Статус:
Повідом.: 2668
Повідом.: 2668
- 🔴 05:17 Повітряна тривога в Харків.обл.
Белье на ж/д. Сдавать или не сдавать?
Недавно пришлось выезжать из Симферополя в Киев срочно и ближайший свободный билет оказался "плацкартным". Решила рискнуть. И в конце немыслимо мерзкого путешествия услышала от проводника "а почему Вы не сдаете белье?" Я проводнику сказала, что судя из "правил перевозки пассажиров на жд я ему ничего не должна", но он бил кулаком в грудь и кричал - "это только в СВ Вы не должны, а тут вам не это!". Тогда я спросила "а что же Вы мне сделаете, если не сдам?"... как оказалось ничего.
Вот решила уточнить свои знания и нашла прекрасный мега-официальный документ под названием "Постанова від 19 березня 1997 р. N 252 "Про Порядок обслуговування громадян залізничним транспортом"
В которой черным по белому указано:
После чего у меня возник справедливый вопрос - а почему люди об этом не знают?
Люди, почему Вы сдаете белье на жд транспорте?
Недавно пришлось выезжать из Симферополя в Киев срочно и ближайший свободный билет оказался "плацкартным". Решила рискнуть. И в конце немыслимо мерзкого путешествия услышала от проводника "а почему Вы не сдаете белье?" Я проводнику сказала, что судя из "правил перевозки пассажиров на жд я ему ничего не должна", но он бил кулаком в грудь и кричал - "это только в СВ Вы не должны, а тут вам не это!". Тогда я спросила "а что же Вы мне сделаете, если не сдам?"... как оказалось ничего.
Вот решила уточнить свои знания и нашла прекрасный мега-официальный документ под названием "Постанова від 19 березня 1997 р. N 252 "Про Порядок обслуговування громадян залізничним транспортом"
В которой черным по белому указано:
"62. У купейних, плацкартних та м'яких вагонах пасажири всіх поїздів не менше трьох разів на день забезпечуються чаєм, цілодобово кип'яченою гарячою та охолодженою водою, а в загальних вагонах - питною водою.
63. Постільні речі у пасажирському вагоні (матрац, подушка, наволочка, ковдра, простирадло та рушник) видаються провідником вагона у разі сплати пасажиром за його власним бажанням у квиткових касах за користування такими речами. Доставка постільних речей на спальне місце пасажира і збирання її за 30 хвилин до прибуття пасажира до місця призначення є обов'язком провідника вагона.
(абзац перший пункту 63 із змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2007 р. N 781)
Провідник вагона повинен надавати допомогу в застиланні постільної білизни інвалідам, хворим, людям похилого віку та пасажирам з малими дітьми.
В окремих випадках, визначених Правилами, плата за користування постільними речами у пасажирському вагоні може справлятися його провідником."
После чего у меня возник справедливый вопрос - а почему люди об этом не знают?
Люди, почему Вы сдаете белье на жд транспорте?