Галицьке місто Самбір
Археологічні дослідження свідчать, що поселення у цій місцевості існували ще в доісторичні часи. При розкопках на території міста знайшли римські монети IV ст., бронзові сокири, серп, браслети, виготовлені приблизно в IX-VIII ст. до н. е.
1241 - перша літописна згадка про місто. Того року ординцi сплюндрували тодiшнє мiсто Самбiр (теперiшнiй Старий Самбір), а уцiлiлi мешканцi знайшли притулок у добре укрiпленому посадi Погонич, який ховався у лiсових хащах на березi Днiстра. З 1390 р. Погонич став Новим Самбором, а колишній Самбір - Старим Самбором (або Старим Містом). Згодом Новий Самбір став просто wСамбором.
До 1349 р. поселення було у складі Галицько-Волинської держави.
Центр міста
Ратуша. Головний фасад
Церква Різдва Пресвятої Богородиці XVIII ст., де зберігаються мощі святого Валентина (В цій церкві мене хрестили)
Найкращий Край на цій Землі для бойків,лемків,гуцулів,
поляків,які тут народилися,як я...
В Самборі я народився ,там і поховають мене,бо так ми буде файно,найліпше,як то мовлять...А поки живу,то тішу сі своїм Краєм,як можу і вмію...
Файно в нас на Галичині!
Не всім везе так,бути галичанином від народження...Не всім!Ой не всім!
А мені трафило таке щастя !
K_vvqDJ6dr8
В Самборі в костелі вінчались Марія Мнішек з Григорієм Отрєпєвим(Лжедмитрій І) .З Самбора в 1604 році почався похід на Москву,де Марія Мнішек стала першою і єдиною московською царицею,і де була знищена разом з Лжедмитрієм,та новонародженим сином...про що описано в "Борисі Годунові" Ол.Пушкіна!