випалює, то раз. По-друге - велика кількість вологи. Тож я відмовився.
Альтернатива ,- дизельна пушка мала. Але їй потрібна електрика 12В, порядка 30 ват

Взагалі, питання "чим освітити квартиру?" при блекауті фактично вирішене (повербанки, акумуляторні ліхтарики, зарядна станція). Питання "Чим заживити необхідні електроприлади (холодильник та ПК)?" практично вирішене (зарядна станція та генератор).
Питання "на чому приготувати їжу?" у квартирі з електроплитою вирішене туристичною газовою плиткою з "дихлофосними" балончиками.

Теж про це думали, приватний будинок, як не буде можливості запускати котел, то прийдеться злити воду, потім закачувати. Не знаю чи існує якийсь антифриз для опалювальної системи. Було би зручніше.

Теж про це думали, приватний будинок, як не буде можливості запускати котел, то прийдеться злити воду, потім закачувати. Не знаю чи існує якийсь антифриз для опалювальної системи. Було би зручніше.
Існує. У нас він залитий.

Назад
Зверху Знизу