Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

27.08.14 вторжение войск РФ

• Автор теми Автор теми CAXAP
  • Дата створення Дата створення
всем доброго утра!

Возобновления поставок воды в оккупированный россией Крым возможно после освобождения оккупированных территорий. Также РФ должна убрать свои войска с территории Украины.

Об этом сообщил вице-премьер-министр по вопросам временно оккупированных территорий Алексей Резников в эфире программы «Свобода слова» на ICTV.

"Російський офіцер запропонував здатися. Наш поранений виповз, і його відразу добили", - військкор Ухман розповів про нерівний бій "Донбасу" з окупантами в 2014 році. ВIДЕО

23 травня 2014 року бійці батальйону "Донбас" потрапили в засідку російських окупантів у Карлівці і прийняли свій перший бій.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це розповів військовий кореспондент Михайло Ухман.

У тому бою загинуло п'ять бійців "Донбасу" і було поранено шестеро людей. За словами Ухмана, 25 бійців батальйону вели бій кілька годин проти сотні окупантів. Українські воїни були змушені відступити, і їхній відхід прикривали четверо бійців. Отримавши важкі поранення, тільки двоє з них змогли врятуватися.

"Російський офіцер запропонував здатися. Один з наших поранених - Федір, почав сповзати з другого поверху, а коли виповз із приміщення, то його відразу добили. Рейдер загинув, ведучи бій з позиції в кафе", - розповідає військкор про загибель українських воїнів.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Виталий Портников
3 ч. ·
Российские руководители выпали из современной реальности: строят у себя дома карикатуру на Советский Союз и решительно отказываются понимать, почему весь остальной мир не развивается в матрице этой карикатуры.
После того, как глава «Роскосмоса» Дмитрий Рогозин из-за первого пилотируемого полета американского корабля Crew Dragon оказался одним из главных героев комического, а...

28ef3fcc1bea7375bce9d42.webp

Виталий Портников
5 ч. ·
Ми маємо право очікувати справжнього розслідування. Не “розслідування Печерського суду” проти Джозефа Байдена і не розслідування офісу Генерального прокурора проти Петра Порошенка. А розслідування, яке відповість нам і нашим союзникам на дуже просте питання - хто зробив записи у офісі президента? І чи були взагалі зроблені ці записи нелегально або ж, як стверджує, наприклад, російський експерт Андрій Піонтковський, відбулася передача документів з президентського архіву самим головою офісу президента Андрієм Єрмаком. І якщо це дійсно так - чи знав про таку передачу і санкціонував її сам Володимир Зеленський і якою була мета цієї передачі - компрометація Петра Порошенка, компрометація Джозефа Байдена, компрометація обох політиків?

У будь-якому випадку - при всій удаваній фантастичності подібних звинувачень - якщо вони будуть звучати у США, це створить нові проблеми для двосторонніх відносин. Тому і Зеленський, і Єрмак повинні бути не тільки свідками розслідування. Вони повинні відповісти на питання слідства щодо своєї можливої ​​причетності до оприлюднення скандальних записів - хоча б для того, щоб зняти з себе всі ймовірні підозри.

Уродженець Житомира Олексій Пахунов є старшим розробником програмного забезпечення в компанії Ілона Маска SpaceX, яка 30 травня відправила в космос корабель Crew Dragon.

На межі з Кримом з посту викрали беззбройного українського солдата: що кажуть у ЗСУ

Повернись живим
1 год ·

«Командира вбили». Саме таке повідомлення пролунало з радіостанції 3 червня 2014 року.

Того дня наш підрозділ виконував бойове завдання – ми звільняли Слов’янськ від російсько-окупаційних військ. Командир батальйону Тарас Михайлович Сенюк, як завжди, рухався попереду на своєму БТР-80. При зіткненні з противником зав’язався бій. Командир загинув від кулі ворожого снайпера.

Сьогодні я ледь не щомісяця їжджу на фронт допомагати нашим військовим. Мій маршрут спеціально прокладений повз селище Семенівка неподалік Слов’янська. Зупиняюся там на хвилину, згадую командира, який загинув на цьому місці, п’ю його улюблену каву та рухаюсь далі. Тутешні будівлі, пошкодженні ворожими снарядами, постійно нагадують мені про події 2014 року. Дорогою я ще довго згадую моменти свого життя, коли ми служили разом.

Мені випала велика честь служити у 13-му окремому аеромобільному батальйоні під керівництвом такого досвідченого офіцера. Це людина, яка була і залишається прикладом справжньої хоробрості й врівноваженості. У будь-якій ситуації ти міг звернутись до нього за допомогою та отримати відповідь на будь-яке запитання. Людина, яка навчила мене думати на два кроки вперед та ніколи не поспішати з виконанням завдання – завжди підходити до цього з холодною головою.

Його відданість своїй справі й досі згадують військові. Попросіть зараз будь-кого з тих, хто служив із Тарасом Михайловичем, описати його. Думаю, більшість скаже приблизно так: «Впевнений та врівноважений, завжди з цигаркою в одній руці та чашкою кави в іншій, справжній командир».

Він загинув, захищаючи Україну. За виняткову мужність та героїзм отримав звання Героя України з удостоєнням ордена Золота Зірка. У 2019 році 13-му окремому десантно-штурмовому батальйону було присвоєно ім’я Героя України полковника Тараса Сенюка. У нього залишились дружина та донька.

Автор: Oleg Karpenko
Фонд «Повернись живим»

Назад
Зверху Знизу