Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

250 гривень за кілограм фаршу: яких видів м'яса торкнулись зміни ціни

Статус: Офлайн
Реєстрація: 19.04.2010
Повідом.: 22676
Адреса: Харків
Відбулось зростання на 8,7% у вартості за два дня

На початку вересня в Україні зафіксовано суттєве зростання цін на яловичину та телятину.

Деякі види м’яса подорожчали до 13% лише за два дні. Про це повідомив портал “Мінфін”.

Найбільше подорожчав фарш із яловичини — з 230 грн/кг 1 вересня до 250 грн/кг вже 3 вересня. Це становить зростання на 8,7%. Таке ж подорожчання спостерігається і в ціні гуляшу, який також зріс із 230 до 250 грн/кг, свідчать вони.

Інші частини яловичини також збільшились у ціні:

  • Шия — 5,8% (275 грн/кг),
  • Лопатка — 3,2% (325 грн/кг),
  • Ребро — 2,9% (180 грн/кг),
  • Биток — 2,3% (450 грн/кг),
  • Задня частина — 2,8% (365 грн/кг).

Вартість яловичої вирізки наразі коливається в межах 850–870 грн/кг, що на 2,38% більше, ніж на початку місяця.

Різко подорожчав і фарш із телятини — на 13% за два дні: з 230 до 260 грн/кг. Інші частини телятини додали менш суттєво:

  • Грудинка — 5,9% (180 грн/кг),
  • Корейка — 3,3% (475 грн/кг),
  • Лопатка — 4,4% (355 грн/кг),
  • Вирізка — 2,3% (870 грн/кг),
  • Шия — 3,6% (290 грн/кг).

Водночас вартість інших видів м’яса залишається стабільною. У серпні 2025 року яловичина подорожчала на 14% у порівнянні з липнем, свинина — на 5,9%, курятина — лише на 0,5%.

Нагадаємо,
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.


Джерело: 057.ua

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
 
Назад
Зверху Знизу