Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!
  • Знижка на баннерну рекламу 30%! Банер на всіх сторінках сайту, в мобільній та десктопній версії за 14 тис. грн на місяць. Статистика сайту. Контакт: [email protected]

Электромобиль.

• Автор теми Автор теми mik12345
  • Дата створення Дата створення
Если электромобили действительно настолько выгодны, то бензиновые машины окажутся на свалке быстрее чем можно предположить. Стоит ли сейчас покупать новое авто, что бы через несколько лет его выкинуть?
"Несколько лет" виявилось, що це майже 15 років, як купівля електроавто стала мати сенс.

Залежить від того, де ти мешкаєш.

Я, ось, рік на електричці в Німеччині. Пересів з дизеля.

Але не через її вигідність. Просто захотілося нових вражень. Ну і 210кВт потужності після ~70кВт на попередньому дизелі - то небо й земля.
Плюс усілякі новомодні помічники і таке інше.

Електричку треба захотіти.
Поки що це задоволення не для пересічного громадянина. Особливо в Україні.

Особливо в Україні.
В Україні діє нульове мито, нульова перша реєстрація, електрика 5-9 євроцентів за кіловат. Електричку можна прі блекаутах використовувати для роздачі енергії для домівки. При цьому акцизи на топливо поступово будуть наближатись до європейських, а ціни на електрику для домогосподарств, за нашими популістами у владі та наявними АЕС, наврядчи.
То, мені здається, електричка в Україні актуальніша для пересічного громадянина, ніж в Європі.

Я в Україні жив в багатоповерхівці на Салтівці.
Яким чином мені все оце допомогло б з урахуванням відсутності своє розетки та відсутності нормальної публічної зарядної інфраструктури?

Користувався новою електричкою в харківських реаліях 22-25 років.
Сподобалася. Але собі би брав тільки як друге авто.

Я в Україні жив в багатоповерхівці на Салтівці.
Яким чином мені все оце допомогло б з урахуванням відсутності своє розетки та відсутності нормальної публічної зарядної інфраструктури?
Інфраструктура в Німеччині от ніфіга не більш розвинена ніж в Україні. У нас зардні станції зручніше розташовані (кожен бажаючий може легко встановити), самі зарядки більш універсальні, додатки більш адекватні.

В Німеччині більше дійсно швидких (350+квт), але вони дорожчі, авто все одно стільки не захаває + у них зазвичай дуже коротки кабеля, на деяких я фізично не міг зарядитися, щоб не перекрити проїзд.

То, мені здається, електричка в Україні актуальніша для пересічного громадянина, ніж в Європі.
Залежить від конкретної країни. У німців дуже дорога електрика + безлімітні автобани, там немає сенсу купувати електричне авто. Наприклад, в Польщі ситуація зовсім інакша.

Назад
Зверху Знизу