Поворот на лево Трактора-Салтовское, нарушение п.16.6 (Гаишник-сцуки №3)

• Автор теми Автор теми Mopga
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 16394
Поворот на лево Трактора-Салтовское, нарушение п.16.6 (Гаишник-сцуки №3)

Сам пункт.

16.6. Повертаючи ліворуч або розвертаючись при зеленому сигналі основного світлофора, водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються в зустрічному напрямку прямо або повертають праворуч.

Цим правилом повинні керуватися між собою і водії трамваїв.

Сегодня при левом повороте на свой зеленый с Тракторов на Салтовское был остановлен ГАЙцом-стажером. Причина: нарушил п.16.6 при повороте налево не дал дорогу встречным. Проблема в том, что встречных как таковых не было, я, собственно, поэтому и повернул. Была газелька с будкой, выполняла правый поворот тоже с Тракторов на Салтовское. Соответственно, она входит в правую полосу, я - в левую. На мои объяснения ИДПС 2 раза ответил "я не видел". Я его не стал спрашивать, какого, собственно хера ты меня тогда останавливаешь?

Короче, получил я копию протокола и постанову на 425 грн штрафа. В протоколе написал "по Сому": "правила дорожного движения не нарушал, двигался согласно ПДД." Гайцы написали: "совершал поворот влево на Салтовское шоссе, при этом не дал дороги автомобилям, которые двигались во встречном направлении". Собираюсь оспаривать в суде.

Блин, на дорогах свободно, думал, доеду быстро и спокойно.

Имхо стажеру нужно набрать призовые баллы по выписаным протоколам. Хотя, должен заметить, вели себя адекватно и вежливо. Сначала пообщался со стажером, он пошел выписывать протокол, потом принес протокол мне на подпись, я с ним пообщался, позадрачивал статьями. Потом пришел его "старшой", спрашивал, мол, не грубил ли, хорошо ли себя вел и все такое. Я его тоже позадрачивал статьями. Короче, побеседовали, я забрал постанову и копию протокола и покатил дальше. Ругаться и что-то доказывать не стал, да и желания не было. "Договариваться" желания тоже не было. Сразу прицелился на обжалование.

Причем, на предыдущий зеленый проехало 3 авто, совершающих левый поворот из СРЕДНЕГО ряда. Когда проезжал я - рядом поворачивала четверка из того же среднего, подрезая меня. Гайцы, видимо, были заняты и как раз освободились к моему проезду.

тебе нужно:
2 ксерокопии копий протокола и постановы
3 экземпляра заявы
все это говно в районный суд тянешь

заява по форме:

<шапка>
<дата/время> ИДСП на меня был наложен штраф ... за, якобы, нарушение п. ПДД ... ст. КУоАП ...
с постановой я не согласен, бо ехал по ПДД и ниипёт
постанова составлена с нарушениями, т.к. нет никаких доказательств моей вины

прошу суд отменить эту хуйню

у меня много раз раньше была такая уйня, стажорам расказывал что они всего невидели и ужо доказательств нет, аварийно опасной ситуации я не делал и всех пропускал, свидетелей моего нарушения нет и идите накуй. но правда раз с одним постарше по званию согласился. теперь стараюс ненарушать и далеко сматрю вперёт и за поворот.

ЗЫ тока надо более подробно все это расписать :)
не торопись в суд волочь... у тебя 10 дней на это есть... лучше напиши и выложи на наше рассмотрение

я ужо давно перед поворотом налево просматриваю дажи кусты в которых любят прятаца гайци.
:клас: у ня у самого ужо как инстинкт...Тока на спидометре 110 - глаза превращаются в антирадар))))))))))И повороты и кусты и заправки...Ну эт на трассе...
А при повороте на лево...ХЗ...Я лучше на след зеленый поеду...Чем кого-то не пропустить...Но..,Чаще всего стартую до того как встречка начнет сцепление пускать :збентежений: :ги: но в подобных случаях 300 раз проверю взором внимательным нима ли за поворотом ГАИстов)))))
А по теме:ТС, Удачи в суде...Еси свидков нима- сложно буде!!!А еси еще в протоколе не зачеркнул поле свидков- готовся к тому шо они появятсо....

короче надо подумать хорошо ., потом накатать заяву и в суд, кстати у кого то из ветки уже был такой случай, и кстати выигранный в суде

1 - Нада было свидетелей затребовать.
2 - Термин дати дорогу четко описан в ПДД. Меня так пытались нагреть за поворот с красношкольной на мост налево на зеленый. Я их честно предупредил, что если они напишут в протоколе, что я не предоставил преимущество, то я их заипу по всем инстанциям. Отдали права и сказали больше не нарушать.

Блин,как людей разводят:) Не пропустить-заставить изменить скорость и\или направление движения,а пропустить это не значит подождать пока предут все встречники:) И главное должно быть лицо в отношении которого было правонарушение(которого не пропустили). Гайца надо было слать и звонить по тел доверия.

пидары однозначно..так а шо ты нарушил?не пропустил?так Вы ж в разные ряды..хотя ПДД это не ебёт

По ПДД я должен пропустить встречное ТС, если оно есть. По ПДД поворачивающие направо должны встать в правую полосу, поворачивающие на лево - в левую. Полосы там аж ТРИ! Причем, перепендикулярным горел КРАСНЫЙ.

Блин,как людей разводят:) Не пропустить-заставить изменить скорость и\или направление движения,а пропустить это не значит подождать пока предут все встречники:) И главное должно быть лицо в отношении которого было правонарушение(которого не пропустили). Гайца надо было слать и звонить по тел доверия.

Тренироваться лучше на кошках.

Это ещё где такое в ПДД?

Могу частично спиздеть, но по поводу поворачивающих направо есть пункт

10.5. Поворот необхідно виконувати так, щоб при виїзді з перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на смузі зустрічного руху, а у разі повороту праворуч слід рухатися ближче до правого краю проїзної частини, крім випадку виїзду з перехрестя, де організовано круговий рух, де напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або де рух можливий лише в одному напрямку.

Но сейчас не в этом дело, так что предлагаю тему не развивать покамест.

тебе нужно:
2 ксерокопии копий протокола и постановы
3 экземпляра заявы
все это говно в районный суд тянешь

заява по форме:

<шапка>
<дата/время> ИДСП на меня был наложен штраф ... за, якобы, нарушение п. ПДД ... ст. КУоАП ...
с постановой я не согласен, бо ехал по ПДД и ниипёт
постанова составлена с нарушениями, т.к. нет никаких доказательств моей вины

прошу суд отменить эту хуйню

Я могу юзать суд по месту проживания (Орджоникидзевский)?

Я могу юзать суд по месту проживания (Орджоникидзевский)?

собственно тебе только туда и надо :)
в СВОЙ районный суд по месту проживания...
у тебя прописка и место жительства отличаются? где ты прописан?

собственно тебе только туда и надо :)
в СВОЙ районный суд по месту проживания...
у тебя прописка и место жительства отличаются? где ты прописан?

Прописан в Дзержинском, живу в Орджоникидзевском. В Орджоникидзевском суде уже об этом знают :)

Торопится не буду, накатаю маляву - выложу на форуме.

До Орджоникідзевського районого суду

Від Морди,
мешкаючого за адресою
хххххххххххххххххххххххххххх
прописаного за адресою
хххххххххххххххххххххххххххх
У справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 122 ч.2 КпАП України

СКАРГА​

Інспектором ДПС мл. с-т хххххх на мене складено протокол про адміністративне правопорушення АХ №хххххх і постанову в справі про адміністративне правопорушення АХ №хххххх за те, що ніби-то «15» квітня 2010 p. о 8 год. 35 хв., я, керуючи автомобілем Hyundai з державним № хх хххх хх, на перехресті пр. Тракторобудівників та Салтівського шосе при виконанні маневру лівого повороту не виконав п.16.6 Правил дорожнього руху «Повертаючи ліворуч або розвертаючись при зеленому сигналі основного світлофора, водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються в зустрічному напрямку прямо або повертають праворуч», а саме: не дав дорогу транспортним засобам, що рухаються в зустрічному напрямку.

Насправді це не відповідає дійсності з таких підстав.

Ніяких перешкод або небезпеки водіям інших транспортних засобів не створювалося. Згідно з п.10.1 ПДР, перед виконанням маневру я переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху. Я виконував маневр з крайньої лівої смуги та на зелений сигнал світлофора, змінивши напрямок руху з крайньої лівої полоси пр. Тракторобудівників на крайню ліву полосу Салтівського шосе. Транспортних засобів, яким мій маневр міг би завадити в русі або завдати пошкоджень на момент виконання мною маневра на дорозі не було жодного. За таких умов казати про наявність у моїх діях складу зазначеного правопорушення неможливо.
Доказів того, що я проїхав перехрестя з порушенням п. 16.6 ПДР співробітником ДАІ, яким складено адмінпротокол, не наведено. Сам він знаходився на значній відстані за перехрестям, а на моі пояснення по ситуації, а також спроби звернути увагу на ті порушення, які дійсно мали місце з боку попутних транспортних засобів, інспектор хххххх 2 рази відповів «Я не видел».

Також слід зазначити, що ст. 122 КпАП України недаремно передбачає окрему відповідальність за ряд звичайних порушень ПДР, а саме за такі, якими створено аварійну обстановку, тобто у результаті яких інші учасники руху були змушені різко змінювати швидкість, напрямок руху або вживати інших заходів для забезпечення безпеки. В даному випадку сама наявність таких учасників руху, а тим більше такі їх дії, які б дозволили вважати створену їм обстановку аварійною, по справі нічим не підтверджено.
Слід зазначити, що особа, якій створено аварійну обстановку, у відповідності до КпАП України, є або потерпілим, якщо їй спричинено моральну або іншу шкоду, у відповідності до ст.269 КпАП, або свідком (оскільки їй відомо про вказані обставини), у відповідності до ст.272 КпАП. Якщо дійсно комусь створено аварійну обстановку, то це не може мати місце без наявності або потерпілого, або свідка. Між тим, у відповідності до ст.256 КпАП, якщо потерпілі або свідки є, то їх дані повинні бути вказані у протоколі про адміністративне правопорушення, наряду з іншими даними. У протоколі, між тим, такі дані не вказані, що свідчить як про відсутність доказів наявності у моїх діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 122 ч.2 КпАП, так і про невідповідність змісту протоколу закону, зокрема, ст. 256.
На підставі викладеного, керуючись ст. 268 КпАП України,

ПРОШУ:
Викликати у судове засідання та опитати особу, яка склала адміністративний протокол;
Провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст.122 КпАП України, щодо мене, закрити за відсутністю у моїх діях складу зазначеного правопорушення.

«_»_________2010р.
/Йа/​

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу