В Украину вернулся диктатор Янукович-2

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

Генпрокурор Юрій Луценко також ініціюватиме проведення наради з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим для обговорення питання про надання Державною міграційною службою України за спрощеною процедурою посвідок на постійне проживання іноземцям, які боронять незалежність України та займаються волонтерством на сході країни.

За фактом екстрадиції уродженця Інгушетії Тимура Тумгоєва до РФ відкрите кримінальне провадження.

Про це прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила на своїй сторінці у Facebook.

За її даними, сьогодні до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України щодо перевірки обставин екстрадиції Тумгоєва до РФ та можливої наявності в діях службових осіб Генпрокуратури, СБУ, МВС і Державної міграційної служби ознак службової недбалості шляхом проведення досудового розслідування.

Також Сарган зазначила, що вчора генпрокурор Юрій Луценко провів зустріч із командиром 8-го батальйону Української добровольчої армії Андрієм Червнем та командиром батальйону імені шейха Мансура Муслімом Чеберлоєвським. Приводом для зустрічі стала екстрадиція інгуша Тумгоєва до РФ.

"Генпрокурор запевнив, що за фактом екстрадиції Тумгоєва буде відкрите кримінальне провадження, в ході якого Генеральна інспекція ГПУ спільно з ГСУ СБУ проведе всебічне та об’єктивне розслідування щодо ймовірних правопорушень з боку працівників ГПУ, СБУ, МВС і ДМСУ", - сказано у дописі.

Також Сарган процитувала слова Луценка: «Якщо в результаті розслідування буде встановлено, що Тумгоєв захищав Україну на Донбасі, то той, хто знав і приховав даний факт під час екстрадиційної перевірки, має бути покараний в рамках кримінального провадження»

Генеральний прокурор також зазначив, що ініціюватиме спільну нараду з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим для обговорення питання про надання Державною міграційною службою України за спрощеною процедурою посвідок на постійне проживання іноземцям, які боронять незалежність України та займаються волонтерством на сході країни.

Як повідомляв УНІАН, 12 вересня Україна за рішенням ГПУ видала Росії уродженця Інгушетії Тумгоєва, який обвинувачується в участі у незаконному збройному формуванні, що структурно належало до угрупування «Ісламська держава» та яке брало участь у бойових діях проти урядових військ Сирійської Арабської Республіки.

У ГПУ наголосили, що екстрадиція відбулася з додержанням вимог українського законодавства та міжнародних договорів.

Таке рішення обурило активістів та правозахисників, які заявили, що Тумгоєв як доброволець брав участь в АТО на Донбасі.

Також командир Української добровольчої армії Андрій Гергерт (псевдо "Червень") висловлював переконання, що Тумгоєва в РФ ліквідують, бо він є особистим ворогом глави Чечні Рамзана Кадирова.
Юра пытается сохранить лицо после очередного зашквара.
Вот за что мне нравятся наши политики так это за последовательность.
От отрицания - типа всё законно, Интерпол, Тумгоев не воевал и вообще ИГИЛовец, до открытия уголовного производства по этому факту.
Понятно что, как обычно, всё закончится ничём и никого не накажут, но в этой ситуации всё-равно есть один плюс - они поняли что больше не получится тихо и спокойно выдавать рашке иностранных добровольцев.

P.S. Заметил что зачем-то сносят темы с активным обсуждениеим - например отдельную тему по Тумгоеву, тему о выдаче венгерских паспортов в Береговом.
 
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Юра пытается сохранить лицо после очередного зашквара.
Вот за что мне нравятся наши политики так это за последовательность.
От отрицания - типа всё законно, Интерпол, Тумгоев не воевал и вообще ИГИЛовец, до открытия уголовного производства по этому факту.
Понятно что, как обычно, всё закончится ничём и никого не накажут, но в этой ситуации всё-равно есть один плюс - они поняли что больше не получится тихо и спокойно выдавать рашке иностранных добровольцев.

P.S. Заметил что зачем-то сносят темы с активным обсуждениеим - например отдельную тему по Тумгоеву, тему о выдаче венгерских паспортов в Береговом.

Местная шиколадная мразота так подмахивала в теме о Тумгоеве Генеральному Куму, вереща что усё пгавильно, а он такую свинью им подложил.

Было пгавильно, а тепегь может и не пгавильно..
 
ГПУ выдаёт просто гениальные мысли.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

Киев. 21 сентября. ИНТЕРФАКС-УКРАИНА – Если россия (страна-террорист) будет нарушать права экстрадированного из Украины Тимура Тумгоева, Киев обратится в международный суд с требованием его возвращения на украинскую территорию, сообщил спикер Генеральной прокуратуры Украины Андрей Лысенко.:рл:

"По тем документам, которые Генеральная прокуратура получила от следственных органов СБУ, Национальной полиции, которые собирали эти данные, не было ни одного упоминания о том, что Тимур принимал участие в боевых действиях на востоке Украины", - сказал АЛысенко на пресс-конференции в агентстве "Интерфакс-Украина" в пятницу.

По его словам, во время досудебного расследования будет установлена "реальная картина", того что происходило, и в ближайшее время по данному факту будет получена точная информация.

Отвечая на вопрос относительно информации о возможном участии Т.Тумгоева в международной террористической организации "Исламское Государство", А.Лысенко сказал: "На основании тех данных, которые были получены во время экстрадиционный проверки, его и выдали Российской Федерации. Но у нас есть сейчас основания уже сомневаться в них. Поэтому и начато досудебное расследование, чтобы установить истину и тех людей, которые стояли за тем, чтобы выдать человека стране-агрессору", - сказал А.Лысенко.

Также он отметил, что было обращение генерального прокурора Украины Юрия Луценко к консульству Украины в Российской Федерации, чтобы они установили с Т.Тумгоевым контакт и следили за тем, как с ним обращаются.

"В случае если там будут неправомерные мероприятия относительно него, Украина будет подавать в международный суд, чтобы вернуть его назад", - добавил А.Лысенко.

В свою очередь, командир 8-го батальона Украинской добровольческой армии (УДА) Андрей Гергерт (позывной Червень) утверждает, что Т.Тумгоев принимал участие в боевых действиях на востоке Украины. "Мы говорим, что он воевал. И идем тем путем, что следствие должно установить. Мы подсказываем направление, у кого стоит спрашивать", - добавил он.

Кроме того, "Червень" подчеркнул, что добробаты продолжают тесное сотрудничество с силовыми органами. "Просто мы теперь понимаем, что в этих структурах есть и наши враги", - добавил он.

Как сообщалось, 17 сентября активисты партии "Свобода", "Национального корпуса", С14 и других националистических организаций провели акцию протеста под зданием Генеральной прокуратуры Украины в связи с экстрадицией в РФ добровольца, воевавшего на Донбассе, гражданина РФ Тимура Тумгоева.

В ходе протеста начались беспорядки, участники акции начали бросать брусчатку в двери здания Генпрокуратуры. Они также зажгли мусор, бумагу и другие предметы перед входом в ведомство.

В полиции Киева заявили о семерых правоохранителях, пострадавших в ходе беспорядков, и открыли уголовное производство по двум статьям Уголовного кодекса Украины – ст.345 (угроза или насилие в отношении сотрудника правоохранительного органа) и ст.296 (хулиганство)".

20 сентября пресс-секретарь генерального прокурора Украины Лариса Сарган сообщила об открытии уголовного производства в связи с экстрадицией в РФ Т.Тумгоева по ч.2 ст.367 (служебная халатность) Уголовного кодекса Украины.

"Сегодня в ЕРДС были внесены сведения об открытии уголовного производства по ч.2 ст.367 (служебная халатность) Уголовного кодекса Украины в части проверки обстоятельств экстрадиции Тимура Тумгоева в РФ и возможного наличия в действиях служебных лиц ГПУ, СБУ, МВД и ГМСУ признаков служебной халатности путем проведения досудебного расследования. По результатам досудебного расследования будет принято решение в соответствии с требованиями действующего законодательства", - написала Л.Сарган на своей странице в соцсети Facebook.
 
ГПУ выдаёт просто гениальные мысли.
В случае нарушения прав экстрадированного в РФ Тумгоева Киев через суд будет требовать его возвращения в Украину – Лысенко[/URL]

Плохо дело.
Фарс? Цирк?

Легче всего обьяснить белочкой у Генкума, но речь о серьезных вещах, хз :незнаю:
 
БПП продолжает пробивать дно.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

Народні депутати Микола Паламарчук, Артур Палатний і Олег Велікін зареєстрували у ВР України законопроект щодо встановлення кримінальної відповідальності за наклеп.

Відповідний проект закону №9306 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп" зареєстровано 20 листопада 2018 року.

"Одним з останніх випадків розповсюдження неправдивої інформації є випадок зі звинуваченнями, що лунають з боку деяких засобів масової інформації на адресу народного депутата України щодо причетності до вчинення особливо тяжкого злочину (напад на громадську активістку К. Гандзюк). Деякі засоби масової інформації безпідставно, без наведення будь-яких доказів, звинувачують народного депутата України в причетності до певних трагічних подій", - йдеться у документі.

Автори законопроекту вважають, що дії ЗМІ не тільки шкодять "об’єктивному проведенню досудового розслідування у резонансному кримінальному провадженні та встановленню реальних винуватців у цьому жахливому злочині", а й "порушують конституційний принцип, відповідно до якого будь-яка особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду".
Читайте також: У ТСК щодо Гандзюк сказали, які ще справи розслідуватимуть

Як зазначається у пояснювальній записці до проекту закону, метою є "забезпечення захисту людини і громадянина від поширення завідомо неправдивих відомостей, які принижують її честь, гідність та ділову репутацію з боку інших осіб".

Так, автори законопроекту пропонують доповнити Кримінальний кодекс України та запровадити: штрафи від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного року, або обмеження волі до двох років - за "умисне поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її ділову репутацію", а також карати штрафом від 500 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років - за умисне поширення таких відомостей у творах, ЗМІ та в мережі Інтернет.

Крім того, ініціатори законопроекту за ті ж дії "у поєднанні з обвинуваченням у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину" пропонують карати за це обмеженням волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на строк до трьох років "з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого".

Проект закону наразі направлено на розгляд до Комітету.

Як повідомляв Укрінформ, активістку, співробітницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня невідомі облили сірчаною кислотою. Внаслідок нападу вона дістала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва. Вона померла 4 листопада. Жінці було 33 роки.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк “на умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.
Маловероятно что такое примут, но все же очень примечательно как некоторым в президентской фракции хотелось бы иметь возможность заткнуть любого журналиста или активиста.
 
БПП продолжает пробивать дно.


Маловероятно что такое примут, но все же очень примечательно как некоторым в президентской фракции хотелось бы иметь возможность заткнуть любого журналиста или активиста.

Скажи, Шарий, например, журналист?
 
Скажи, Шарий, например, журналист?
Шарий пропагандон работающий на кацапов. Но эти изменения они хотят продвинуть не для борьбы с шариеподобными, а против журналистов занимающихся журналистскими расследованиями коррупционных схем или резонансных преступлений.
Или любого простого украинца за пост в фейсбуке где кого-нибудь из представителей власти называют коррупционером или просто бандитом.
Что плавно приближает к нас рашке с посадками за репосты и лайки в соцсетях.
 
Шарий пропагандон работающий на кацапов. Но эти изменения они хотят продвинуть не для борьбы с шариеподобными, а против журналистов занимающихся журналистскими расследованиями коррупционных схем или резонансных преступлений.
Или любого простого украинца за пост в фейсбуке где кого-нибудь из представителей власти называют коррупционером или просто бандитом.
Что плавно приближает к нас рашке с посадками за репосты и лайки в соцсетях.

Откуда такая уверенность?
 
Откуда такая уверенность?

омг...

photo_67137.jpg
 
Откуда такая уверенность?
За 4 года уже можно было понять что такое БПП и для чего этот законопроект пытается пропихнуть бывший мент Паламарчук, связанный с убийством Гандзюк.
 
За 4 года уже можно было понять что такое БПП и для чего этот законопроект пытается пропихнуть бывший мент Паламарчук, связанный с убийством Гандзюк.

С расстояния 500 км понять??

Ты хоть иногда задумывайся над тем, что пишешь..
 
Вполне ожидаемо что случай с Тумгоевым был не единственным.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

Україна є першою країною, куди потрапляють шукачі притулку, переслідувані в Росії. Значна частина з них – біженці з Чечні. Допомогу їм від 2017 року надає благодійна організація «Вайфонд», зареєстрована у Швеції. Як мовиться на сайті організації, «організаторами асоціації є чеченці з числа простого вільного народу», а метою – «захист свободи прав людини і допомога нашим співвітчизникам, які опинилися в складній життєвій ситуації».

Сама організація існує з 2016 року, з того моменту, коли група біженців з Чечні не змогла потрапити до Польщі і опинилася на території Білорусі, не маючи можливості ні виїхати далі на Захід, ні повернутися до Росії. Відтоді організація намагається допомогти шукачам притулку з Чечні на території різних країн, переважно рятуючи їх від депортації в Росію.

Представник організації в Україні Тетяна Бондаренко в інтерв’ю проекту Радіо Свобода «Кавказ.Реалії» пояснює, що багато проблем, з якими стикнулися мешканці Північного Кавказу, є близькими для українців, а її організація надає підтримку і захист людям, які «страждають від окупації та беззаконня».

Як говорить Тетяна Бондаренко, «Вайфонд» допомагає біженцям з Північного Кавказу, які перебувають на території України: від юридичного супроводу до вирішення побутових проблем.

Як наголошує вона в інтерв’ю київському кореспонденту Анвару Деркачу, для багатьох людей допомога фонду може означати «порятунок від неминучої загибелі».

«Організація захищає права людини в регіоні, де люди страждають від окупації і беззаконня. Переслідування людей за політичні та релігійні погляди або просто за нелояльність до режиму обурливі. Часто допомога «Вайфонду» для цих людей означає порятунок від неминучої загибелі», – переконана Тетяна Бондаренко.

Поки що фонд очікує на відкриття офіційного представництва наступного року, представляє його лише одна людина. Але юридичну допомогу надають юристи з організації «Право на захист». Їхні послуги, за словами Тетяни Бондаренко, потрібні тому, що українські прокуратура, міграційна служба і суд не завжди беруть до уваги права біженців.

«Незважаючи на війну між Росією і Україною, між двома країнами діють домовленості про біженців із Росії, перш за все, з Кавказу. Дивно, що українські офіційні структури вірять звинуваченням Російської Федерації на адресу біженців з Кавказу, коли громадян України садять в російські в’язниці за сфабрикованими звинуваченнями», – дивується Тетяна Бондаренко.

Крім кавказців, фонд працює з біженцями з інших регіонів Росії. Наприклад, російська влада звинуватила Динара Мінкана з Татарстану у співпраці з Абу Умаром Сасітлінським, дагестанським салафітським проповідником, який був змушений покинути Росію через переслідування спецслужб. Він не має ніякого стосунку до Сирії, але звинувачення стосуються саме цієї країни, зазначає Тетяна Бондаренко. Вона каже, що у фонді побоюються, що, Дінара Мінкаева українська влада може видати Росії.

На запитання Радіо Свобода про те, наскільки достовірні дані, якими користуються у «Вайфонді», Тетяна Бондаренко говорить, що «достовірність інформації по кожній справі ретельно перевіряється».

«Вайфонд» допомагає тільки тим, хто не скоював злочинів і насправді є біженцем», – наголошує представниця фонду.

Метою більшості справ є зупинка екстрадиції в Російську Федерацію, де біженців чекає смертельна небезпека. Йдеться не лише про Україну, справи про екстрадицію проходять судові слухання і в інших країнах, останніми серед них були випадки в Польщі, Німеччині, Швеції. Обурення міжнародної правозахисної спільноти викликала депортація з Польщі до Росії Азамата Байдуєва. Батько вісьмох дітей, щойно він потрапив знову до Чечні, був викрадений силами безпеки Чечні, які потім заявили, що на нього було заведено карну справу.

Серед підопічних «Вайфонду» є і ті, хто прагне покинути територію Росії або був туди депортований, говорить Тетяна Бондаренко.

«В України і Чечні спільний ворог і спільний біль. Українці як ніхто інший розуміють, що переживають чеченці, особливо зараз, коли йде війна», – говорить Тетяна Бондаренко.

Оригінал публікації читайте на сайті Кавказ.Реалії
Какое лицемерие - требовать от рашки освободить наших людей и при этом выдавать на расправу кацапам других людей.
Для меня этот зашквар нынешней власти перевешивает все остальные.
 
Назад
Зверху Знизу