Йобана русня

Re: Шо там у кацапов?

Московский активист
23 год ·
«россия (страна-террорист) стоит на пороге важных изменений в космической отрасли». Дмитрий Рогозин опубликовал поздравление с Днём космонавтики.
«Россию ожидает переход на новую ракетно-космическую технику, начало лунных исследований — сначала автоматическими станциями, потом экипажами космонавтов», — цитирует главу госкорпорации ТАСС. «Перед космической отраслью открываются колоссальные возможности для международного сотрудничества».
Осталось только найти тех, с кем можно «посотрудничать» в разворовывании стройки очередного космодрома. Видимо, подобных «специалистов» и планируется разместить в строящейся офисной высотке «Национального космического центра» на месте КБ имени Хруничева в Филях в Москве.
Всё, что эти чиновники могут предложить России — это праздничный запуск в небо блинов на шарах, насмешки над Илоном Маском и анонс на 50 лет устаревших «лунных исследований», в то время как от Роскосмоса уходит доля рынка полетов на орбиту, а действующие исследовательские миссии аппаратов NASA уже сегодня простираются в том числе и на дальние планеты Солнечной системы и их спутники, где есть вода и могут быть условия для жизни.
 
Re: Шо там у кацапов?

Китай послал Россию "лесом": вслед за турецким ятаганом прилетел китайский дадао...

 
Re: Шо там у кацапов?

Достал уже всех! Европарламент за отключение Путина и Ко от денег Запада.

 
Re: Шо там у кацапов?

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Re: Шо там у кацапов?

Путен умело и привычно злобно отбомбился по Воронежу:

Остановка полетов в Турцию нарушила планы более полумиллиона россиян, заказавших туры на 32 млрд рублей

ad6a6966039be2144ad3a3bda98ccbda.jpg


По данным АТОР, масштаб и последствия решения российских властей могут быть сравнимы только с закрытием границ в марте 2020 года. Убытки средних и нишевых туроператоров составят 6,4 млрд рублей. Турбизнес Турции шокирован.
 
Re: Шо там у кацапов?

путин -убийца ?

Путен умело и привычно злобно отбомбился по Воронежу:

Остановка полетов в Турцию нарушила планы более полумиллиона россиян, заказавших туры на 32 млрд рублей


По данным АТОР, масштаб и последствия решения российских властей могут быть сравнимы только с закрытием границ в марте 2020 года. Убытки средних и нишевых туроператоров составят 6,4 млрд рублей. Турбизнес Турции шокирован.
 
Re: Шо там у кацапов?



Автор розповів історію вимкнення інтернету та примусове переведення провайдерів на російське забезпечення зв’язком з самого початку – з 2014 року.

2014-2016 інтернет працював так. З окупованих територій пішов Fiord, решта операторів технічно працювала так, наче жодних “днр” та “лнр” не існує, а юридично – паралельно з українськими документами мали реєстраційні документи “днр” та “лнр”. Без таких документів жоден бізнес тут не працює. Провайдери, які роздають інтернет фізичним особам і малому бізнесу, за наказом СБ “ДНР” (колишнє СБУ, яке створили на базі терористичної організації “ДНР” колишні СБУшники) ще з квітня 2014 мали блокувати багато українських сайтів. Здебільшого – це новини. Блокували по-різному: одні за DNS (система перетворення імені пристрою в інтернет-адресу – ред.), інші – за IP, а були й такі провайдери, що створювали фейкові українські сайти та видавали їх користувачам замість справжніх. З оптоволоконних ліній, яких через фронт йшло приблизно десяток, функціонували майже всі.
Звітують до “контори” цілодобово. А ФСБ ніколи не спить і приймає будь-які звіти та бере їх до відома.

З 2017 року всіх провайдерів “ДНР” змусили вести статистику логів (журнал відвідувань сайтів) та IP-адрес* *для *кожного *користувача. Статистика передається* *до* *”мвс* *днр”,* *а* *ті* *вже* *шукають* *за *спискам*и *небажаних* *імен* *й* *IP-адрес* *нелояльних* *користувачів: кого* *на* *олівець,* *кого* *звільнити,* *а* *кого* *”на *підвал”.* *В* *окупації* *це* *дуже* *страшне* *слово,* *як* *ГУЛАГ чи газові* *камери* *у* Другу світову.* *
2017 рік став переламним в інтернет-комунікаціях окупованої частини Донецької області. Той самий сайт міг відкриватися спочатку в Україні, за п’ять хвилин у Росії, а за 10 хвилин знову в Україні. Терористи намагалися вимкнути домашній інтернет від Life, бо на той момент це був єдиний український оператор, яким не володів би хтось із РФ. Тож це ускладнювало контроль над ним.

Намагаючись вимкнути Lifecell, терористи двічі перерізали одну з двох волоконно-оптичних ліній зв’язку (ВОЛЗ) іншої компанії, що надає послуги глобальних волоконно-оптичних ліній зв’язку України. Перерізали двічі, бо після першої спроби з вільної частини області приїхали робітники та полагодили її. Виїхати вони не змогли, їх взяли у полон.
Перерізання каналів не дало потрібних результатів. Lifecell погано, але ще працював, і тоді почали вирізати іншу лінію, спрямовану на Слов’янськ. Цей зв’язок проходив прямо під блок-постом терористів та не постраждав від бойових дій. Робітники “міністерства інформації” вирізали кабелі біля Донецького вокзалу, поки Lifecell не припинив роботу. Після того трафік щораз частіше став маршрутизуватись через РФ.

І ось наприкінці вересня 2017 року “міністерство інформації” наказує всім провайдерам вести лог відвіданих IP-адрес й сайтів із прив’язкою до паспортних даних користувача. Це означає, що дані віддаватимуться напряму російським кураторам, які бачитимуть дії користувачів.

В листопаді 2017 “мінінформ” почав переслідувати провайдерів й операторів, які маршрутизувались через Україну і станом на початок грудня таких вже не було. Початок 2018-го – всіх операторів примусили отримувати трафік лише через Углетелеком, який в “ДНР” зареєстрований як Углетелеком, а в РФ як “Компания связи”. Йому належить 3 AS (автономні системи, що роздають інтернет) – дві транзитні, одна внутрішня.

При цьому у провайдерів залишалося підключення до українських операторів, як резервне. Так, коли зв’язок із РФ зникав надовго, дехто наважувався в першій половині 2018 року вмикати трафік з вільної території України.
Якщо хтось ще думає, що в “республіках” є доступ до будь-яких сайтів та нічого з ресурсів не заборонено на відміну від України, то для них є цікаві новини. 2018 року провайдери “днр” розблокували всі заборонені сайти, але зробили систему моніторингу. До “МДБ/МВС” надходить інформація, хто і які сайти чи IP-адреси відвідує, таким робом шукають тих, хто читає заборонені сайти новини.

З кінця 2018 на окупованих територіях почали тестувати “суверенний інтернет”. Також майже всіх бюджетників примусили підписати документ, що зобов’язує не читати екстремістських матеріалів на сайтах, де є компромат на “республіку” чи зневага до неї, але при цьому сайти розблоковані, щоб виявляти нелояльних. Якщо “мдб” повідомить, що якийсь працівник із підприємства часто відвідує Цензор чи Укрінформ, ви, як роботодавець, мусите його звільнити.
2020 року аналіз логів переклали повністю з “мдб” на “мвс”, тож це роблять не аналоги української кіберполіції, а поліціянти “ровд”.

Порівняння логів із даними з серверів у РФ призвело до того, що з 2019-го один за одним почали зникати проукраїнські автори у Твіттері й там, де коментували десятки людей, а то й сотні, коментують тепер кілька дописувачів.
У “лнр”, яка періодично конфліктує з “днр”, інтернет зовсім інакший:

В “лнр” сайти не розблоковували, а навпаки заборонили. Немає доступу навіть до деяких сепарських ресурсів, що насмілювалися критикувати Плотницького або Пасічника. Наприкінці 2020-го лнрівці створили фейковий сайт СБУ, який окремі провайдери видавали через підміну DNS. Сайт СБУ важливий для ОРДЛО, бо на ньому робляться перепустки через фронт. В червні 2020-го у зв’язку з бунтом шахтарів на одній з шахт, в “лнр” заблокували російську соцмережу ВК, а коли бунт вщух й “мдб” розправилося із найактивнішими “заколотниками”, ВК увімкнули.

Хочете до електронної Росії? “днр” знає, як!

...

Замість висновку
Ми прекрасно знаємо, що в тих особливих районах Донецької та Луганської областей залишилося багато людей, які люблять Україну. Вони мають критичне мислення та іноді – необережність через відсутність досвіду кібербезпеки.

Відзначимо, що цього листа ми опублікували не тільки для громадян тут, на вільній частині нашої країни. Ми сподіваємось, що його зможуть прочитати українці “там”. Ми впевнені, що вони візьмуть до уваги все, написане тут. Ми просимо їх до звільнення з окупації бути дуже обережними та берегти себе.
 
Re: Шо там у кацапов?

Остановка полетов в Турцию нарушила планы более полумиллиона россиян, заказавших туры на 32 млрд рублей
В Крым поедут, там "недорого" :D
Номер на двоих, без детей, на 6 ночей. С завтраком :D

27d274bb914321a3.jpg
 
Re: Шо там у кацапов?

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

ФСБ пришла с обыском к главреду «Важных историй»
Журналиста Романа Анина допросили по делу «о неприкосновенности частной жизни» бывшей жены главы «Роснефти». Несмотря на то, что по делу Анин проходит свидетелем, у него дома провели обыск и изъяли всю технику.
10.04.2021



Из недавних историй:

9aa7d072900740fe945151668b28a8c7-600x400px_1x.webp

Чудесная вилла на острове миллионеров
В 2010 году жена советника президента Татьяна Юмашева пообещала, что тот, кто найдет у нее зарубежное имущество, сможет забрать его себе. Спустя 11 лет расследователи из «Трансперенси интернешнл — россия (страна-террорист)» нашли виллу Юмашевой на Карибах.
ИЛЬЯ ШУМАНОВ
РОМАН РОМАНОВСКИЙ
07.04.2021
 
Re: Шо там у кацапов?

В Москве в фитнес-клубе днём 12 апреля застрелили петербургского вора в законе из клана Деда Хасана

03cad819f179c966cc206718374bb83a.jpg


После 40 лет здоровье, говорят, надо не укреплять, а уже беречь
 
Re: Шо там у кацапов?

Депутат Единой России надел американский костюм космонавта чтобы отметить 12 апреля :рл:

758b5e28df16f9fb9f18e.jpg
 
Re: Шо там у кацапов?

6d6f7a54cebb5ed3f791.jpg


"США являются нашим противником, делают все для того, чтобы подорвать позиции России на международной арене, других элементов в их подходе к нам мы не видим. Выводы такие”.

"Они (США) говорят о высокой цене, но никогда ее не называют. То, что они делали до сих пор, мы, во–первых, хорошо изучили, во–вторых, приспособились. Не считаем, что вообще применима такая терминология: цена, расплата и так далее. Мы просто отстаиваем наши интересы и интересы наших граждан, русскоязычного населения, будем защищать их и дальше", — замминистра иностранных дел РФ Сергей Рябков.
 
Назад
Зверху Знизу