Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: Для цієї функції наразі потрібен доступ до сайту за допомогою вбудованого браузера Safari.
Так оце воно і є? А як з нею готувати? Те, що продається - то порошок.Да пойдите, на вишне много камеди. Она съедобная, мы в детстве ее ели. И вишневая камедь полезная. Ее еще называют вишневым елеем.
Та для чого потрібна камедь я знаю, саме тому і шукаю її ))) Але в рецептах порошокЄ камедь із інших дерев, а як готувати, я не знаю.
Камедь потрібна, щоб вода не кристалізувалася у вигляді кристалів. Тоді морозиво смачніше.
Дякую. Можливо і зроблю таке. Але це багато мороки ))Висушіть, подрібніть на електричній кавомолці. Ділов то.
А сушити, покладіть у банку камедь, дрібними шматочками, і в мішечок негашеного вапна, і через пару днів можете молоти. Мішок з тканини
Знаю що це, нею можна отруїтися. Хоча вона і буде в мішечку, але може там якісь випаровування...можна прожарити кальциновану соду, вона сушить слабше, але її легше дістати (пральна сода)
Та я ж не кажу, що вона може випаровуватися так, що зникнеЖодного випаровування сода не дає. Інакше пральна сода випаровувалась і з часом зникала.
Висушити - не проблема. Воно і само висохне, якщо щоНе подобається сода, візьміть гіпс. Гіпсові фігурки стоять віками, не випаровуються.
Та, буває, воно таке тверде на дереві, що не віддереш, як каменюка. Мені здається, що якщо маленькими шматочками сушити, то затвердіє. Ну, це теоретичноНі, камедь не висохне, до кондиції, воно злегка гігроскопічно
Просто ще зі свого дитинства пам'ятаю новину, де діти у дитсадку потруїлися цією содою, бо повар переплутала.кальцинована сода не така отруйна, вона взагалі до отруйних речовин не відноситься, в малих кількостях вона швидко на повітрі, у вологому стані перетворюється на харчову соду, за рахунок вуглекислоти, що є в повітрі.
ДякуюПочитайте, як працює ексікатор.
Ви вже стільки написали, що я відчуваю, що просто зобов'язана спробувати заради експериментуЩе додам, коли потримаєте в банці, банка повинна бути закрита, щоб волога повітря туди не потрапляла, то камедь стане набагато крихкаою, і її легше перетворити на порошок. А банками я сам часто користуюся, коли немає ексікатора, точніше я користувався, я вже на пенсії. Працює такий ексікатор добре. Можна взяти і відро, із щільною кришкою, або інший відповідний посуд.
Зрозуміло. То мені мама таке розповіла і з тих пір так і вважала. То мабуть вона тоді наплутала. А ми перестраховуємося - не дай боже тваринам попадекальцинована сода вона б такого не зробила. Просто їжа була б не смачна.
Можливо то була каустична сода? Зараз почитала, це вона шкідлива.Була така історія, я її читав, про це в газетах вже давно писали. Тільки там не сода була, а нітрит натрію.