на кого лутше оформить недвижимость в сложившейся ситуации

Статус: Offline
Реєстрація: 18.11.2009
Повідом.: 103
на кого лутше оформить недвижимость в сложившейся ситуации

Уважаемые юристы помогите с ответом!Вообщем суть такова-моей матерью была куплена комната в общежитии для непутевого сына(и моего брата),но оформлена она на мать.сложилась ситуация что к маме пришли участковые и сказали если ее сына в этой комнате застанут за не хорошим делом да еще и с компанией,то она будет отвечать за организацию притона и у нее могут конфисковать эту комнату и всю недвижимость которая на ней числится.ВОПРОС-НА КОГО ВСЕ ТАКИ ОФОМИТЬ ЭТУ КОМНАТУ.Слышали еще такое что дарственную не конфискуют. и может оформить на него(брата) дарственную без права продажи?
 
Лучше всего будет дача звиздюлей Вашему брату за то, что мать беспокоят участковые.
Выяснение конкретной причины, почему это происходит.
И угороза, что ежели такое еще раз повторится - будет жить на улице.
 
все это уже не помогает!ХОТЕЛОСЬ БЫ ОТВЕТ НА ПОСТАВЛЕННЫЙ ВОПРОС
 
послать того, кто приходил подальше... т.к. притон она не организовывала, а то что квартира (комната) ей принадлежит, это тут не при чём... скорее всего так хотят её заставить повлиять на сына, чтоб тот не мешал соседям жить :)))
 
А Вы не поняли ответ?
Поясняю.
Если мать уж особо чего боится - может оформить в сыном договор аренды. Как подтверждение, что она там не живет.
В остальном пусть все остается, как есть.
Если оформите на него самого - комнаты может очень скоро вообще не быть.
 
если ее сына в этой комнате застанут за не хорошим делом да еще и с компанией

каким именно нехорошим делом?

дайте почитать милициантам... это...

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Стаття 302. Створення або утримання місць розпусти і звідництво

1. Створення або утримання місць розпусти, а також звідництво для розпусти —

караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до*ходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років.

2. Ті самі дії, вчинені з метою наживи або особою, раніше судимою за цей злочин, або вчинені організованою групою, —

караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені із залученням неповнолітнього, —

караються позбавленням волі на строк від двох до семи років.



1. Суспільна небезпечність злочину полягає в тому, що дії, які їх утво*рюють, посягають на суспільні відносини, що забезпечують основні засади суспільної моральності у сфері статевих стосунків, вони сприяють поширен*ню розпусти та аморальності в інтимних стосунках людей. У відповідності до ст. 2 «Конвенції про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією про*ституції третіми особами» від 21 березня 1949 р. сторони в цій Конвенції зо*бов'язуються накладати кару на кожного, хто: а) утримує будинок розпусти чи управляє ним або свідомо фінансує, чи бере участь у його фінансуванні;

б) здає в оренду або наймає будівлю чи інше місце, або його частину, зна*ючи, що вони будуть використані з метою проституції третіми особами.

Зміст ст. 302 КК повністю відповідає основним положенням цієї Кон*венції.

2. Місцем розпусти визнається будь-яке приміщення або інше місце, спеціально підготовлене чи пристосоване для постійного або періодичного вчинення розпусних дій (притон розпусти) невизначеним колом осіб, або постійними відвідувачами, які змінюють партнерів. Таке місце призначене для заняття проституцією, для безладних сексуальних стосунків між особа*ми різної або однієї статі, для задоволення сексуальних нахилів протипри*родним способом і тому подібних дій. Ним може бути будинок, квартира, кімната в гуртожитку, номер у готелі, офіс чи інше службове приміщення, намет, підсобні приміщення (підвал, сауна, сарай, гараж та ін., що викорис*товуються для розпусних дій).

Термін «місця розпусти» використано в законі в розумінні різноманітності таких місць, а не їх кількості в кожному випадку вчинення злочину.

3. Об'єктивну сторону злочину утворює одна із трьох дій: 1) створення місця розпусти; 2) його утримання; 3) звідництво для розпусти.

Створення місця розпусти — це, наприклад, завершений пошук відпо*відного приміщення чи іншого місця, відкриття закладу (масажний салон, сауна), яким маскується місце розпусти, облаштування такого місця, підбір обслуги, забезпечення засобами зв'язку, транспорту. Утримання місця роз*пусти означає вчинення дій, що забезпечують його використання та фун*кціонування. Це — пошук клієнтів, оплата оренди приміщення, транспорт*них витрат, інші фінансові розрахунки, придбання і реалізація для клієнтів білизни, напоїв, продуктів тощо. Звідництво — це своєрідне посередництво, що виявляється в сприянні добровільним сексуальним стосункам незнайо*мих осіб між собою. Воно може полягати в знайомстві або організації зуст*річей таких осіб, у пошуку осіб, які згодні займатися розпустою, у схилянні осіб до розпусти та ін.

Злочин визнається закінченим визнається з моменту вчинення будь-якої із зазначених у законі дій.

4. Суб'єктивна сторона цього злочину характеризується прямим умис*лом. Особа усвідомлює фактичні обставини дії, яку вчиняє, її суспільне не*безпечний характер і бажає вчинення такої дії. Мотиви і мета вчинення зло*чину можуть бути різноманітними. Однак за наявності мети наживи дії вин*ного підлягають кваліфікації за ч. 2 ст. 302 КК.

5. Суб'єкт злочину — будь-яка особа, яка досягла 16-річного віку. У разі вчинення цього злочину службовою особою з використанням влади чи сво*го службового становища її дії підлягають кваліфікації за сукупністю статей 302 і 364 КК.

6. У частині 2 ст. 302 КК передбачена відповідальність за дії, зазначені в ч. 1 цієї статті, якщо вони вчинені з метою наживи особою раніше судимою за такий злочин, або вчинені організованою групою.

Дії, вчинені з метою наживи, визнаються у разі наявності у винного наміру отримати матеріальну винагороду в будь-якому виді, наприклад, шляхом вчинення чи участі у вчиненні таких дій ухилитися від сплати бор*гу або інших сум, які він повинен був сплатити. Тому мета наживи має місце і тоді, коли з якої-небудь причини обіцяна винагорода за вчинену дію не була отримана. Друга кваліфікуюча ознака має місце у випадку вчинен*ня цього злочину особою, яка раніше була судима за такий злочин, за умо*ви, що судимість ця не знята і не погашена. Третя кваліфікуюча ознака — вчинення дій, передбачених ч. 1 цієї статті, організованою групою (про по*няття такої групи див. коментар до ч. З ст. 28 КК).

7. Частина 3 ст. 302 КК посилює відповідальність за дії, передбачені в перших двох частинах цієї статті, що вчинені із залученням неповнолітньо*го. Наявність цієї ознаки припускає будь-яким способом залучення неповно*літнього до участі у вчиненні таких діянь чи безпосереднє залучення такої особи для вчинення або участі у вчиненні розпусних дій у місцях розпусти.

Суб'єктом злочину, передбаченого ч. З цієї статті, може бути лише повно*літня особа.

Додаткової кваліфікації за втягнення неповнолітніх у злочинну діяль*ність (ст. 304 КК) чи за розбещення неповнолітніх (ст. 156 КК) не потрібно.
 
для Superficiy.
тоесть что бы он там не устоил мать не будет отвечать?может выложите на что ссылаться?заранее спасибо

нехорошее дело это наркоман,может варить свю чачу!
 
вы не читаете сообщений?
 
читаю но плохо понимаю укр.язык
 
написали же Вам... договор найма (аренды) сделайте.... и дело в шляпе...

по поводу наркотиков....

Стаття 307. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут
наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

1. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів -

караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини, -

караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Если докажут, что это именно мама делала... то конечно... можно по ч. 2 ст. 307 её упрятать..... но тут мы возращаемся к вопросу, что нынче время такое, что попасть под пресс правоохранительных органов может каждый....
 
а можно ли поинтересовать правилами офорления аренды.договор нужно заверять у нотариуса?и сколько это сейчас стоит?
 
до 3 лет в простой письменной форме.
Налоги только заплатите, так что сумму не большую прописывайте.
 
если допустим указать 100 грн(за комунальные услуги),то сколько заплатить налога.
И всетаки хочу уточнить если мать сдаст своему сыну в аренду комнату,она ответственность не несет на время срока договора за происходящее в ее комнате? и ничего у нее не конфискуют?
 
если допустим указать 100 грн(за комунальные услуги),то сколько заплатить налога.
И всетаки хочу уточнить если мать сдаст своему сыну в аренду комнату,она ответственность не несет на время срока договора за происходящее в ее комнате? и ничего у нее не конфискуют?

Налога 15 грн. с сотни.
По поводу ответственности матери - это смотря как поглядеть. И договор аренды может не помочь. Уж кому как ни матери знать, что её сын нар, а комнатку она ему выделила, и может быть даже с той целью, чтобы дома варевом не занимался, и чтоб дружков его не видеть. И к этой ситуации можно подвести интересную статью уголовного кодекса:

Стаття 317. Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів
1. Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення з цією метою -
караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.
2. Ті самі дії, вчинені повторно або з корисливих мотивів, або групою осіб, або із залученням неповнолітнього, -
караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна

ЗЫ: Superficiy, не перестаю тебе удивляться. То у тебя кража неумышленная, теперь уже и бедную маму по 307 пустил.:D С таким подходом к квалификации тебе надо было в прокуратуру идти, а не в адвокатуру.
 
В договоре аренды прописать, что комната предоставляется только для проживания, и не может использоваться с целью организации или содержания мест для незаконного употребления и т.д.:D

Но а вообще ТС, Вы его лечить не пробовали?
 
В договоре аренды прописать, что комната предоставляется только для проживания, и не может использоваться с целью организации или содержания мест для незаконного употребления и т.д.:D

Но а вообще ТС, Вы его лечить не пробовали?

Согласен, в таком случае мама не при делах будет. А вот лечить можно, если больной этого хочет, а так бесполезно, ИМХО.
 
лечить пробовали много раз,а последний раз врачи даже не хотят браться за него.говорят личность полностью деградировала.
может еще кто предложит выход по поводу недвижимости
 
Еще выход просто подарить ему эту комнату и забить на него окончательно.
Только в таком случае он ее очень быстро может продать и ...Сами понимаете.
Другой вариант подарить + наследственный договор к примеру.
 
а где брат прописан? и есть ли у него собственность (приватизация)?
 
у брата нет никакой собственности,а прописан он у матери

еще такой нюанс,если сделать на него он хочет сразу сделать на своего сына которому сейчас пять лет,но мама не хочет что бы комната досталась невестке или внуку так как в долгах еще за эту недвижимость.Она платит а достанется кому то?
 
Назад
Зверху Знизу