Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Бізнес по-харківськи: любов до міста та країни як зброя

Статус: Офлайн
Повідом.: 23288
Адреса: Харків
Історії підпиємців, які попри все намагаються працювати в Харкові та підтримувати економіку міста та ЗСУ

Чи може сувенірна продукція стати зброєю? Харківський підприємець Юрій Урсой за часи війни переформатував своє підприємство так, що абсолютне мирне виробництво стали важливим для війни інформаційної - його продукція підіймає дух та настрій українців, є корисною в місті та на позиціях, а у ворога викликає зубний скрегіт.

Попри відчуття війни в повітрі, повномасштабне вторгнення розпочалося неочікувано для Юрія та його цеху сувенірної продукції. Частина працівників в перші дні поїхали з міста, інші не могли добратися до виробництва - транспорт не ходив, постійні обстріли. А головне нікому стали не потрібні блокноти.

Я не знав, що робити, думав. Згадав, що в мене є залишки тканини, а дуже були на той час потрібно підсумки, невеличкі військові додатки, які не можна було ніде дістати, знайшов лекала, почали шити. Фахівців, робітниць, тих хто не виїхав, шукав по всьому місту, сам привозив на виробництво, сам відвозив додому - транспорт не ходив, - згадую Юрій

Після того, налаштували пошив підсумків та розвантажувальних жилетів, систем, команда Юрія зайнялася іншим військовим одягом. Значну кількість передавали на фронт як волонтерську допомогу.

c5731t01_6901a48b36822.webp

За рахунок реалізації іншої утримували харківських робітниць, які залишилися у місті під обстрілами, закуповували нові матеріали. Наразі команда Юрія зрозуміла - сувенірний друк також потрібний - українська символіка, прапори, згадки про Незламний Харків - це те що підтримує на фронті та в тилу, й спонукає іноземців донатити та допомагати Україні.

Я дуже люблю своє місто, мрію, щоб воно жило, тому навіть не пробував релокуватися, - говорить підприємець.

Наразі значна частина бізнесу - це цивільна продукція з символікою. Але будь-який бізнес в Харкові - соціально спрямований. Команда Юрія також збирає аптечки, які безоплатно передає на фронт.

Джерело: 057.ua

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Назад
Зверху Знизу