Іронія
Куратор теми
Статус:
Повідом.: 50490
Повідом.: 50490
Мені подобається, гадаю, що таким чином текст стає виразнішим.Так, ще й заморочитись з цим довелось
Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: Для цієї функції наразі потрібен доступ до сайту за допомогою вбудованого браузера Safari.
Мені подобається, гадаю, що таким чином текст стає виразнішим.Так, ще й заморочитись з цим довелось
Ти поки що не плануєш повідомляти у групі? Бо люди б полайкали. І добре, що поки що небагато віршів, бо інакше найперші залишаться без рейтингу, до них можуть не дійти.До речі прохання до всіх трохи походити і полайкати, щоб накопичити рейтинг.
А я оце думаю, як нам повезло, що Котляревський свого часу не сказав "та ну нафіг нам ця силаботоніка, це кацапський винахід. Не треба нам ніякої Енеїди, не наш це жанр, в нас є свої коломийки". І сиділи б зараз без власної літератури взагалі.Але завжди є першовідкривачі, і зазвичай (якщо ідею не вкрадено потім), їм і приписують авторство.
Та планувала, думала навіть ще вчора, але так засмутилась, що руки опустились (Ти поки що не плануєш повідомляти у групі? Бо люди б полайкали. І добре, що поки що небагато віршів, бо інакше найперші залишаться без рейтингу, до них можуть не дійти.
Там в першому варіанті текст також був хвилястий, але так некомфортно читатиМені подобається, гадаю, що таким чином текст стає виразнішим.
А, ще буде виборка по хештегу. Теги вже зараз ставляться, але поки ніде в функціоналі не фігурують. Наразі присутній лише один популярний хештег - #вірші_війниТам поступово будуть інши функції, як от повний список авторів, сортування віршів по рейтингу (але для цього треба спочатку набрати якийсь рейтинг), окремий розділ з віршами-картинками, а також "витягування" рандомного віршика з торбинки.
Сподіваюсь, років через 10 ніхто не згадає ні про росію, ні про те шо вони там "вигадали". А жанр лишиться у нас і розквітне українським колоритомКупа людей вважають, що ці вірші вигадали росіяни.
Це трохи інша ситуація. Віршові розміри були створені давно, усі почали їх використовувати, на різних мовах, там важко визначити авторство. Хоча є приналежність країні, наприклад, хайку чи ті ж коломийки.А я оце думаю, як нам повезло, що Котляревський свого часу не сказав "та ну нафіг нам ця силаботоніка, це кацапський винахід. Не треба нам ніякої Енеїди, не наш це жанр, в нас є свої коломийки". І сиділи б зараз без власної літератури взагалі.
Варто було від початку забити на правила : наголоси, відсутність пунктуації, оце б точно віддалило до нас від усталеного жанру, і - у противагу - наблизило б до найперших пиріжків, коли основним правилом було відсутність правилСподіваюсь, років через 10 ніхто не згадає ні про росію, ні про те шо вони там "вигадали". А жанр лишиться у нас і розквітне українським колоритом
Розміри, може і були, а от сам жанр "поема, написана в силаботонічній системі зрозумілою розмовною мовою" Котляревський спер у руських. В нас такого не було до нього. І тепер він вважається засновником української сучасної літератури, а ми маємо купу чудових творів.Це трохи інша ситуація. Віршові розміри були створені давно, усі почали їх використовувати, на різних мовах, там важко визначити авторство. Хоча є приналежність країні, наприклад, хайку чи ті ж коломийки.
Дуже рідко жанр визначається однім першим твором. Перший твір нічого не вартий, якщо ідея не була підхоплена і розвинута іншими авторами.Теоретично, хайку міг бути винайдений не японцем, і розповсюджуватися іншими національностями, але оскільки він вперше написаний в Японії, японською мовою, і був поширений на тій території, то все одно вважався б японською поезією.
Я погоджусь з тим, що ми можемо спробувати відхилитись від стандартних правил, щоб дати пиріжкам можливість еволюціонувати в щось нове. Так само як хайку (чи хокку? плутаю їх) колись еволюціонували в пиріжки. І коли вони еволюціонують, це вже буде наш власний жанр. Але щоб це сталося, треба від чогось відштовхуватися, і в нашому випадку це саме пиріжки. Еволюція - річ поступоваВарто було від початку забити на правила : наголоси, відсутність пунктуації, оце б точно віддалило до нас від усталеного жанру, і - у противагу - наблизило б до найперших пиріжків, коли основним правилом було відсутність правил
До речі, не пізно це зробити Хоча себе пересилити важко, коли вже звик до правил.
Котляревський міг написати і в іншому жанрі, і теж був би засновник сучасної укрліт. Справа ж не в тому, в якому жанрі він писав. Різниця в тому, що ніхто не кричав, що це жанр, виключно російський. А про пиріжки є такий постулат.Розміри, може і були, а от сам жанр "поема, написана в силаботонічній системі зрозумілою розмовною мовою" Котляревський спер у руських. В нас такого не було до нього. І тепер він вважається засновником української сучасної літератури, а ми маємо купу чудових творів.
Забула сказати, що мають бути рими до наданих слівлом б'є по макітрі
доля зла завжди
як піднявся вранці
шолом одягни
сонце
гра
В іншому жанрі писали і до Котляревського. От тільки жанри були геть інші. Котляревський вніс новаторство, почавши писати в легкій зрозумілій манері, і це мало успіх і дало поштовх для подальшого розвитку літератури. Але справа в тому, що таку манеру написання вигадав не він. Спочатку її почали впроваджувати російські автори, починаючи з Ломоносова з Тредіаковським, далі всякі Радіщеви, Деоржавіни і т.п. аж поки Пушкін не довів це все до апофеозу. Але початкова ідея писатиКотляревський міг написати і в іншому жанрі, і теж був би засновник сучасної укрліт.
Звідки ти можеш знати, хто що кричав двісті років тому.Різниця в тому, що ніхто не кричав, що це жанр, виключно російський. А про пиріжки є такий постулат.
До речі, вітаю зі Днем програміста!До речі, в мене готовий сайт.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Воу, дякую! Ніколи не пам'ятаю цю дату )До речі, вітаю зі Днем програміста!
Ок, будемо вважати, що ти мене майже переконала Для мене ті часи і зараз - це все-таки є різниця, але сперечатися мені набридло )) Та хочу зазначити, що якби українські пиріжки (а також інших народів), з'явилися до цієї війни, то відношення було б інше. Зараз це просто вийшла в пику росіянам.В іншому жанрі писали і до Котляревського. От тільки жанри були геть інші. Котляревський вніс новаторство, почавши писати в легкій зрозумілій манері, і це мало успіх і дало поштовх для подальшого розвитку літератури. Але справа в тому, що таку манеру написання вигадав не він. Спочатку її почали впроваджувати російські автори, починаючи з Ломоносова з Тредіаковським, далі всякі Радіщеви, Деоржавіни і т.п. аж поки Пушкін не довів це все до апофеозу. Але початкова ідея писати
саме так народилась до Пушкіна, і Котляревський її успішно поцупив. І молодець. Впровадив новий перспективний жанр в україномовному просторі. Так само як ми зараз впроваджуємо в україномовному просторі новий перспективний жанр мережевої поезії. Бо культура розвивається, і треба йти з нею в ногу. А якщо відмовлятись від нових трендів тільки тому, що їх колись торкались кацапи, то ми так і лишимось на узбіччі. Виходить що клята кацапня заважає нам розвиватись навіть після розриву (