Вітання усім УКРАЇНЦЯМ!!! Можливо для когось буде корисною моя історія пошуку роботи у Лондоні!
Почну з головного, приїхали подались на universal credit, NIN. В Джоб центрі порадили скористуватися сайтом INDEED для пошуку роботи. В Україні, працювала вчителем біології та хімії близько десяти років. Маю вищу освіту, але зрозуміло, що вчителем біології можна працювати, якщо підтвердити диплом, а також англійська мова має бути на рівні C2, мінімум. Отож більш менш, ознайомившись з сайтом пошуку роботи INDEED, на цьому ж сайті створила резюме, почала подавати резюме на вакансії АСИСТЕНТ ВЧИТЕЛЯ, але ми всі знаємо, що навчальний рік в Англії вже скоро закінчиться, тому надії було мало знайти щось. Загалом я подала близько 50-ти заявок: від вихователя дитячого садка до помічника вчителя. Надію було майже втрачено! (Перший тиждень - жодної відповіді)
Через тиждень, агентство з пошуку асистентів вчителів запропонувало пройти інтерв'ю і навчання в їх компанії. (МАРНО витрачений час та нерви) але інтерв'ю було вдалим, + я отримала досвід. Перед інтерв'ю з агентством, необхідно було пройти навчання та тестування з безпечного виховання дітей. (Успішне інтерв'ю з агентством не дає гарантії працевлаштування), Але ще через кілька днів мені зателефонували і запросили на інтерв'ю в центр дошкільної освіти. Отож це була моя перша співбесіда оффлайн. Це виявився навчальний заклад (типу українського дитячого садка) Але в Англії всі вчителі, не має значення це дошкільна освіта чи шкільна. Відразу після співбесіди мені сказали що все супер і вони запросять мене на роботу. Поки я доїхала до до дому на мою електронну адрессу надійшов лист (оффер) Запропонували місце викладача для дітей дошкільного віку ( 3 - 4 роки) кількістю годин та оплатою на який треба було погодитись, або відмовить. Я погодилась. Наступного дня вислали контракт і ще через тиждень я почала працювати. На все про все було витрачено приблизно місяць. Отож 50 заявок - 3 співбесіди (агентство + два роботодавця).
Маю надію що інформація буде корисною, та дасть ВАМ надію, знайти своє місце в незнойомій країні. Бажаю, кожному, щастя та добра і ПЕРЕМОГИ!
P.S. рівень англійської (не знаю точно, як на мене - В2)
____
++ фотки