27.08.14 вторжение войск РФ

"Сложно договариваться, но были моменты, когда мы договорились. Он по каждому вопросу разбирает его на детали. Каждое слово мы урегулировали. Это сложно. Я другой человек: раз-раз и договорились. У него другая природная биомеханика", - ответил Зеленский.

п.с. т.е. чОкнутый. я так понимаю
 
Миха, среди тех парней что тебя отымели надев на голову мешок меня не было, клянусь!

Я как-то упустил момент, когда стал для замечательного хлопца Миха персональным пенетратором. Чувак просто запал на меня на ровном месте.
Один раз, помнится, патриот Миха внезапно в зрадной ветке возбудился на Туркменистан, заявив что там "построили настоящий коммунизм". Таким откровениям я удивлен не был, т.к подавляющее большинство зрадоебов и избирателей зеленского это леваки - паттерналисты. Но обратил на это внимание, что с тебя украинский патриот как с говна - пуля. И все.
И вдруг недавно он стал оказывать мне знаки внимания. Забавный хлопчик.

Пи...р про тему о полигоне вспомни,олень...Все вы воины бумагоинтернетных войск...
 
"Сложно договариваться, но были моменты, когда мы договорились. Он по каждому вопросу разбирает его на детали. Каждое слово мы урегулировали. Это сложно. Я другой человек: раз-раз и договорились. У него другая природная биомеханика", - ответил Зеленский.

Цитаты величайших людей :увага:
 
"Сложно договариваться, но были моменты, когда мы договорились. Он по каждому вопросу разбирает его на детали. Каждое слово мы урегулировали. Это сложно. Я другой человек: раз-раз и договорились. У него другая природная биомеханика", - ответил Зеленский.

п.с. т.е. чОкнутый. я так понимаю

Не в свои сани сел. Раз- раз и договорился это с Медведчуком о выступлении на корпоративе. Какой стыд ни в дипломатии, ни в экономике не бум- бум.
 
Дмитро "Калинчук" Вовнянко
3 ч. ·
ПЕРЕМОГА ПЕТРА ПОРОШЕНКА

«Що це було?» - напевно питаєте себе ви? Норманська зустріч завершилася. Будемо об’єктивні, «зради» більшої ніж ми маємо зараз – не відбулося. Розведення військ буде продовжене. Буде враховано формулу Штайнмайєра при проведенні місцевих виборів в ОРДЛО. Це – поступки, якщо порівнювати з ситуацією зразка часів президента Порошенка. Проте.

Обмін полонених «всіх на всіх» до кінця року. Заява про неможливість федералізації, неможливість впливу на вектор розвитку України та неможливість втрати територій. Україна чітко заявила про відсутність наміру припиняти судові слухання по газових позовах проти Росії у міжнародних судах. Перемога ніби?

А от далі починаються питання. Незрозуміло, чому на тлі таких нібито нейтральних домовленостей влада влаштувала істерику через громадські акції на Майдані Незалежності і на Банковій? Якщо Офіс президента Зеленського від самого початку хотів піти на от такі домовленості – акції «Червоні лінії» він мусив би вітати.

Також незрозуміло, чому на такі прісні домовленості пішла Москва і що так задовольнило старого КДБшника Путіна? Мушу пояснити – я вже зараз віщую за результатами цієї зустрічі дикий рев з боку існуючих і колишніх ватажків терористів ДиРи (від Гіркіна починаючи) на кшталт «Путін сдал рускіх людєй бандеровцам». Доведено недавньою історією, пересічний росіянин готовий пробачити своїй владі голод, але не пробачить обмежень його імперско-шовіністичної пихи і зверхності. В Росії наразі до чорта шовіністичних організацій, для яких Путін – лідер оліграхічно-компадорської еліти і якого вони ненавидять. Росія вже має досвід угоди з бойовиками батьком і сином Кадировими, в яких руки по лікоть в крові російських солдат. Очевидно – Путіну закинуть що він робить те саме, «прєдайот рускіх людей». Що ж його так задовольнило?

Якщо відкинути версію якихось таємних домовленостей (скоро дізнаємося), я готовий висунути два припущення. Перше – на рівні попередніх переговорів між Банковою і Кремлем ішлося про набагато ширші поступки з українського боку. Але в останній момент команда Зеленського все переграла, банально тому що злякалася активності патріотичної та ветеранської спільноти, що вилилася у вуличні акції. Бо це тільки в реальності каналу «1+1» на Майдані зібралися «пара тисяч людей через землю», скільки справді вийшло людей на вулицю бачили всі хто хотів побачити. І влада гратися з цим не ризикнула.

А це безперечний успіх партії Петра Порошенка «Європейська Солідарність», бо саме вона виступила захисником національних інтересів України, і саме вона закликала всіх кому небайдужа доля України, вийти на вулиці, натомість – застерегла від конфронтації. Результат – громадяни мирно і культурно нагадали владі про її обов’язки, а влада опинилася в позиції дурників, які образилися бо їм нагадали аби робили те, що вони й зробили зрештою. Факт?

Проте. Ця версія не пояснює чому Росія пішла на такі м’які домовленості з офіційним Києвом? І отут причина може бути одна – те про що я пишу щоразу, коли торкаюся економіки Росії. Реальна економічна ситуація в Російські Федерації, всупереч бадьорим звітам російських пропагандистів і телевізійників, насправді катастрофічна. Я віщую заперечення на кшталт «а от мій кузен, що живе під Астраханню, розповідає». Шановні 90-ї теж були не однакові для всіх. У 90-ї хтось живі від позики до позики, а хтось жив як родина Юлії Тимошенко. Це не відміняє факту що загальний стан економіки країни тоді був жахливий. Абсолютно те саме можливе зараз – тенденції украй загрозливі. Реально економічно Росії хитається і тому замиритися зараз вона мусить за будь-яких умов. Що й робить.

А це означає, що політика тиску на Москву санкціями, яку втілював у попередні роки Петро Порошенко – була правильна. Це означає що команда Зеленського нині паразитує на здобутках Порошенка – так само як паразитує вона на будівництві доріг, і на багатьох інших питаннях. З єдиною різницею. Я переконаний, президент Порошенко в цих умовах не домовлявся б з Путіним. Він би давив Путіна – до перемоги.

Мій телеграм-канал: https://t.me/dragonspech
 
Під час "нормандського саміту" на Донбасі загинули троє військових — ООС
ВІВТОРОК, 10 ГРУДНЯ 2019, 07:24
 
К финансированию "Слуги народа" причастны подставные физлица, предприятия и люди из окружения главного фигуранта дела Гандзюк Мангера, - "Наші гроші". ВИДЕО
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Турецкий тяжелый беспилотник Akinci, который оснащен украинскими двигателями, совершил первый полет.
Об этом со ссылкой на Украинский милитарный портал сообщает БизнесЦензор.
Akinci провел в воздухе 16 минут и успешно выполнил посадку.
 
Комюніке "нормандського саміту"

ПОВНИЙ ТЕКСТ

Лідери країн "нормандського формату" за результатами саміту 9 грудня у Парижі дійшли домовленостей за низки питаннь.

Про це йдеться у "Загальних узгоджених висновках Паризького саміту в Нормандському форматі 9 грудня 2019 року", оприлюднених Офісом Президента.

Наводимо текст висновків повністю.

Президент Французької Республіки, Канцлер Федеративної Республіки Німеччина, Президент Російської Федерації та Президент України зустрілися сьогодні в Парижі.

Мінські домовленості (Мінський протокол від 5 вересня 2014 року, Мінський меморандум від 19 вересня 2014 року та Мінський комплекс заходів від 12 лютого 2015 року) продовжують слугувати основою роботи Нормандського формату, держави – члени якого віддані їхній повній імплементації.

Вони наголошують на загальному прагненні до сталої й всеохопної архітектури довіри та безпеки у Європі, заснованій на принципах ОБСЄ, для якої врегулювання конфлікту в Україні є одним із низки важливих кроків.

На цій основі вони вирішили таке:

1. Невідкладні заходи зі стабілізації ситуації в зоні конфлікту:

Сторони відданні повній та всеохопній імплементації режиму припинення вогню, підкріпленого реалізацією всіх необхідних заходів з підтримки режиму припинення вогню до кінця 2019 року.

Вони підтримають розробку та імплементацію оновленого плану з розмінування на основі рішення Тристоронньої контактної групи про протимінну діяльність від 3 березня 2016 року.

Вони підтримають домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи щодо трьох додаткових ділянок розведення з метою розведення сил і засобів до кінця березня 2020 року.

Вони заохочують Тристоронню контактну групу сприяти звільненню та обміну утримуваних осіб, пов’язаних з конфліктом, до кінця року на основі принципу «всіх на всіх», починаючи з «усіх встановлених на всіх встановлених», при розумінні, що міжнародним організаціям, включно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ), буде надано повний і безумовний допуск до всіх утримуваних осіб.

Вони підтримають досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках Тристоронньої контактної групи про нові пункти пропуску через лінію розмежування, виходячи передусім з гуманітарних критеріїв.

Вони нагадують, що Спеціальна моніторингова місія (СММ) Організації безпеки і співробітництва в Європі має бути спроможною використовувати усі можливості мандату (від 21 березня 2014 року) і мати безпечний і надійний доступ на всій території України з метою повного виконання свого мандату.

2. Заходи з імплементації політичних положень Мінських угод:

Сторони висловлюють зацікавленість у досягненні домовленостей у рамках Нормандського формату (Н4) і Тристоронньої контактної групи щодо всіх правових аспектів Закону про особливий порядок місцевого самоврядування (про особливий статус) окремих районів Донецької та Луганської областей – як вказано у Комплексі заходів з виконання Мінських домовленостей від 2015 року – з метою забезпечення його функціонування на постійній основі.

Вони вважають за необхідне інкорпорувати «формулу Штайнмаєра» в українське законодавство згідно з версією, узгодженою Н4 та Тристоронньою контактною групою.

3. Подальші кроки:

Вони просять своїх міністрів закордонних справ та політичних радників забезпечити виконання досягнутих домовленостей, і вони погодилися провести ще одну зустріч у цьому форматі впродовж чотирьох місяців стосовно політичних та безпекових умов, серед іншого – для організації місцевих виборів.

1575966343-996.jpg

1575966344-130.jpg


Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Natalia Yashin
5 ч.
МАКСИМУМ из МИНИМУМА
Президент Зеленский выжал максимум из Нормандской встречи. Договорились:
1. Полный обмен пленными (всех на всех) - до Нового года.
2. Полное прекращение огня - начнется до Нового года.
3. Развод войск еще в трех местах - начнется в декабре.
4. Закон об особом статусе Донбасса будет продлен на год.
5. ОБСЕ получит доступ ко всей территории и будет работать круглосуточно.
6. Следующий Нормандский саммит пройдет в марте в Берлине.
7. Договор о транзите газа доработают помощники.
8. Обсуждение нерешенных политических вопросов будет продолжено.
.......
Мало? Вы надеялись получить прямо вчера мирный договор с Россией на блюдечке с голубой каемочкой?
Так не бывает.
Из той ямы, в которую Порошенко ухнул Украину, большего получить было невозможно.
 
Мало? Вы надеялись получить прямо вчера мирный договор с Россией на блюдечке с голубой каемочкой?
Так не бывает.
Как это не бывает ??? Ты что, не веришь препизденту Зе ? Он же ж утверждал, что война не заканчивается потому, что это барыга Порох наживается на войне , а чтобы прекратилась война - достаточно просто перестать стреляь. Воьмой месяц не барыгаЗеленский у власти, а наши парни продолжают гибнуть на фронте .Даже вчера трое погибли, во время саммита .
Напрашивается вывод : либо теперь на крови наживается барыга Зеленский,
либо Зе врал ранее, когда утверждал, что война продолжается потому, что это Порох на ней наживается , а продолжается война потому, что её ведёт тот, кто начал эту войну - путин.
 
Електрика з тепла

268f1297c9a319ca7172fe06832c4b4b.jpg


Від партизанських казанків до космічних апаратів: що таке термоелектрики і як їх використовують

Область Томбо — велетенський кратер на Плутоні, заповнений кристалічним азотом. На світлинах вона трохи світліша за довколишній ландшафт і через характерну форму названа серцем Плутона. Одну з найупізнаваніших фотографій десятиліття, що минає, зробив у липні 2015-го апарат New Horizons, який живиться завдяки термоелектричному ефекту. По суті, він отримує електричну напругу з тепла.

Персонаж Метта Деймона у фільмі «Марсіянин» знайшов апарат Pathfinder. Двигун марсохода з кількома грамами плутонію-238 все ще працював, і герой використав його для встановлення зв’язку із Землею. Сам марсохід живився через сонячну батарею. Він важив лише 10 кг, тоді як досконаліший Curiosity, запущений 2011 року, вже мав масу 899 кг. Сонячного світла на Марсі замало для живлення такого великого апарата, до того ж через пилові бурі марсохід міг не отримувати й тієї енергії. Curiosity збирав наукові дані й постив селфі у Twitter завдяки радіоізотопному термоелектричному генератору (РІТЕГ), який на початку місії забезпечував потужність 125 Вт.

РІТЕГ винайшли в 1954 році працівники Маундівської лабораторії Кен Джордан і Джон Бьорден. Ця лабораторія була частиною американських наукових потужностей, які використовували для розробки ядерної зброї за часів холодної війни. Генератор переводив тепло, що утворювалося в результаті розпаду радіоактивного елемента, в електроенергію завдяки термоелектричному ефекту. Перспективний винахід взяли на озброєння спочатку військові, а потім і дослідники NASA. Такі генератори живили місії Pioneer 10 і Pioneer 11, обидва Voyager, New Horizons. Voyager працюють уже 42 роки, вони перетнули межу Сонячної системи й стали найвіддаленішими штучними об’єктами в історії людства, а їхні генератори, як передбачається, працюватимуть до 2025-го, коли тепла через зменшення маси плутонію-238 стане замало. Однією з версій вибуху 8 серпня цього року на полігоні поблизу російського Сєверодвінська, що призвів до підвищення радіоактивного фону, є якраз використання РІТЕГу для випробовування ракети «Буревестник».

Термоелектричний ефект, що лежить в основі роботи РІТЕГу, відкрив ще 1822 року Томас Зеєбек. Він спаяв пластини з вісмуту та міді, нагрів місце контакту й помітив відхилення стрілки компаса поблизу нього. Так науковець винайшов термопару — ланцюг зі спаяних з одного кінця провідників, які замикаються на вимірювальному приладі. Контакти тримають при різних температурах, і між ними виникає електрична напруга. Що більше нагрітий гарячий контакт термопари, то вона вища. Ці прилади прості й дуже поширені, найчастіше їх використовують для вимірювання температур у діапазоні понад 2000 градусів.

воротне до ефекту Зеєбека явище дослідили в 1830-х Жан Пельтьє та Емілій Ленц. Останній розташовував краплю води біля контакту вісмуту й сурми і спостерігав, що з нею відбувається, якщо прикладати напругу до металів. При проходженні через контакт струму в різних напрямках краплина то перетворювалася на кригу, то випаровувалася. Ленц зробив висновок, що від напрямку струму залежить, нагріватиметься чи охолоджуватиметься контакт.
Ефект Зеєбека пояснюється кількома фізичними принципами. У результаті підвищення температури в одному з провідників електрони (або «дірки» — носії заряду в напівпровідниках, якщо їх використовують для термопари) стають рухливішими й пересуваються в зону з меншою температурою. Нагрітий кінець ланцюга стає позитивно зарядженим, холодний через міграцію електронів — негативно зарядженим, між кінцями термопари з’являється електрична напруга. Також у матеріалів різні енергії Фермі — це найбільша енергія, яку мають електрони за нульової температури. У зоні спаю вони вирівнюються, і нагрівання одного з металів приводить до того, що електрони займають більший енергетичний рівень, рухаються в зону з меншим потенціалом і через термопару проходить струм. В ефекті Пельтьє електрони мають подолати різницю потенціалів у спаї термопари. І залежно від напрямку свого руху вони або вбирають тепло, стаючи рухливішими й охолоджуючи спай, або віддають надлишкову енергію й контакт нагрівається.

Термоелектричний ефект дає змогу безпосередньо перетворити тепло на електричну енергію. За звичайного способу отримання енергії на теплових або атомних електростанціях енергія палива перетворюється на теплову. Внаслідок, наприклад, випаровування води вона перетворюється на механічну енергію в турбіні, а турбіна вже запускає генератор електричної енергії. Саме відсутність рухомої частини — турбіни — і робить термоелектричні батареї такими надійними, що вони можуть працювати в космосі десятки років.

Окрім отримання енергії в екстремальних умовах пристрої на основі термоелектриків використовують у системах охолодження: побутових холодильниках і промислових холодильних системах. Автомобільні компанії випробовують термоелектричні генератори: від 60% тепла, яке генерують двигуни внутрішнього згорання, витрачається марно. Перетворення його частини на електричну енергію дасть змогу зменшити використання палива до 10%. Термоелектричні мікромодулі застосовують у мікроелектроніці. Вони працюють навіть за різниці температур лише 10 градусів. Деякі компанії пропонують термоелектричну зарядку для смартфонів для туристів — підживлюється вона від звичайного вогнища. Розроблений під час Другої світової війни в Ленінграді термоелектричний казанок працював завдяки різниці температур між водою, що кип’ятиться (100 °С), і вогнищем (300–400 °С). Такі казанки використовували партизани та розвідники, щоб заряджати рації й вести радіопередачі з глухих лісів.

Вимоги до термоелектричних матеріалів досить високі. Вони повинні одночасно добре проводити струм і погано — тепло. Нечаста комбінація, адже ці дві властивості тісно пов’язані. Те, наскільки добре такі матеріали перетворюють тепло на електричну енергію, характеризується коефіцієнтом ZT. Найкращі сполуки на основі телуриду вісмуту мають ZT в інтервалі від 2,5 до 2,8. Близько 300 лабораторій по всьому світу працює над підвищенням коефіцієнта, зокрема й у чернівецькому Інституті термоелектрики НАНУ. У листопаді в журналі Nature вийшла стаття науковців із Віденського технологічного інституту, які винайшли матеріал із рекордними термоелектричними властивостями. Тонка плівка зі сплаву заліза, ванадію, алюмінію та вольфраму показує термоелектричний коефіцієнт до 6. На думку керівника проекту професора Ернста Байєра, вона стане в пригоді для пристроїв інтернету речей. У складних системах із багатьох об’єднаних пристроїв важко провести живлення до всіх елементів, тому в кожного з них має бути власне джерело енергії. Наприклад, із термоелектричної плівки.

Через те що вісмут і телур доволі рідкісні матеріали, до того ж токсичні, їм шукають заміну. Перспективний термоелектрик — селенід олова. У 2013 році науковці показали, що за температури понад 500 °С він може конвертувати 20% тепла в електроенергію. Тобто генерує 20 Вт енергії від тепла потужністю 100 Вт. За такої температури в матеріалу змінюється кристалічна структура, що призводить до зменшення теплопровідності, а от електричні властивості залишаються ті самі: він ідеально підходить під дві умови хорошого термоелектрика. Цього року дослідники з Німеччини встановили, що великий тиск (близько 100 тис. атмосфер) забезпечує той самий ефект у селеніді олова й за кімнатної температури. У перспективі це допоможе замінити рідкісні вісмут і телур на поширеніші матеріали.

Дослідники з Інституту матеріалознавства в Барселоні, вписавшись у тренд на екологічно безпечні матеріали, винайшли цього року термоелектричний «папір». Він максимально екологічний, «вирощується» в лабораторії бактеріями, які поміщають у наповнене цукром і вуглецевими нанотрубками середовище. «Папір» стабільний до 250 °С і гнучкий. У своїй статті в журналі Energy & Environmental Science науковці продемонстрували, як він працює навіть за умови сильної деформації.

Пошук термоелектриків із великим коефіцієнтом ZT серед основних завдань сучасного матеріалознавства. Якщо вдасться знайти дешеві замінники телуриду вісмуту з кращими властивостями, термоелектрики стануть одним із рушіїв розвитку мікроелектроніки, а також альтернативних джерел енергії. Адже термоелектричні генератори можуть працювати десятки років, використовуючи лише тепло, яке в сучасній техніці здебільшого витрачається без жодної ефективності.

Олег Фея

Матеріал друкованого видання № 49 (629) від 5 грудня

Матеріал у вільному доступі 10 грудня

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Президент Зеленский выжал максимум из Нормандской встречи. Договорились:
1. Полный обмен пленными (всех на всех) - до Нового года.
Кому вы врёте ?

Самопровозглашенная "Донецкая народная республика" готова к обмену пленными с украинской стороной по новой формуле. Об этом заявила так называемый "омбудсмен" Дарья Морозова, передают сепаратистские СМИ.

По ее словам, украинская сторона якобы подтвердила готовность передать 88 человек.

"Мы подтвердили украинской стороне 53 человека", - подчеркнула Морозова.

Таким образом, обмен может пройти по формуле "53 на 88".


Напомним, на вчерашней нормандской встрече президент Украины Владимир Зеленский договорился с российским президентом Владимиром Путиным об обмене "всех на всех" до 31 декабря. По его словам, в рамках первого этапа обмена 72 человека могут вернуться из плена. О политзаключенных в России и Крыму речь пойдет уже позже.

"Честно говоря "всех на всех" - это абстрактный вопрос. Договорились о начале блока: всех согласованных на всех согласованных", - заявил Зеленский.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Вот же ж пиздуны .
 
"Сложно договариваться, но были моменты, когда мы договорились. Он по каждому вопросу разбирает его на детали. Каждое слово мы урегулировали. Это сложно. Я другой человек: раз-раз и договорились. У него другая природная биомеханика", - ответил Зеленский.

п.с. т.е. чОкнутый. я так понимаю

Зеленский - красавчик! Красиво изображает дурачка-простачка. Быдло, пардон, восьмипроцентная Ылита хавает)))
 
Назад
Зверху Знизу