Рухнула финансовая пирамида B2B jewelry

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


У Харкові 10 людей звернулися до поліції — вони називають себе ошуканими ювелірним магазином "B2B Jewelry". 29 травня поліція опечатала магазин.

Про це Суспільному розповіла начальниця відділу з розслідування злочинів Основ'янського відділу поліції Арміна Хохонік.

За її словами, власників крамниці ще не встановили. Підозрюваних та затриманих у справі про шахрайство — теж немає.

Одна з вкладниць, яка не називає своє ім'я, каже, що напередодні отримала повідомлення — може забрати гроші. Прийшла — магазин зачинений.

"Мені надіслали SMS із текстом "приходьте забирати гроші"... Ми ж не дурні — ми знаємо, куди ми вклалися. Особисто мене ніхто не змусив... Я не буду казати, скільки я вклала — це таємниця", — розповіла жінка.

Приймати клієнтів тут перестали 27 травня, тоді на вході з'явилися чоловіки в чорному без впізнавальних знаків. За даними поліції, це охоронці з Вінниці, де розташований головний офіс магазину.

Скільки людей вклали гроші саме у Харкові, Суспільному дізнатися не вдалося — жодних телефонів на сайті проєкту зараз немає. За словами Арміни Хохонік, напередодні 28 травня біля крамниці зібралися з пів сотні людей, які намагалися потрапити всередину:

"Силового конфлікту між активно налаштованими громадянами та чоловіками, які здійснювали охорону приміщення та майна, не було. Між ними був конфлікт, в ході якого активно налаштовані громадяни пошкодили колеса транспортних засобів, які були припарковані біля магазину".

Хохонік говорить: крім колес, невідомі пошкодили вікна крамниці "B2B" та сусідніх магазинів. В одному з них працює Микола Волинець:

"Перший камінь там вдарився нагорі, а інший потрапив в м'яке місце автокрісла. Було, правда, багато скла по всьому магазину. Орендодавець сказав, що "B2B" все зроблять. Я так думаю, що цілили нагору, а потрапили до нас. Після карантину, як все відкрилося — почалися скандальчики. Люди приходили та питали, коли їм знову почнуть виплачувати".

Чи є шанс, що вкладники отримають свої гроші, юрист Роман Чумак каже — навряд:

"Ми всі сподіваємось, що встигнемо заробити. Тобто це така психологія, яку використовують шахраї. Кошти повернути — дуже марна надія, оскільки, як правило, немає майна в тих, хто буде підозрюватись чи обвинувачуватись, а потім буде винесено певне судове рішення. Майна вони, як правило, не мають, тому отримати свої гроші навряд чи вдасться".

Ані охорони, ані машин з вчорашнього відео сутичок — сьогодні біля крамниці немає. До поліції, за словам Арміни Хохонік, продовжують надходити звернення.

 
МММ было и куча всяких пирамид начиная с 90-х, но людям пофиг. Как несли деньги, так и несут. В этой стране просто бездонные ресурсы для всяких аферистов.
 
Пиздец. Собралась куча народу. Но они пришли не требовать вернуть деньги, а поддержать тех, кому они эти деньги отдали.

 
Пиздец. Собралась куча народу. Но они пришли не требовать вернуть деньги, а поддержать тех, кому они эти деньги отдали.



стокгольмский синдром? не очень умные и очень жадные люди:(
 
Богатенькие Буратины
 
Хотя их можно понять.
Они надеются, что завлекут вторую волну лохов,
и за их счёт рассчитаются с ними, хотя бы частично.
Или чтобы завлекать новых лохов, им что-то подбросят.
Оправданны ли эти надежды?
По крайней мере, надеяться больше им не на что.
 


Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Есть ли смысл Гонте пытаться облапошить вторую волну лохов или лучше было тикать с награбленным?
Жадность может сгубить и его, как и его клиентов.
 
Я не пойму техническую деталь кидалова,
почему люди брали не ювелирные изделия, а подарочные сертификаты.
Какие бы ни были поганые эти изделия, но это хоть что-то.
Наверно в магазинах не было изделий на большую сумму.
 
Я не пойму техническую деталь кидалова,
почему люди брали не ювелирные изделия, а подарочные сертификаты.
Какие бы ни были поганые эти изделия, но это хоть что-то.
Наверно в магазинах не было изделий на большую сумму.

Ювелирка им прибыли и не приносила, очевидно даже приносила убытки, но это нужно было для прикрытия и создания имиджа надёжной организации. А чтобы совсем на этом не разориться они выставляли в "магазинах" всего несколько изделий, которые мало кто вообще захочет купить. Основной задачей было втюхать как можно больше фантиков-"сертификатов", по которым обещали гораздо большую прибыль, особенно если прибыль забирать не сразу, а через год.

Схема работала потому, что основные "клиенты" - это пенсионеры, которым эта ювелирка не особо то и нужна, а перспектива заработать на сертификатах казалась очень даже неплохой.
 
всё таки дедушка мороз существует
Комменты жгут.
Я ИНВЕСТИРОВАЛА ДЕНЬГИ В ПРОЕКТ НА ВАШИХ УСЛОВИЯХ,ПРИГЛАСИЛА ПАРТНЕРОВ ТАКИХ ПЕНСИОНЕРОВ,КАК И Я МАЛООБЕСПЕЧЕННЫХ,ЧТОБЫ ЖИТЬ НЕ В ДОСТАТКЕ,А НЕМНОГО ЛУЧШЕ.ВЫ НЕ В СОСТОЯНИИ ВЫПОЛНИТЬ ТЕ УСЛОВИЯ,НА КОТОРЫХ ВЗЯЛИ НАШИ ДЕНЬГИ, ВОЗВРАТИТЕ ДЕНЬГИ ЗА БУМАЖНЫЕ СЕРТИФИКАТЫ.
И ВЫПЛАТИТЕ НАМ ТО чТО МЫ ЗАРАБОТАЛИ ДО КАРАНТИНА. ЭТО БУДЕТ ПО ПАРТНЕРСКИ ЧЕСТНО.
Сотни тысяч прочувствовали, что такое жить в достатке за счёт кредитов, которые набрали пенсионеры и вложили в проект.
Инвесторы, блеадь.
Чем тупее наебалово,тем больше инвесторов.
 
Ювелирка им прибыли и не приносила......
Почему же не приносила - ювелирный завод лично Гонты.:)
Он и затеял всю эту пирамиду ради реализации своей продукции.

Принципы работы пирамиды просто дополнение к продукции - но это для Гонты и создателей,а для лохов - на первом месте,легкие денюжки за счет последующих лохов глаза замыливают......:D
 
Назад
Зверху Знизу