Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Допустимий ступінь зносу

• Автор теми Автор теми olafson
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 3718
Допустимий ступінь зносу

Шановне співтовариство, підкажіть, чи має якусь цінність ось такий диск для болгарки, у такому стані? Чи може він ще стати у пригоді при використанні його по початковому призначенню?
Мабуть його ріжучі властивості вже давно вичерпані, "гурт" зношений та побитий як моє життя... :незнаю:
Намагався з нього зробити щось накшталт бура ручного (черв'яків копати:yahoo:). А мені кажуть "ні, не псуй гарну річ " :(

Screenshot_2022-05-01-17-17-43.jpg.webp Screenshot_2022-05-01-17-19-10.jpg.webp

Re: Допустимий ступінь зносу

Он еще может!:пиво:

Та він майже новий, то ви зношених не бачили

кирпич резать , шифер.. нада пробовать...
Но шифер или асбестоцементные трубы только в респираторе. И лучше всего на свежем воздухе. Помню когда то много лет назад мне нужно было ******** штук 20 труб напополам для столбов забора. В магазине не оказалось диска по камню, только металл. Я купил 5 штук и пошел резать. Труба Была или 200 или 250 - не помню точно. Короче один диск на один рез. Порезал сколько было дисков, остальное оставил на потом. В следующий раз пошел в магазин и купил ещё 15 дисков на оставшиеся 15 резов, только в этот раз уже по камню. Пришел домой - и одним диском порезал все оставшиеся трубы. Остальные уже лет 15 валяются - и выкинуть надо - и рука не поднимается. Так что пользуйтесь правильным инструментом.

Отправлено с моего M2006C3MNG через Tapatalk

У зношеного диску алмазу немає (залишається 1-2 мм від того що було) а у вас всі края цілі. А то що царапаний так то норм для нього.
Трохи не так. Саме "подряпини" й показують наявність "діамантів". Якщо провести пальцем, то зерна відчуваєш як дрібні піщинки у дуже незначній кількості.
На дисках, що до війни коштували 40-50 грн, алмазів майже нема. Тому на дотик край майже гладенький. На метлахській плитці такі диски вмирають дуже швидко. Й тоді край стає наче полірований. Наявність зернинок каже про задовільний стан диску.
(залишається 1-2 мм від того що було)
За розмірами все залишається як є. Зникають заме оті "подряпини" з зернятком алмазної крихти. Стерти такий круг до значного зменшення діаметру майже неможливо. Якщо є мозок та розуміння, звісно.

Шановне співтовариство, підкажіть, чи має якусь цінність ось такий диск для болгарки, у такому стані? Чи може він ще стати у пригоді при використанні його по початковому призначенню?
Мабуть його ріжучі властивості вже давно вичерпані, "гурт" зношений та побитий як моє життя... :незнаю:
Намагався з нього зробити щось накшталт бура ручного (черв'яків копати:yahoo:). А мені кажуть "ні, не псуй гарну річ " :(

Screenshot_2022-05-01-17-17-43.jpg.webp Screenshot_2022-05-01-17-19-10.jpg.webp

Диск почти новый.Изношенный он будет,как победит весь слижется

Смішно... А так, про всяк випадок, диск зветься "алмазный". Чи я відстав від життя й таки "победитовый"?

пару міліметрів клею
Може здивую, але клею там нема зовсім... Там інші технології.

майже вся "напайка"
ЯК?
Але на моїй роботі ними пропилювали на всю глибину
Спробуйте метлахську плитку. За 100 років вона майже не зношується на підлозі. При тому, що будь-який бетон на підлозі за 100 років ремонтують не меньше 5 разів.

І чому саме метлахська ?
А ви якось спробуйте. Керамогранит у порівнянні з нею трохи твердіше за дерево:)
Зайдіть, наприклад, у 2-гу лікарню, там, до речі, на фасаді рік відкриття є. Там досі на полу лежить ця плитка. А керамогранит вже через 5-10 років можна міняти бо стерся. Не тому що аби посперечатися, а з власного досвіду. Сам був шокований, коли диск вмер на цій плитці. Спочатку навіть не повірив очам:) Диск був, звісно, з недорогих.

если тебе дать ******** метлахську плитку нормальным, дорогим диском!
А то от самого дешмана чуда ждёте, экономы,
Впевнений на 100%, що у якийсь іншій царині ви такий самий поціновувач "дешмана". Хочаб судячи з цього:
точил такие диски вообще до железа
Якби трохи поворухнули звивинами, то мабуть зрозуміли б, що є побутове призначення, а є професійне, яке, звісно, відрізняється цінником. Це ж ви очікуєте, що дорогий диск вічний. "Вообще до железа" - спец, ***... Не взмозі зняти та поставити інший? Спец, ***...

а так від нього без напайки просто іскри ідуть
Насправді ріже не "напайка", а саме оті подряпинки з крапочками - то і є діамантові зернятка. Чим їх більше - тим дорожче диск. На дешевих їх на пальцях порахувати можна.

Назад
Зверху Знизу