Реклама Адвокат (недвижимость, семейное право, судебные процессы, другие направления...).

Мало данных для анализа
уже не хотят судится, кто то узнал по своим каналам в харенерго шо нужно всего лишь сделать осбб и скинуть на него долги:( а тот юрист которому морочили голову с иском заломил 20кгрн за создание осбб наверно включив туда мороченье наверно, а на мое предложение шо если очень хочется щас то давайте сразу и без юристов расписались бістро в пртоколе и в цнап, нет нет заказніе письма и тд и тп все по правильному(хотя ук за три года пальцем не пошевелила повесила долгов 100кгрн+ и никто ничего не сделал, а тут прямо все побегут в суд использовать єту лазейку с отменой регистрации), говорю давайте на статуте сьєкономим НЕТ статут нельзя менять єто самій статутній статут в нем все идеально, даже я не имею его права увидеть, ну или одним глазком в руках подержать, мои доводі подняли на смех, к єтому подключили одну стремную тетю которая с переменнім успехом хороводит в соседних домах, думаю через фоп она будет обналится и ес-но узнать что и как будет невозможно, посмотрим вобщем шо будет дальше...

Останнє редагування:
здравствуйте.
Умерла гражданская жена. Остался сын 15 лет. В свидетельстве о рождении ребенка отец - я. Витяг из ЗАГСа о том, что я действительно отец получен, свидетельство о смерти на руках. Что делать дальше - не понимаем

здравствуйте.
Умерла гражданская жена. Остался сын 15 лет. В свидетельстве о рождении ребенка отец - я. Витяг из ЗАГСа о том, что я действительно отец получен, свидетельство о смерти на руках. Что делать дальше - не понимаем
Уже отвечено на канале.

Здравствуйте, я написала вам на Ватсаап.
У меня вопрос о переводе пенсии с Укрпочты на банковскую карточку, для моей мамы.
У меня нотариальная доверенность от мамы, от Песочинского нотариуса , я вызывала его на дом, до войны.
Карточку в банке Приват в январе 2023 я ей открыла, по этой доверенности .

Пенсионный фонд почему то не хочет работать по нотариальной доверенности, ссылаясь непонятно на что, не цитируя ни один Закон и не принимая у меня бумаги из банка.

Хотела бы получить помощь в этом вопросе.

Останнє редагування:
Здравствуйте, я написала вам на Ватсаап.
У меня вопрос о переводе пенсии с Укрпочты на банковскую карточку, для моей мамы. Я живу в Песочине и давно забрала неходячую маму к себе. Она прописана в Харькове, на Салтовке.
У меня нотариальная доверенность от мамы, от Песочинского нотариуса , я вызывала его на дом, до войны.
Карточку в банке Приват в январе 2023 я ей открыла, по этой доверенности .

Пенсионный фонд почему то не хочет работать по нотариальной доверенности, ссылаясь непонятно на что, не цитируя ни один Закон и не принимая у меня бумаги из банка.
Дополнительно, в поссовете удостоверили, что она у меня фактически проживает , сейчас.( по очередному требованию ПФ).
Не уверена, что не выдвинут очередные задачи в ПФ.
Я все таки хочу сдать документы в ПФ на перевод маминой пенсии на карточку, открытую на неё.
Хотела бы получить помощь в этом вопросе.
Ответ там же в ВотсАпе ))

Що з пільгами ФОП з 1 липня

Все по поличках, бо звертаються з питаннями, губляться в новинах:

❗️❗️ Найголовніше:

Проект цього закону теліпався по Раді ще з лютого, за нього навіть забули вже...

А тут несподівано, позавчора, взяли та й пройшли 1 читання, проголосувавши все одразу.

❗️ Ще один акцент - 1 читання - це ще не вся процедура, тобто норма ще не діє.

Але знаючи наших, можна сказати, що запросто можуть все добити та ввести. Не дарма ж про це говорять 4 місяці, готують ФОПів до змін.

❓ Що буде в тому законі?

✅ Більше не буде 2% ставки від прибутку.

ФОПи 3 групи мали можливість платити 2% замість 5% єдиного податку.

Передбачено, що всіх "перекинуть" назад "звідки прийшли".
Але дуже сумніваюся, що вся автоматика спрацює правильно.
Тому раджу подумати над тим, щоб перейти на потрібну групу самостійно і заздалегідь.

✅ Скасування пільги зі сплати єдиного податку для ФОПів 1 та 2 груп.

З початку повномасштабної війни ФОПи могли викреслити цю витрату з переліку обов'язкових, а зараз вона знову повертається.

✅ Штрафи за роботу без РРО.

Норма почала діяти ще до 24.02.2022р., але потім її послабили та не штрафували.

Тепер знову за невидачу чека буде штраф: 100–150% від суми придбаного товару.

✅ Повертають планові перевірки.

Не глобальне питання, оскільки позапланові не відмінялись.
Але реально на перевірки ходили мінімально.
Сама двічі в різних питаннях отримувала відповіді від державних органів, що не ходять.

Тому скоріш за все тепер почнуть ходити повноцінно, як до 24.02.2022р.

❗️❗️ Пільги 2% таки скасовано, штрафи повернуто.

Публікації з зали Верховної Ради пишуть, що щойно проголосовано проект, який я детально описувала в публікації вище.

✅ Перехід з 2% єдиного податку буде наступним чином:

▪️ платник 2% ЄП матиме право подати заяву про відмову від застосування 2% ЄП та вказати, на яку систему оподаткування він бажає перейти.
Якщо він не подасть таку заяву або не вкаже в заяві бажану систему, платник автоматично переведеться на систему, на якій перебував до обрання 2% ЄП;

▪️ новостворені суб’єкти господарювання, які з дня державної реєстрації обрали 2% ЄП, автоматично вважатимуться платниками ЄП третьої групи зі ставкою 5%;

▪️ автоматично відновлюються права й обов’язки платника ПДВ для тих, у кого реєстрація платником ПДВ була призупинена;

▪️ платникам, які у 2023 році перейшли з 2% ЄП на загальну систему, надається право перейти повторно у 2023 році на спрощену систему за своїм вибором шляхом подання заяви. Якщо заява подається до 1 вересня, такий платник вважатиметься платником ЄП з 1 серпня.

Зберігається право добровільної сплати ЄП і ЄСВ для прифронтових територій (зокрема й територій можливих бойових дій).

З 1 серпня частково скасовується чинний мораторій на проведення перевірок для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг.

З 1 жовтня повертається відповідальність за порушення у сфері застосування касових апаратів.

Але звільняються від фінансової відповідальності за порушення з РРО (окрім як під час торгівлі підакцизними товарами) на прифронтових територіях та територіях можливих бойових дій.

Мораторій на планові перевірки поки що залишається. Пишуть, що до кінця воєнного стану... але ми вже таке чули не раз 😜

👉 Тримаємо курс на пізнання ))

👉 Чат для обговорень (https://t.me/advokat_lawyer_chat) 😎

👉 Посилання на канал консультацій 😎 (https://t.me/advokat_lawyer_YasyaSv)

❗️ Для багатьох зараз актуальне питання оформлення опіки чи догляду за родичами похилого віку.

Ці процеси потрібні в багатьох ситуаціях, не треба одразу думати лише про уникнення мобілізації.

👇
Випадки є різні (з інвалідністю чи без, з судами чи без).
Тому я опишу загальну картину по всіх варіантах.
Звісно, якщо у Вас щось з документів уже є, то цю частину робити не потрібно.

👇
Зазвичай загальна кінцева мета: довести, що родич з проблемами здоров'я потребує постійного догляду чи опіки, при цьому Ви – єдині, хто може цей догляд надати.

❗️ Коротко алгоритм кроків:

1.
Встановлення інвалідності родича.

2. Отримання висновку мед.комісії (ЛКК) про необхідність постійного догляду (якщо це не буде вказано при 1 пункті, часто саме так і є).

3. Збір документів про те, що немає інших родичів (батьки, діти, дружина) – документи, що це підтверджують. Не в усіх випадках необхідно, але в дуже багатьох.

4. Підготовка справи до суду з додаванням всіх зібраних документів (встановлення опіки).
↕️ АБО
5. Написання заяви до органів опіки з додаванням усіх необхідних документів (оформлення догляду).

❗️ Тепер трохи деталей по кожному пункту:

1.

Починається все із звернення до сімейного лікаря, він заводить матеріали, описує хворобу, відправляє на обстеження до лікарів, йому приносяться всі проміжні папірці від лікарів.
👇
Потім документи надсилаються вже на комісію. Там також свої лікарі, яких проходять.
Загалом, купа мед.папірців у процесі від різних спеціалістів.
👇
За підсумками проводиться засідання комісії, на якому встановлюється група та термін інвалідності та видається маленький кольоровий папірець - фінал першого пункту - висновок МСЕК (ВТЕК).

2.
Це також медична процедура обстеження та аналізу документації лікарською комісією, фіналом якої є звичайний папірець формату А4, але з чітким вмістом, бланк цього папірця затверджений законодавчо.

❗️❗️ Найголовніше, що цікавить в змісті цього документу - там обов'язково вказується про необхідність стороннього догляду.

Найчастіше 2-й пункт використовують у 2 випадках:

▪️ на сучасній комісії МСЕК не вказали про необхідність догляду;
▪️ комісія МСЕК та встановлення інвалідності було давно, це питання не було актуальним чи обгрунтованим, а зараз ситуація змінилася.

3.
Більшість документів зазвичай у людей є (свідоцтва про шлюб, народження чи смерть, документи про розлучення).

Але якщо чогось немає, то треба дістати.
За документами щодо цивільного стану (народження, одруження, розлучення, смерть) звертаємось до органів РАЦС.

Якщо якісь факти встановлювались через суд - тоді в архіві суду має бути рішення.

4.
Зазвичай для судових процедур логічно мати супровід спеціаліста, але зараз ми просто про загальну картину.

Судовий процес проходить при встановленні опіки, бо тоді спочатку суд визнає людину недієздатною, якщо на це є підстави.

Всі докази треба зібрати, структурувати, описати в судових документах.
Справа подається до суду, проходить судовий процес, до якого обов'язково залучається орган опіки, який дає свій висновок (тобто з ними теж треба буде контактувати).

5.
Якщо замість опіки йде встановлення догляду, то можна обійтися без суду.
Тобто замість 4-го пункту буде 5-й.

Але попереджу - в нинішні часи органи опіки не дуже контактні щодо цього питання, тому тут як пощастить у конкретних населених пунктах.

• Це лайк!
Реакції: Ah
Чому до рідних не пускають в реанімацію? Чи це законно?

Багато хто думає, що лікар має право вирішувати прямо таки все-все.
Наприклад, що від рішення лікуючого лікаря залежить дозвіл бути поруч із рідною людиною в палаті реанімації.

❗️❗️ Те, що лікар має право не пускати в реанімацію рідних пацієнта - міф.
👇👇👇
❗️❗️ Кожна лікарня має забезпечити право на допуск до пацієнта 24/7.
Один відвідувач може бути біля пацієнта без обмежень по часу. Одночасно біля пацієнта може бути не більше 2 людей.

Відвідувачем може бути будь-яка особа незалежно від родинних стосунків.

Ті, хто не є батьками пацієнта-дитини, мають право на допуск до реанімації лише за умови наявності усної згоди одного з батьків пацієнта-дитини або законних представників.

❗️❗️ Але вільний доступ до реанімації передбачає дотримання певних правил:

Потрібно дослухатись до інструкцій, порад та прохань медичного персоналу.

Наприклад, медичні працівники можуть попросити тимчасово залишити палату, якщо виникне необхідність проведення у палаті невідкладних дій медичного характеру.
Така вимога медичного працівника є обов’язковою до виконання.

Не можна відвідувати реанімацію у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, маючи інфекційне захворювання.
Або якщо нещодавно мали контакт з носієм інфекційного захворювання.

Потрібно ставитися з повагою до приватності та спокою пацієнта, у тому числі інших пацієнтів, які знаходяться в палаті ВІТ.

Категорично заборонено чіпати апаратуру ВІТ та будь-яким іншим чином перешкоджати процесу лікування.

Кому ця тема актуальна більш детально, чи хочуть знати, що робити, якщо не пускають до палати, або є інші порушення прав - все це зібрано в наказі МОЗ №592.

Назад
Зверху Знизу