Ок, давай оповідання про темряву, щоб від початку воно було за стилем як жахи, а кінцівка виявилася несподіваною і смішною. Можливо в кінці мають з'явитися їжаки
Ніч опустилася на старий дім, і темрява здавалася живою. Вікна тріщали від вітру, а усередині панувала тиша, що її можна було ********. Лише один чоловік, Андрій, наважився залишитися в цьому місці, твердо впевнений, що нічого страшного не станеться.
Але з кожною годиною темрява ставала дедалі гущою, немов сама вона обмотувала його своїми холодними обіймами. Він чув шепіт, що проникав крізь стіни, і іноді йому здавалося, що хтось спостерігає за ним з тіні. "Це всього лише уява", — повторював він, намагаючись заспокоїти себе.
Сприймаючи шорохи й звуки, Андрій обережно пройшовся кімнатами. Але раптом відчув, як за його спиною хтось швидко проскочив. Серце закалатало, і він обернувся, готовий до будь-якого зіткнення. Але там нікого не було.
По всьому дому спалахували страшні видіння: зловісні тіні, що витанцьовували на стінах, і неначе вітрини з кошмарами. Він розумів — щось не так. Чи не варто було йому залишитися вдома?
Нарешті він прокрався до attic, де чулося особливо голосне шипіння. Темношкіра тінь, що повзла вздовж стіни, зупинилася, і він, зібравши всю свою відвагу, запитав: «Хто тут?»
У відповідь — лише мовчання. Мить, потім ще раз шипіння. Андрій зробив крок вперед і раптом наткнувся на щось м’яке — живе. У темряві він не міг розгледіти, чим саме це було.
«Це я! То я, їжак!» — раптом закричав малий колючий звір, що виринув з тіні.
Андрій був ошелешений. «Що? Ти що, говориш?»
«Звичайно! — відповів їжак. — Я весь цей час чекав, поки хтось зверне на мене увагу. Я вважаю, що ти просто повинен ночувати!»
Андрій відчув, як страх замість цього розсіявався. «То це ти створював усі ці звуки?»
«Так, вибач, але я люблю повеселитися в темряві. До слова, у нас є ще кілька друзів».
У наступний момент з тіні повиповзали ще кілька їжаків, з дудочками в лапках і веселими піснями. Темрява більше не здавалася жахливою — це був просто віртуальний концерт їжаків, який відбувався у нього вдома.
Андрій не знав, чи сміятися, чи плакати. Весь страх та невідомість опинилися під лапами маленьких веселих істот. "Ну, що ж, якщо вже не можу втекти від цього жаху, мабуть, нам варто дійсно повеселитися".
Тож Андрій не виганяв їжаків, а навпаки, проводив незабутню ніч зі своїми новими газетами. Хто б міг подумати, що темрява може бути такою цікавою?