Обсуждения событий в Украине

Статус
Тема закрита
Ну шо, граждане зрадофилы, порадуемся очередной перемози?
Президент Петр Порошенко подписал закон "О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины", который исключает термин "инвалид" и меняет его на "лицо с инвалидностью", сообщает пресс-служба главы государства.
Напомним, данный закон Рада приняла 19 декабря.
Таким образом, соответствующим документом вносятся изменения в 37 законов Украины, в положениях которых указаны слова "инвалид", "ребенок-инвалид" и "инвалид войны". Теперь они будут заменены на "человек с инвалидностью", "ребенок с инвалидностью" и "человек с инвалидностью вследствие войны".
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

Дозвольте писеньку заколядовать:
 
Ну шо, граждане зрадофилы, порадуемся очередной перемози?

dj6cbj.jpg
 
Подшоколадженный закон педра панамского принялись критиковать международные партнеры

Світовий банк теж висунув вимоги щодо Антикорупційного суду, на кону $800 млн

Директор Світового банку, відповідальна за український напрямок, надіслала до Верховної ради та адміністрації президента листа, в якому попередила про неприпустимість ухвалення закону про Антикорупційний суд (АКС) у редакції, запропонованій президентом.

Копія листа Світового банку є у розпорядженні "Європейської правди".

У Світовому банку попередили, що Україна має привести законопроект у відповідність до рекомендацій Венеціанської комісії, якщо зацікавлена отримати гарантії банку на суму $800 млн.

"Законопроект (про Антикорупційний суд, поданий від імені Порошенка) потребує перегляду норм, які перераховані нижче, щоби він відповідав рекомендаціям Венеціанської комісії та задовольняв вимогам Світового банку про надання гарантій на суму близько $800 млн на підтримку ключових реформ в Україні", - йдеться у повідомленні.

Більшість вимог Світового банку за своєю суттю збігаються із тими, що перераховані у листі МВФ (див. публікацію "Що вимагає МВФ: повний текст листа з Вашингтона на Банкову"). Водночас у тому, якою має бути процедура зміни законопроекту, позиції банку та МВФ дещо розходяться.

Нагадаємо, МВФ звертався до голови адміністрації президента Ігоря Райніна, розраховуючи, що президент Порошенко подасть до Ради виправлений закон. Це викликало критику Банкової, де заявили, що не мають наміру подавати новий законопроект. Натомість у листі зі Свтового банку за підписом регіонального директора Сату Кахонен головним адресатом є голова Верховної ради Андрії Парубій. При цьому у банку наголосили, що подання нового законопроекту не є обов’язковим, достатньо його перекладу.

"Ми віримо, що ці зміни можуть бути внесені у законодавчому процесі, в разі, якщо буде сильне політичне лідерство та підтримка цього процесу з боку президента та керівництва парламенту", - йдеться в документі.

Для розблокування фінансової підтримки з боку Світового банку Верховна рада має змінити підсудність АКС. "Ми наполегливо рекомендуємо привести юрисдикцію АКС у відповідність до юрисдикції НАБУ і САП", - йдеться, зокрема, в листі Світового банку. Наголошується також, що це було однією з ключових рекомендацій Венеціанської комісії - це стосується також усіх подальших вимог, перерахованих в листі

Друга вимога Світового банку – зміна кваліфікаційних вимог до суддів АКС: "Законопроект встановлює широкі та нереалістичні вимоги для кандидатів, які бажають працювати суддями АКС... Це призведе до суттєвого зменшення конкурсу на ці посади". Передусім йдеться про нереальну вимогу щодо досвіду роботи одночасно в Україні та в міжнародних антикорупційних організаціях чи судових органах.

Третя вимога: громадській раді має бути надане право ветувати кандидатури недоброчесних претендентів на роботу суддями АКС, замість нині передбаченої для них дорадчої ролі. "Їхня дорадча роль підірве довіру, яку міжнародні партнери могли б надати процесу відбору", - йдеться в листі.

Окремо наголошується, що учасників громадської ради мають делегувати не лише міжнародні організації, але також донори, які системно підтримують антикорупційні реформи в Україні.

Також наводиться блок претензій щодо тих положень президентського законопроекту, які можуть суттєво загальмувати початок роботи АКС.

Зауважимо, що більшість рекомендацій МВФ збігається з претензіями до законопроекту Порошенка українських антикорупційних активістів. Детальніше про це – в статті ЄП "Ігри довкола Антикорупційного суду: що заховано в законопроекті Порошенка".
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Anděl;62324317 сказав(ла):
Лучше, пусть, объяснит, почему гривна к деревянному падает. К евро с долларом все понятно, а вот с деревянным - странно получается.

Та він мабуть вже спить. Сільський самогон він такий підступний!:D Випив хороброї водички і прибіг сюди шаблею помахати, але трохи стомився.
 
Украина отказалась признавать ЛНР и ДНР террористами
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

Ну низя одновременно их признать террористами с ними торговать и орать на весь мир, что бы ввели санкции против них.
 
Свежее фото ценника из столовой Верховной Рады. Соответствующий ценник сфотографировал фотокорреспондент "Апострофа".

gje2hf.jpg
 
Anděl;62324573 сказав(ла):
Ну низя одновременно их признать террористами с ними торговать и орать на весь мир, что бы ввели санкции против них.

Петро Олексійович може все! Він суміщає у одному лиці патріота України, торгового партнера з росією і терористами, а також є товаришем кума путіна. І таку ж команду зібрав навколо себе. Однодумців.
 
Александр Завадецкий
16 сентября 2017 г. ·


Трагікомічні висловлювання гаранта про антикор суди підняли хвильку обміну поглядами, і мені кортить поділитись думкою. Погоджуюсь, що окремі антикор суди, як окремий вид судів на довгі часи, виглядають гротескно. Дійсно, антикорупційним судом має бути кожен суд, будь якої інстанції та юрисдикції, адже боротьба з корупцією є невід’ємною функцією правосуддя. Але бувають особливі потреби. Наприклад, коли правосуддя перетворюється у суто академічний феномен і не практикується судами насправді. Антикор суди потрібні нам на певний період, чим коротший він буде, тим краще – період активного перетворення клептократичного державного устрою країни на демократичний. Згодом вони мають бути злиті з загальними судами. Розбавити корумповану структуру свіжими елементами і розраховувати, що ці елементи будуть нормально працювати – це дуже наївна думка. Корупціонери схильні до єднання у ефективно керовані ієрархічні структури, оскільки корупція без кругової поруки не життєздатна. Чесні люди, особливо професіонали за фахом, воліють триматись незалежно, оскільки життя у форматі licking up pissing down для них неприйнятне. Тому кожен раз коли чесність змішується в одних структурах з корупцією, корупція перемагає. Антикор суди повинні формуватись як окрема гілка судової влади, не пересікаючись із звичайними судами, до тих пір, поки у звичайних судах не завершиться повне оновлення суддівського корпусу. І подалі від гарантів які насправді нічого не гарантують. Ще треба розуміти, що велику частку підсудних антикор судів мали б скласти судді вже діючих судів, і тут дуже важливо уникнути конфлікту інтересів.
Наведу один приклад із життя, який зображує не тільки злочинну, але й ідіотську спрямованість діючих судів. У всіх судах першої інстанції, з якими я стикався протягом останнього року (а саме 18) слідчі судді розглядають справи про адмін правопорушення. Коли до судді потрапляє, наприклад, скарга на бездіяльність чи протиправну діяльність органів слідства, яку суддя зобов’язаний розглянути протягом 72 годин (де на кону можуть бути життя людей), він може не розглядати її місяцями, посилаючись на те, що в його провадженні є ще …надцять адміністративних справ, які він отримав раніше. На перший погляд це просто ідіотизм. А на справді не просто, це ще й один із засобів маніпулювання правосуддям. Тому що коли дадуть піддупника з правильного місця, або хабаря, то черга переформатується. Якщо будуть створені антикорупційні палати при загальних судах, хто забезпечить щоб судді розглядали у пріоритетному порядку важливі справи? Той самий тип людей, які відповідають за це у загальних судах?
 
Александр Дубинский добавил 4 новых фото.
3 ч ·
Сегодня замглавы Нацбанка Рожкова собирается рассказывать о махинациях банкиров.

Чтобы её брифинг был более разнообразным, публикую заявление Директора департамента регистрационных вопросов и лицензирования НБУ Александр Завадецкий о махинациях самой Рожковой в Platinum Bank.

Напомню, из этого банка, согласно материалам ряда уголовных дел, сама Рожкова вывела 70 млн долл денег вкладчиков.

Допросы идут до сих пор ;)https://www.facebook.com/dubinskyi
 
Александр Дубинский
1 ч ·
Прочёл презентацию отчёта Kroll по ПриватБанку.

В принципе, если это –

1) все доказательства, которые смог получить Kroll,

2) именно за эти 7 листочков НБУ заплатил 60 млн гривен

– то это не просто пук в лужу.

Но и готовое уголовное дело против чиновников Нацбанка, которые впустую потратили деньги.

И запустили эти бумажки сейчас только для того, чтобы отвлечь внимание от скандала с миллиардами Януковича, которые отмывала глава НБУ Гонтарева.
 
Радіо Свобода был(-а) в прямом эфире.
7 ч ·
У Верховній Раді розглядають «закон про реінтеграцію Донбасу»

Під її стінами почалася сутичка - декілька активістів вирішили спалити прапор Росії.

 
1630 0 3
Під стінами Верховної Ради, де сьогодні розглядають законопроект про реінтеграцію Донбасу, мітингувальники спалили разом з шинами прапор РФ, сталася сутичка між ними та правоохоронцями.
Один з активістів, який назвався Зоряном, колишнім бійцем батальйону "Донбас", розповів журналісту видання, що цю акцію влаштував рух "Визволення", який чергує під парламентом з жовтня 2017 року. Учасники цього руху, за його словами, є ветеранами кількох батальйонів з АТО, які раніше блокували торгівлю з ОРДЛО.

 
Статус
Тема закрита
Назад
Зверху Знизу