Вартість будинку для жирафів у харківському зоопарку зросла майже в 4 рази за півтора роки

Статус: Offline
Реєстрація: 31.05.2016
Повідом.: 1088
Вартість будинку для жирафів у харківському зоопарку зросла майже в 4 рази за півтора роки

25.06.2016 10:26

Вартість будівництва будинку для жирафа у Харківському зоопарку за рік зросла майже в чотири рази до 39,72 млн. грн.

Про це стало віддомо з проекту рішення сесії міськради, щодо внесення змін до міської програми розвитку культури.

В січні 2015 року директор харківського зоопарку Олексій Григор’єв на завершення будівництва «Африканської савани» (фото 1-3) потрібно ще близько 5 мільйонів.
Фундамент «Африканської савани» — приміщень для жирафів, антилоп і зебр був закладений ще в 2011 році. У ці роботи було вкладено 800 тисяч гривень. На початку 2013 року на продовження будівництва міська рада виділила 3,5 мільйона, при загальній вартості об’єкта — 11 мільйонів.

А, вже в кошторисі витрат на виконання «Комплексної міської програми розвитку культури в місті Харкові на 2011-2016 роки» на 2016 рік, на будівництво будинку жирафів комплексу «Африканська савана» планується витратити 39,72 млн.грн. (фото 4). Ще 30 млн.грн. планується витратити на реконструкцію вхідної зони №1 зоопарку і 7 млн.грн. на розробку проектно-кошторисної документації для комплексної реконструкції харківського зоопарку. Всього в 2016 році на зоопарк планується витратити 104,34 млн.грн.

В січні 2016 року, Олексій Григор’єв зазначав, що на об’єкті, фундамент будови вже залитий, плити покладені, металева основа вигнана, зроблені сходові клітини. Зараз ведуться зварювальні роботи.

Нагадаємо, що тендер на будівництво будинку для жирафів комплексу «Африканська савана» в Харківському зоопарку проводився в 2013 році. Тоді його виграло ТОВ «Добробудъ» . Договір був укладений на суму 2,94 млн.грн.

Також в листопаді 2015 року за результатами тендеру зоопарк уклав ще одну угоду з ТОВ «Добробудъ» щодо виконання додаткових робіт з будівництва будинку жирафів комплексу «Африканська савана» вартістю 1,49 млн.грн. Передбачалося виготовлення металоконструкції фахверка, металевих колон, сходів та покрівлі, гідроізоляція стін.

Планується, що остаточно Будинок жирафів висотою 15 м і площею 3 тисячі квадратних метрів зовні буде засклений, і взимку відвідувачі матимуть можливість спостерігати за тваринами, не заходячи до помешкання. «Африканська савана» розраховують на трьох або п’ять жирафів, а також до десяти особин інших копитних. Жирафів Харкову обіцяла подарувати Європейська асоціації зоопарків.

В харківському зоопарку з липня 2016 року починається капітальна реконструкція. Весь зоопарк буде розбитий на зони: «Африканська савана», «Амазонія», «Навколоводні птахи Азії», «Гірські тварини», «Тварини узбереж», «Каньйон тигра», «Королівство слонів», «Планета мавп», «Дитячий зоопарк».

Всього Департамент культури по цій цільовій програмі в 2016 році отримає 246,55 млн.грн.

Окрім, зоопарку, ще 77,74 млн.грн. (фото 5) на найближчій сесії планується виділити парку Горького, як фінансову підтримки.

Нагадаємо, Харківський міський голова Г. Кернес, в 2011 році запевняв, що після реконструкції парк буде заробляти гроші для міста, «тому що це комунальне підприємство, а не приватна фірма». Було дозволено взяти кредит комунальному підприємству. В подальшому прибуток, який буде заробляти парк, буде спрямований на розвиток міста, підкреслював Г. Кернес.

Г. Кернес, а де прибуток парку Горького?



Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Опять " паниковские " денег собрать будут просить.
 
Лифт, лифт блять обязательно надо построить! И SPA салон для жирафов!
 
Почему этот нувориш так вольготно себя чувствует, Риб?
 
Аппетиты недомэрка растут.
 
И пингвинов обязательно в зоопарк. Сколько там народу просило пингвинов? Дебилы, блять. ...
 
Вартість будівництва будинку для жирафа у Харківському зоопарку за рік зросла майже в чотири рази до 39,72 млн. грн.
и что самое интересное, этот факт скорее всего мало кого интересует из властей, особенно министерства, которое курирует данную отрасль. где нибудь в Европе уже давно скандал разгорелся и полетели бы с должностей люди, связанные с этими " строительствами". вот вам и " идём в Европу"....
 
и что самое интересное, этот факт скорее всего мало кого интересует из властей, особенно министерства, которое курирует данную отрасль. где нибудь в Европе уже давно скандал разгорелся и полетели бы с должностей люди, связанные с этими " строительствами". вот вам и " идём в Европу"....
Какое нахуй министерство? Какую в пизду отрасль - "жирафодомостроение"??!!! :іржач: Ты уже не знаешь куда выстраться, блеать... :іржач:
Это муниципальное заведение.
 
Такую статейку вчера нашел, а насколько она соответствует действительности покажет ближайшее время

Новые питомцы из зоопарка Геннадия Кернеса
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Зоопарк уже реально говно и отстой, ну а то, что бабла там попилят, всем ясно. И что....? Какая в опу разница, пешеходные мосты станции метро или жирафы....
 
Какое нахуй министерство? Какую в пизду отрасль - "жирафодомостроение"??!!! Ты уже не знаешь куда выстраться, блеать...
в отличие от тебя, у меня есть туалет, куда я хожу, когда нада....
это тебе ведь нужно свой пятак в каждую тему вмочить и блеснуть остроумием, хотя его у тебя похоже нет...
 
ну так все правильно - все дорожает, гривна обесценивается, вот и бюджет для жирафов тоже "подорожал" )))
В теме о газе у тебя таким мыслей небыло. Совпадение? Не думаю. (с)
Ну по крайней мере пока без методички обхажусь.

Слава Богу. Сподобился выучить десяток фраз.

ЗЫ. Напомнило.
Он подписывался крестиком, но и в нём умудрялся сделать 3 ошибки.
 
Назад
Зверху Знизу