![]() |
Ремонт бойлеров, варочных поверхностей, электроплит, электродуховок, телевизоров, стиральных машин и другой бытовой техники |
![]() |
#21 | |
Из: Ukraine
Дописів: 532
|
Re: Сучасна українська поезія
Цитата:
Вибачаюсь |
|
![]() |
![]() |
#22 |
Дописів: 37143
![]() |
Після бою на рідній землі
Зеленіти природа взялася, Бо бруньками весна заплелася На кущі у далекім селі. І співають веселі птахи Над засіяним зернями полем. Розміновані кров'ю та болем Невідомі є Божі шляхи. Бригантиною хмара пливе, Нас втішає, що все буде добре. Проростає листочок хоробро, Захищаючи вічно живе. Постає в повну силу життя І бинтує поранену душу. Крапля з ринви пірнає в калюжу. Рідше чути сирени виття. За минулим по тихій воді Утікає лихе наболіле. Сонце гріє натружене тіло, Як торік, до війни, як тоді... © Врублівський Олександр. |
![]() |
![]() |
#23 |
Дописів: 72584
![]() |
І ніч глибока, і не спиться,
Ідуть хвилини, як роки. Гітара поруч і рушниця Стоять на відстані руки. Холодний спальник, фотокартка. Старий надбитий телефон. І хор думок, про що не варто Казати їй... Сирий бетон Вже майже зовсім не холодний. І страху більше вже нема. Ти вириваєш з рук Господніх Надію завтрашнього дня Собі і їй. Так небагато... Та вищої нема мети. І хай для тебе, мій солдате, Усі схиляються світи. ©Марічка9
#24 |
![]() |
Забери від осені мене Поверни назад в яскраве літо. Де буяють мальви дивним цвітом І нехай те щастя не мине. Відвоюй мене у днів сумних, Де дощі з небес течуть крізь сито, І вітри пророче і сердито Хочуть геть заполонити сни. Проведи мене в весняний рай Де роса бринить на буйних травах, А проміння лагідне й яскраве, І ріки казковий водограй. Укради у сходжених доріг, Їх у мене досі вже чимало, Хай зневіра не торкнеться жалом, Не пусти її на мій поріг. Не віддай мене лихій зимі Я ще юна у думках і мріях Хай на скроні вже лягла завія, Я не згодна жити у пітьмі © Любов Іванова
#25 |
![]() |
Зараз дуже багато гарних віршів з'явилося, але з більшості я плачу
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() |
Дуже сумні постити не будемо..
#27 |
![]() |
Щось доволі містичне в серці грає струною.
Це моє лінгвістичне, що названо мовою. Не *******ське - привите, не *****ське - огидне. Це моє, українське, що у роді залите. Те, що нищили в батька, калічили в діда... Та воно все одно пробивалось крізь літа. Гостра шабля козацька - наша мова містична.. Ти загальнокохана, ти моя, аутентична. Олександр Кабанов ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() |
Літо
Це мереживо тіней на білих полотнах стіни, на причалах колін, що прибоєм цілунків умиті... Тут птахами стають безнадій затонулі човни i зникають на дні відголоски вини... І війни... Де на мить... Аж на мить... Лиш на мить зупиняється - Літо... (с) Nadya Kapi-nos
#29 |
Дописів: 5222
![]() |
Янголятка
Йдуть по небу босоніж маленькі розгублені янголятка, Піднімаються, наче по сходинках, хмарками вгору до Бога. Озираються діти самотньо, питають – «Де мамо?», «Де татко?» Заздрять тим, хто родиною рушив в дорогу. А на вході до раю - блокпост. I Архангел – розгублений ротний, Опустив автомата, і плаче, і руки тремтять, відчиняючи браму. Рай поринув у дим. Він бере їх за руки, веде їх наосліп, скорботний. «Мама?.. Янголе, де вона? Ну ж бо, знайди мою маму!» Що йому відповісти? Бо страшно, і зуби зчепила судома... Як це, Боже? Чому?! Ми ж тримали цей всесвіт!!! Ми ж начебто варта?!?! «Тихо, дитятко. Все вже скінчилось. Не бійся. Ти вдома. Мама прийде... ось-ось. Я вже кличу. Хоч так і не варто…» Янгол дивиться вниз, скрізь вогонь, захлинається знову від болю - Що це? Начебто пекло вже вийшло із прірви на землю роззявивши рота... Що ж ти, Господи, знов в таку ціну даруєш їм волю? Хто ж її понесе, коли діти їх стукають в наші ворота? Там чорти начепивши хрести мажуть в руни броню, і горять, але лізуть. З неба падає полум’я, злива і ГРАД - на любов’ю просочену землю. Діти дивляться в небо, чекають на тебе… Натомість приходить залізо. Підкажи… Накажи – і я пекло мечем від людей відокремлю! Бог зітхнув. Бог погладив дітей по волоссю, що попелом вкрите. «Бачиш, янголе, ось і з’ясовано - хто чого вартий, і хто там засвоїв уроки. Це їх діти, любов їх і сенс - піднялися до неба як квіти. Як молитва до мене. Віч на віч. Без черги. Без строків. Я не кину їх, янголе. Надто висока ціна, і зайшло все далеко. Землю мають тримати живі. Тут в раю вже достатньо дітей і героїв. ...Бачиш, гарна прикмета – і попри війну повернулися в гнізда лелеки. Що ж. Піду на підмогу. Подай мені піксель і зброю.» Переляканий світ накладе на стурбованість соту велику печатку . Діти дивляться в небо, де смерть, наче ворон, літає по колу. Йдуть по небу босоніж маленькі розгублені янголятка, А назустріч їм Бог в однострої спускається долу. © Глiб Бабiч
#30 | |
![]() |
Цитата:
|
|
![]() |
![]() |
#31 |
![]() |
Не хотіла сумне постити, але....
Не знаю як правильно підписати автора, у ФБ він Микола Петрович (Луцюк,) у групі з віршиками-пиріжками нік © колюх Це вірш-пісня, бо автор співає. Вже скінчились останні набої, Навіть той, що для себе тримав Полетів з опустілої зброї, Лютий ворог іще один впав. А брати мої тут, вони поруч, Їм вже досить, уже по війні... Спочивають праворуч, лівруч, Лиш не спиться одному мені Ще не витекла кровонька з рани, Ще дивлюсь я на сонце крізь дим, А воно мене журить, що рано Помирати таким молодим. Я кажу йому, шкода, так сталось, Шкода рідну країну й народ, Та не шкода життя, що віддалось За спасенну свободу свобод Не сумуйте, не плачте, кохані, З кожним днем, з кожним сонцем, повік Повертатиметься на світанні Син ваш, батько ваш і чоловік. Ну а зараз пробачте, я мушу Відслужити, допоки солдат, Вдерлись пси, відпущу мою душу, На них звівши пустий автомат... © Микола Луцюк |
![]() |
Параметри теми | Пошук у темі |
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
На Харківщині почала працювати перша сучасна амбулаторія (відео) | Объектив | Новости | 1 | 19.03.2019 16:43 |
Львів та Умань поєднає сучасна магістраль | oxiumoron | Новости | 1 | 17.12.2018 09:07 |
*********и — сучасна інтелігенція України. | Mr. Vision | Политика | 220 | 21.11.2018 22:10 |
Сучасна українська література | B_cool:) | Литература | 49 | 30.01.2009 16:06 |
Сучасна українська мова :) | Shindje | Форумные игры LOL | 9 | 10.07.2007 22:51 |