Доктор, спасибо за ссылку. Но, интересно то, что только что на последнем семейном совете пришли к выводу, что скорее нет, чем да.
Я никого не уговариваю. Я скорее хочу послушать мнение разных людей и их жизненный опыт... Своего в таком вопросе не хватает.
У меня, к сожалению, нет нюха на такие вещи по интернету, а вживую ну никак не представляется возможным.
Booker, Вы правы по поводу моей наивности. Есть такая черта в характере. Не знаю уж плохо или хорошо.

А с другой стороны, у меня просто в жизни уже была досмотренная бабушка, но очень хорошо знакомая. Она сама напросилась и мы ей помогали бы даже без ее квартиры. Поэтому я и задумалась над этим вариантом.
Тоже хотела добавить, квартира получается не за 600 гривен в месяц. Первоначальный взнос -30% от стоимости квартиры на сегодняшний день, 600 гривен + оплата всех коммунальных. Так не смешно? Или все же смешно? Договор я выложила так же для обсуждения, а не кидания тапками. Там прописано:
6. Я, _____, зобов'язуюсь довічно утримувати ________________________________________. СТОРОНИ
домовились, що утримання, у тому числі забезпечення харчуванням, одягом, необхідною допомогою, включаючи і медичну, має грошовий еквівалент і оцінюється СТОРОНАМИ за спільною згодою у розмірі ______ грн. (__________) гривень на місяць, які будуть надаватися ВІДЧУЖУВАЧУ щомісячно.
Крім того НАБУВАЧ зобов'язаний щомісячно сплачувати комунальні послуги за квартиру у терміни, встановлені відповідними договорами про надання таких послуг, незалежно від того, з ким вони укладені (Набувачем чи Відчужувачем). До оплачуваних комунальних послуг належать: плата за користування природним газом, теплопостачанням, водопостачанням (гарячу та холодну воду) та електроенергія в обсязі до 150 кВт, абонентська плата за телефон (крім міжнародних та міжміських розмов), послуги соціального пакету кабельного телебачення та оплата послуг домофону. НАБУВАЧ має право передавати гроші за вказані вище комунальні послуги безпосередньо ВІДЧУЖУВАЧУ для їх оплати останнім. У випадку отримання відповідних коштів ВІДЧУЖВАЧ несе відповідальність за сплату цих послуг у розмірі отриманих коштів. У випадку виникнення у майбутньому потреби забезпечення ВІДЧУЖУВАЧА іншими видами матеріального забезпечення чи догляду, ВІДЧУЖУВАЧ самостійно, на свій розсуд, вирішує усі питання в межах грошового утримання, передбаченого цим договором, згідно обумовлених сум.
НАБУВАЧ зобов'язується здійснити поховання ВІДЧУЖУВАЧА квартири після його смерті.
Что же касается закона... вот нашла статью, там сказано:
Стаття 744. Поняття договору довічного утримання (догляду)
1. За договором довічного утримання (догляду) одна сторона(відчужувач) передає другій стороні (набувачеві) у власністьжитловий будинок, квартиру або їх частину, інше нерухоме майно аборухоме майно, яке має значну цінність, взамін чого
набувач зобов'язується забезпечувати відчужувача утриманням та (або)доглядом довічно.
А в той, что Доктор цитировал:
Стаття 749. Обов'язки набувача за договором довічногоутримання (догляду)
1. У договорі довічного утримання (догляду) можуть бутивизначені всі види матеріального забезпечення, а також усі видидогляду (опікування), якими набувач має забезпечувати відчужувача.
2.
Якщо обов'язки набувача не були конкретно визначені або уразі виникнення потреби забезпечити відчужувача іншими видамиматеріального забезпечення та догляду спір має вирішуватися відповідно до засад справедливості та розумності.
Просто, мы пришли к выводу, что это не для нас не из-за того, что афера может быть, а по другим соображениям. Скорее, я поняла, что не хочу инвестиций связанных с ожиданием чьей-то смерти. Я ведь ее не знаю совсем и не смогу узнать из-за того, что территориально не в стране. И взвесив все за и против, поняла, что эти деньги можно вложить в недвижимость в Штатах...
В статье 749, ч,2 есть слова, которые можно трактовать как хочешь... ПРо то, что в случае необходимости обеспечить бабушку другими видами обеспечения и ухода.... кто решает, когда эта необходимость наступила??? Так же далее... спор решается согасно понятий честности и справедливости. В нашей стране эти понятия слишком широкие для принятия решений в суде. Я далека от слуг закона, но сталкивалась по другим вопросам... Судья оставила неизгладимое впечатление.