Ірина Ніка додала 8 нових світлин.
4 год. ·
Якось за останні дні я сама себе загнала у депресуху переглядом того, що принесла стрічка. Тому сьогодні хочу написати щось позитивне,що не претендує на якісний аналіз, зате не буде дуже сіро-чорне.
Золочів, місто де народилася, 60 км від Львова.
За останні роки тут:
- завершили повний ремонт центральної вулиці із заміною усіх( ще польських) комунікацій . Як тільки починали ремонт, під радянським асфальтом знайшлася плитка покладена чи то за Польщі, чи то за Австрії, яку дбайливо зібрали і після завершення усіх робіт знову поклали, на це раз без дебільного асфальту.Краса.
По всьому центру поставили лавочки і деревця у великих горшках, перетворивши сіру колись вулицю у гарну відпочинкову зону на зразок львівської стометрівки.
Ремонт паралельної вулиці з моїм улюбленим костелом, чудом архітектури, уже теж майже завершено.
- Замок продовжує приймати чимраз більшу кількість туристів, реставруються нові приміщення і відкриваються нові експозиції.
- вулиці- ремонтуються. Слабо, але в порівнянні з минулим- небо і земля.
- тротуари- РЕМОНТУЮТЬСЯ!!!! по вулиці , яка веде до мого житлового масиву ,ще від середини осені кладуть бруківку. Бо завдяки децентралізації бюджету з"явились гроші. Востаннє цей тротуар ремонтувався НІКОЛИ і нагадував місячну поверхню.
І так не тільки на цій вулиці, по інших теж.
-На багатьох будинках висять великі плакати з написом "Проект громади" і планом робіт. В таких будинках уже зремонтували або якраз ведуться капітальні роботи по заміні дахів, утеплення всього фасаду чи заміна усієї системи водопостачання чи каналізації. Будинки і невеликі, польські, і радянські дев"ятиповерхівки чи п"ятиповерхівки. Громада збирає частину грошей з жильців, частину вносить міська влада, найбільшу частку дає закордонний благодійний фонд, шукають підходящого виконавця- і , вуаля, ремонт зроблено без надокучливого ниття "хай мені зробить хтося".
- закінчується ( чи може уже закінчено ) будівництво нового корпусу спільного українсько-німецького виробництва "Електроконтакт", нові робочі місця.
- школи, дитсадки, держ.установи опалюються так, що мені навіть зажарко. У субсидіях нема великих черг, ніхто не вбивається і одержує бажане.
- постійно відкриваються нові магазини. Особливо захоплено нарід вивчає асортимент м"ясних магазинів, де є ВСЕ і трохи більше. А оскільки є конкуренція- є і поступовий спад цін.
- купа дитячих і спортивних майданчиків, відкритих останнім часом.
- Футбольне поле зі штучним покриттям у моєму мікрорайоні, уже зроблене, але ще не пускають, лєнточку на камери ще не перерізали.
- люди утеплюють свої оселі,бо випалювати тисячі кубометрів в місяць нарешті стало не вигідно. У магазинах будматеріалів завжди людно і грошовито.
- запланований генеральний ремонт ще однієї центральної площі на майбутню весну.
- громада мікрорайону запланувала навесні упорядкувати нормальну парковку , оскільки тепер за законом, земля навколо будинків у власності ОСББ,
))) Нормальний такий збірничок вийшов, оптимістичний . І це для маленького міста. Для своїх міст ви , при бажанні , можете зробити не менший.