Скільки заяв Ви особисто написали до Прокуратури України щодо плагіату у наукових працях Ваших колег - науковців? (бо пишуть що майже усі сучасні наукові роботи це плагіат з іноземних джерел).
Кажіть про кількість Ваших заяв - не кажіть про якісь претензії не визначених осіб.
Жодного. Бачте, у нас спеціалізація така вузька, що я можу зрозуміти хіба що, як колега напише якусь нісенітницю. А є десь плагіат, чи ні, то перевіряють ... ну, наприклад перед захистом дисертації - члени вченої ради, де воно захищається. Тобто вчена рада призначає 3х членів, що читають ту дисертацію й працюють із здобувачем - аж поки не задовольнить їх вимоги.
Якщо десь є плагіат, то - некомпетентність вченої ради.
Ну то треба, мабуть, таку вчену раду розформувати.
А що хто пише, то треба із гумором сприймати.
Ось тільки вчора мені розказувала приятелька про свого брата, що емігрував до Штатів у 90х - їсти було нічого дружині та дітям, а торгувати не вмів. Математик. Так, він зараз займає дуже поважну соціальну нишу, він здобув звання доктора технологій - то ДУЖЕ шановна людина. Але до того він написав дисертації усім своїм колегам-американцям.
У нас дуже високий рівень науки. Невиправдано високий - у порівнянні із фінансуванням. Й Захід на наш розвиток грошей не дасть й співпрацювати не буде - бо конкуренти. Ось на нашій кафедрі, наприклад, розроблено прилад озонотерапії, що вже випускає одеське підприємство й продає у Європу (у наших лікарів таких грошей немає). Конкуренція, розумієте?
Й таке я бічу звідусіль - вкруг мене дуже розумні люди.
Так, є й дурні, що отримують звання й степені за гроші, або блатом. А де такого нема.